maritbet girişmaritbet
Ağaoğlu Dubai’de Maslak 1453’le Araplara şov yaptı!

Ağaoğlu Dubai’de Maslak 1453’le Araplara şov yaptı!

Ağaoğlu Grubu, İstanbul Maslak'ta gerçekleştirdiği yeni projesi Ağaoğlu Maslak 1453'ü 2-4 Ekim'de Dubai'de düzenlenen ve dünyanın önde gelen gayrimenkul fuarlarından Cityscape Global 2012'de tanıtırken projelere yönelik ilgi yüksek oldu

 

Ağaoğlu Grubu, İstanbul Maslak'ta gerçekleştirdiği yeni projesi Ağaoğlu Maslak 1453'ü 2-4 Ekim'de Dubai'de düzenlenen ve dünyanın önde gelen gayrimenkul fuarlarından Cityscape Global 2012'de tanıtırken projelere yönelik ilgi yüksek oldu. Körfez'deki kurumsal yatırımcılar daha çok blok alımlara ilgi gösterdi.

Maslak'ta lansman öncesinde sadece 100 konutun yabancılara satıldığını ve buradan yaklaşık 50 milyon dolar gelir sağlandığını vurgulayan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulü Başkam Ali Ağaoğlu, "Para Emlak Konut'un hesabına girdi. Emlak Konut Genel Müdürümüz çok mütevazı. Ben 2 yılda Türkiye'ye 2 milyar dolar getirmeyi taahhüt ediyorum. Söylediğimi yapar mıyım, yaparım..700 - 800 milyon dolar beklentimiz var. 1 ayda kasaya 500 milyon dolan koyarız" dedi.

Bodrum Körfez'i bekliyor

Maslak 1453 Projesi'ni iki gün önce İstanbul'da Birleşik Arap Emirlikleri'nden Abu Dabi Veliaht Kral'ın ziyaret ettiğini ve buradan 2 kule alma konusunda talepte bulunduğunu ifade eden Ağaoğlu, "Artik bundan sonra Türkiye'den yabancıların blok satış yapacağı gözleniyor. Bizim de bu projemize gelen 2 kuledeki talep yaklaşık 500 konut. Yatırım amaçlı, dayayıp döşeyip kiraya verecekler. Daha da görüştüğümüz birçok yatırıma bulunuyor" şeklinde konuştu. Ağaoğlu, Bodrum'da Avrupalılar için planladıktan projeyi de Körfez ülkeleri için düşündüklerini çünkü Batı'da milliyetçi akımların güçlenmesiyle Körfez sermayesinin Türkiye'ye yöneleceğini tahmin ettiğini kaydetti.

10 bin TL'yi geçer Yabana ilgisini sadece dış etkenlere bağlamamak olduğunun da altım çizen Ağaoğlu, "Türkiye' de İstanbul'da çok güzel projeler üretiliyor. Diğer yandan Başbakan'ın büyük tanıtım gayretleri var. Diğer taraftan Türk dizilen inanılmaz bir etki yaptı. Ortadoğu'da Türk dizileri başladığında hayat duruyor. Ben Turizm Bakanı'nın yerinde olsam tam tim çalışmalarında dizilere önemli katkı verirdim. Ayrıca bu dizileri ben de desteklemeye hazırım" dedi. Projenin 3 bin 900 TL'den başladığını ve bugün için 4 bin 500 TL'ye yükseldiğini belirten Ağaoğlu, "Ben kazanıyorum ancak bizden mülk alanlar daha fazla kazanıyor. Çünkü proje bittiğinde burada m2 fiyatı 10 bin TL'yi geçeceğine imzamı atarım. Burası cadde konseptti. Burada bir proje ile semt oluşturduk" diye konuştu.

Ülkede konut fazlası yok

Türkiye'de yabancıya daha pahalı mülk satmak için Türkiye'nin en iyi şekilde yabancıya tanıtılması gerektiğini belirten Ağaoğlu, "İstanbul dünyanın en güzel şehri. Fiyatlar ise bir Körfez ve Avrupa ülkelerine göre yüzde 20 seviyelerinde. İstanbul'u dünya şehri yapabilirsek, İstanbul'u bir pazar yaparsak fiyatlar gerçek değerine gelir. Şu andaki fiyatlar fırsat fiyatlar. Yabancı da bunu görüyor, ilgi gösteriyor" dedi. Ağaoğlu, projelerini Yarışmandan önce yüzde 20-30 seviyesinde sattıklarım, mevcut yapı stokunun yüzde 70'inin oturulamayacak halde bulunan bir şehirde konut fazlasından söz edilmesinin yanlış olduğunu kaydetti.

