maritbet girişmaritbet
Adliye Sarayı ve metro bölgeyi çekici kıldı

Adliye Sarayı ve metro bölgeyi çekici kıldı

Maltepe, sadece Adalar ve deniz manzarasıyla da başlı başına İstanbul'un özel bölgelerinden biri

Maltepe, sadece Adalar ve deniz manzarasıyla da başlı başına İstanbul'un özel bölgelerinden biri. Ancak, buna dünyanın en büyüğü olarak nitelendirilen Adliye Sarayı'nın yapımı ve metro hattı eklenince bölge, çok daha çekici bir hale geliyor. Maltepe'nin çekimine kapılan markalar, bunun somut kanıtlarından. Ayrıca, bölge, çok yakında bulunduğu yakanın ticaret merkezi olma iddiasını daha da güçlendirecekmiş gibi görünüyor

YEDİ ADIMDA PİYASANIN NABZI

Garanti Gayrimenkul Küçükyalı ofisinde gayrimenkul danışmanlığını sürdüren Fuat Bulut, Maltepe'deki yeni projeleri, yatırım fırsatlarını ve fiyatları inceleyerek, bölgeyi değerlendirdi.

KONJONKTÜR:   Bölgeye yapılan dünyanın en büyük Adliye Sarayı'nın yanı sıra metro, E5 hattı ve Tugay yolu gibi ulaşım projeleri Maltepe'nin Anadolu yakasında sivrilmesinin önünü açtı. Arsa arzında ilgi nedeniyle giderek daralma olsa da ve bu, yapılaşmaya getirilen dört beş kat sınırıyla daha da sorunlu bir yapıya bürünse de bölge, şu anda markalı projeler açısından gözde noktalardan biri.

Şu anda insanların alışkanlıklarının da etkisiyle toplu ulaşıma ve AVM'lere yakın olan Minibüs ve Sahil yolları,  Galipbey, Mektep ve Atatürk caddeleri popülaritesini sürdürüyor.

YENİ YATIRIMLAR:  Yeni yatırımları arsa arzı şekillendiriyor. Bölgenin doğu, kuzey ve güney tarafları yatırım çeken noktalar. Maltepe Orhangazi semtinde Teknik Yapı ve Özderici İ nşaat gibi firmalar; kuzeyde ise Tepe İnşaat,  Özyazıcılar, Kiptaş ve Yılmaz İnşaat  gibi isimler projelere devam ediyor. Güneyde ise özellikle Dragos bölgesi inşaat firmalarının ilgisini çekiyor . Ancak, özellikle Dragos'ta imarla ilgili sorunların olduğunu belirtmek gerekiyor.

KİRALARDA DURUM:  Kiralar, oldukça farklı düzeylerde. 1+1 'de eski bir daire yi 400-500 liraya kiralayabilmeniz mümkün, aynı dairenin yeni ve nitelikli olması halinde ise rakam, 1.000 liraya kadar çık ıyor. Aynı durum, diğer daire tipleri için de söz konusu. 2+1 daire yi 600 liraya da 1.500 lira ya da kiralayabilmeniz mümkün. 3+1 dairelerde ise  rakam, 750  ile 3 bin 500 lira  aralığında. Bu arada rakamı, dairenin yeni olması kadar denizi görüp görmemesi de etkiliyor.

SATILIKLARDA DURUM:Deprem riski insanları, deprem yönetmelikleri doğrultusunda yapılan dairelere yönlendirse de şu anda eğilimin yine de eski konut satın almaktan yana olduğunu belirtmek gerekiyor.  Bir diğer durum, alıcının fiyat artışı nedeniyle merkezî olmayan yerlere yönelmesi. Fiyatlar, eski yapılarda konumuna göre metrekare de 500 ile 4 bin lira aralığında. Sıfır binalarda ise rakam, 2 bin 500 ile 8 bin lira arasında.

ALICI PROFİLİ:  Yeni projelerin hayata geçmesiyle şu andaki profilin oldukça değişeceğini söylemek mümkün. Adliye Sarayı'nın tamamlanmasıyla da hukukçuların bölgeyle daha ilgili olacağı kuşku götürmez.  Şu andaki profil, bölgede uzun süredir ikamet eden ve Kadıköy'de yaşayıp da oralardan satın almaya bütçesi el vermeyenlerin tercih ettiği bir yapıdan oluşuyor.

