maritbet girişmaritbet
Adres Yalıkavak'ta Daikin VRV sistemleri kullanıldı

Adres Yalıkavak'ta Daikin VRV sistemleri kullanıldı

M2 İnşaat, Bodrum'da hayata geçirdiği Adres Yalıkavak projesinde iklimlendirme tercihini Daikin VRV sistemlerinden yana kullandı.

İklimlendirme sektörünün Japon devi Daikin, denize sıfır konumuyla Bodrum'un en prestijli projesi olmaya aday olan Adres Yalıkavak'ın da iklimlendirme çözüm ortağı oldu. Projede Daikin'in kullanıcı tercihlerini ön planda tutan Daikin Mini VRV ve VRV IV heat pump sistemleri tercih edildi. 

Bodrum Yalıkavak Marina'ya sadece 7 dakika mesafede olan Adres Yalıkavak, M2 İnşaat A.Ş. tarafından inşa edildi. Mimar Gökhan Aksoy ve Ayşin Sevgi Karakurt tarafından tasarlanan Adres Yalıkavak'ın mekanik proje tasarımı MPM Mühendislik - Tibet Mumcu tarafından yapıldı. Projenin ilk etabında 32 adet villa ve 14 adet villa dairesi olmak üzere toplam 46 villa yer alıyor. Müstakil dubleks ve tripleks villa seçeneğinin yanı sıra 3+1 dairelerin de yer aldığı projede kot farkından dolayı hiçbir villa bir diğerinin manzarasını engellemiyor. Villa sakinleri bahçelerinde otururken bile Gökçebel ve Tilkicik koyunun panoramik manzarasını doyasıya seyredebiliyor. Villalara hizmet veren 3 bin 250 metrekare sosyal alanı bulunan projenin kendine ait sahili ve iskelesi de bulunuyor. Çocuk ve aile odaklı, doğası ve yeşilliğiyle farklı bir deneyim yaşatmak isteyen projede yolların tamamının yer altından planlanmasıyla villaların etrafı trafikten ve gürültüden arındırıldı. 

VRV SİSTEMLER İLE HER MEVSİM KESİNTİSİZ KONFOR

Yeşili kucaklayan bir bütün olarak tasarlanan bu projede, verimlilik ve tasarruf değerleriyle öne çıkan Daikin Mini VRV ve VRV IV heat pump sistemleri tercih edildi. Adres Yalıkavak sakinleri, her bir daireye birbirinden bağımsız soğutma olanağı sunan Daikin'in yeni nesil kullanıcı ve enerji dostu olan VRT (Değişken Soğutucu Akışkan Sıcaklığı) özellikli Daikin VRV ile iklimlendirme konforunu üst seviyede yaşayacak. Her daire için daire büyüklüğüne göre Mini VRV IV veya VRV IV H/P model dış ünite ile soğutma çözümünün kullanıldığı projede, konutların salon ve yatak odalarında ince düşük statik basınçlı gizli tavan iç ünite kullanıldı. Dairelerin büyüklüğüne göre 6HP ve 10 HP Mini VRV IV RXYSQ-T veya 8HP, 14HP ve 16HP VRV IV H/P RXYQ-T model dış ünite ile soğutma çözümü yapıldı. Dairelerde 20 cm yükseklikte estetik tasarıma sahip gizli tavan tipi iç ünite kullanılarak daire içerisindeki düşük asma tavan kotları için ideal çözüm sunuldu. Özel olarak geliştirilen DC fan motoru sayesinde daha düşük enerji tüketiminin sağlandığı projede standart olarak drenaj pompa kitine sahip iç ünitenin seçiminde ana kriterlerinden biri 27 dbA düşük ses basıncı seviyesi oldu.

Adres Yalıkavak projesinde Daikin VRV sistemleri, yıl boyunca konforu en üst seviyede tutabilme özelliği sayesinde tercih edildi. VRV IV klima sistemleri geniş kapasite çeşitliliği ve yüksek borulama limitlerinin avantajı ile dubleks ve tripleks seçenekli çeşitli büyüklüklerdeki dairelerde en iyi soğutma performansını sağlıyor. VRV sisteminin sahip olduğu değişken soğutucu gaz sıcaklığı (VRT) teknolojisi sayesinde soğutucu gaz sıcaklığının hava sıcaklığına göre değişkenlik göstererek ihtiyaç duyulan kapasite ayarlandı. Bu özelliği ile yüksek verimli çözümler sağlayan VRV IV heat pump dış üniteler ile 8'e varan ESEER sezonsal verimlilik değerlerine ulaşıldı. Geniş kapasite aralığında çoklu modül oluşturabilme ve 1.000 metre toplam borulama uzunluğu özelliği sayesinde esnek montaj çözümü sağlandı.  Serbest dış ünite kombinasyonu ile montaj alanı gereksinimleri karşılanana projede RXYQ-T model VRV IV heat pump dış ünitelerde bulunan otomatik şarj ve soğutucu akışkan testi ile hem zamandan tasarruf hem de en iyi performans sağlanıyor. İç ünitelerde ise konfor şartı yüksek tutularak, dairelerin tiplerine göre, oldukça sessiz çalışmasıyla tercih edilen düşük statik basınçlı kanallı tip iç ünite kullanıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adres Yalıkavak'ta yaşam başladı!
  • 19.11.2017 13:52

Adres Yalıkavak'ta yaşam başladı!

M' İnşaat tarafından hayata geçirilen Adres Yalıkavak projesinde teslimler başla ...

Adres Yalıkavak projesine WA Awards’tan ödül!
  • 18.07.2017 11:58

Adres Yalıkavak projesine WA Awards’tan ödül!

AS Architects ve Gökhan Aksoy Architects'in Adres Yalıkavak projesi World Archit ...

Adres Yalıkavak'ta Daikin VRV sistemleri kullanıldı
  • 24.03.2017 15:23

Adres Yalıkavak'ta Daikin VRV sistemleri kullanıldı

M2 İnşaat, Bodrum'da hayata geçirdiği Adres Yalıkavak projesinde iklimlendirme t ...

Adres Yalıkavak, Bodrum'da yaşamaya davet ediyor!
  • 15.05.2015 09:52

Adres Yalıkavak, Bodrum'da yaşamaya davet ediyor!

Adres Yalıkavak projesinde, 46 villa ve daire ile birlikte bir de butik apart ot ...

Yalıkavak’ta Adres’iniz bu villalar olacak
  • 05.10.2014 10:39

Yalıkavak’ta Adres’iniz bu villalar olacak

2016 yılının Haziran ayında tamamlanması hedeflenen Adres Yalıkavak, Bodrum - Ya ...

Evinizin yeni Adres'i Yalıkavak olacak
  • 01.10.2014 13:18

Evinizin yeni Adres'i Yalıkavak olacak

M2 Turizm İnşaat AŞ. Bodrum’un en iddialı konsepti olan Adres Yalıkavak projesin ...