İyi projeler yaparsak 1 trilyon dolar gelir

Körfez'den birçok ülkenin Türkiye'deki emlak projelerine büyük ilgisi ve talebi olduğunun altım çizen Ali Ağaoğlu, "Mütekabiliyet yasası ile birlikte Türkiye'deki konut sektörüne ciddi yatırımlar girmeye başladı. 1 yıl içinde 5 milyar dolarlık yatırım bekleniyor. Bu talep doğrultusunda hem Türkiye'nin sunduğu yatırım fırsatlarım hem de Türkiye'nin en büyük gayrimenkul projesi olan Ağaoğlu Maslak 1453'ü, doğrudan yerinde, burada, Körfez'de anlattık" diye konuştu.

Ağaoğlu, İspanya örneğinden ders alarak çevreye duyarlı düzgün projeler üreterek yabanaya mülk satışıyla Türkiye'nin 1 trilyon dolarlık bir kaynağı elde edebileceğini kaydetti.

20 milyar liralık satış Maslak 1453 Projesi'nden yaklaşık 4.5 milyar lira hasılat beklediklerini ifade eden Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum da, "Biz yüzde 35 karşılığı olarak da 1 milyar 150 milyon lira tahmini gelirimiz olacak. Projenin yüzde 10'u yabanaya satılır. Bu da yaklaşık 450 - 500 milyon dolar yapar. 22 milyar liralık iş yapıyoruz.

Biz yaptığımız işin yüzde 10'unu böyle satsak 2.2 milyar lira eder. Bu bizim yaptığımız iş. Türkiye'de yaptığımız işin yüzde 10'u ise bu yıllık 20 milyarlık bir satış demektir" dedi. Kurum, Türkiye'de inşaat sektöründe herhangi bir sıkıntının olmadığım, güven verilerek, zamanında teslim edilerek doğru yer, doğru proje ve yaşanabilir alanlar oluşturulduğunda projelerin satacağım vurguladı.

Tek tek değil, blok sattı Ağaoğlu Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı da, "Mütekabiliyet yasası çıkmadan bir yıl önce yabancılara konut satışı için departman kurduk. Körfez'le bağlantılarımızı geliştirdik. Buna Rusya ve Kuzey ülkeleri de dahil oldu. Yasa sonrasında yabancıya 400 milyonluk satış gerçekleştirdik. Maslak 1453 Projemize 4 günde olağanüstü bir ilgi oldu. Blok satışlara ilgi oldukça yüksek" şeklinde konuştu.

Sedat Yılmaz/Sözcü

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!
  • 10.10.2016 17:33

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!

Ali Ağaoğlu'nun rol aldığı Ağaoğlu Maslak 1453 reklam filmi yayında. Konutların ...

"The Ascott Limited, Türkiye'nin her ilinde olacak!"
  • 31.01.2015 12:27

"The Ascott Limited, Türkiye'nin her ilinde olacak!"

Ağaoğlu Şirketler Grubu İş Ortağı Halil İbrahim Demirhan, Maslak 1453'te gerçekl ...

MIPIM 2013'te Maslak 1453 maketi önünde horon şov!
  • 12.03.2013 16:59

MIPIM 2013'te Maslak 1453 maketi önünde horon şov!

Maslak 1453 projesiyle MIPIM 2013 Fuarı'na katılan Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun s ...

Ağaoğlu Maslak 1453 ne durumda?
  • 20.12.2012 17:09

Ağaoğlu Maslak 1453 ne durumda?

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu emlaktasondakika.com farkıyla yayında ...

Ağaoğlu Maslak projesinin helikopter görüntüsü!
  • 22.10.2012 18:24

Ağaoğlu Maslak projesinin helikopter görüntüsü!

Ağaoğlu'nun Maslak projesindeki son durumu emlaktasondakika.com ekibi olarak hel ...

Ağaoğlu Maslak 1453’ün filmi sadece Emlaktasondakika'da!
  • 20.09.2012 14:53

Ağaoğlu Maslak 1453’ün filmi sadece Emlaktasondakika'da!

Ağaoğlu imzasıyla İstanbul’un en merkezi bölgesi Maslak’ta konumlandırılan Ağaoğ ...