PRİM FIRSATLARI:Yeni yapılan projelerle birlikte bölgede fiyat artışının yaşanması bekleniyor.  Adliye binasının tamamlanmasıyla birlikte bölgede hareket bekleniyor.

TİCARİ GAYRİMENKUL:Maltepe, tıpkı Kozyatağı gibi önümüzdeki günlerin ticaret merkez i olma yolunda ilerliyor. Özellikle Kozyatağı'nda bulunan nitelikli plazalardaki doluluk sebebiyle ticari gayrimenkuller tavan yapmış durumda.  Zaten bu sebeple yatırımcılar E5 hattında nitelikli ticari binalar yapmaya yönelmiş durumda. Özellikle ‘beyaz ve mavi yakalı'  sayısının artmasıyla birlikte konut ve ofis alımlarında daha da büyük bir yükseliş bekleniyor.

Avantajları ve dezavantajlarıyla eski, sıfır ve markalı konutlar

Maltepe'de üç yatırım alternatifini değerlendirdik. Eski bir konut mu ya da sıfır bir daireye sahip olmak mı daha avantajlı? Veya markalı bir konuta yatırım yapmak mı daha kârlı?

ESKİ KONUT

Eski binada daire almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Deprem yönetmeliğine uygun inşa edilmemeleri en büyük dezavantaj.  Avantaj olarak ise eski binalar da arsa payının genellikle yüksek olmasından söz edilebilir. Bu, daha sonra binanın kat karşılığına verilip daha küçük ama değerli bir daire elde edilmesi anlamına gelebilir.

Alıcı ne kadara alabilir? 

Sahile doğru fiyatlar 2+1 ve 3+1 dairelerde 120 bin ile 200 bin lira civarında seyre diyor. Minibüs yolunda ise 100 bin ile 250 bin lira aralığı söz konusu. 

Kira getirisi ne olur?

400 ile 1.250 lira arasında bir rakamdan söz etmek mümkün.

SIFIR KONUT

Sıfır normal bir daire almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Deprem yönetmeliğine uygun üretilmiş olmaları en büyük avantaj.

Alıcı ne kadara alabilir?

2+1 ya da 3+1 daire  için rakam, 180 bin ile 500 bin lira  arasında değişiyor. 

Kira getirisi ne olur?

800 ile 2 bin lira arasında kira geliri elde edebilirler.

MARKALI KONUT

Markalı konut almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Aidiyet gibi giderleri olsa da markalı konutlar güvenlik açısında ciddi bir avantaj oluştur ur. Ayrıca, prim düzeyi, diğerlerine göre daha yüksektir.

Alıcı ne kadara alabilir?

2+1  ve 3+1'lerde  fiyat, 350 bin ile 1 milyon 300 bin dolar arasında yer al ıyor.

Kira getirisi ne olur?

Rakam, lüks projelerde 1.750 ile 2.250 dolar arasında.

ÜÇ YATIRIMDAN HANGİSİ DAHA KÂRLI OLUR?

Bunlardan hangisini almak daha kârlı olur? Neden?

Markalı projelerden ev sahibi olmak her zaman avantajlıdır. Özellikle topraktan alındığında prim düzeyinin de oldukça yüksek gerçekleşir. Ancak, bu tip projelerde mağdur olunabileceği de düşünülerek firma güvenilirliği mutlak surette araştırılmalı. Ancak, söz konusu olan sadece yatırım ise, yeni, sıfır bir daire almak daha anlamlı.

NUVO DRAGOS

Bütün dairelerin rezidans özelliğine sahip olduğu proje, 52 bin metrekare arsada beş blok olarak planlandı. 999 konut, yedi mağaza ve bir işyerinden oluşan projedeki konutların büyüklükleri 66 ile 170 metrekare arasında. Blokların bazılarının 15'inci katlarında Adalar ve deniz manzarasının izlenebileceği 600 metrekarelik seyir teraslarına yer verilen projede otoparklar tamamen kapalı alanda planlandı. Böylece alanın yüzde 75'inin yeşile ayrıldığı projede otoparklardan asansöre direkt ulaşılabiliyor. 424 metrekare açık, 232 metrekare kapalı yüzme havuzunun bulunduğu proje sosyal yaşam alanlarının zenginliğiyle dikkat çekiyor.

Adı: Nuvo Dragos

Yeri: Dragos

Yapımcı firma: Özderici GYO

Teslim tarihi:  İki blok Mart 2013. Son üç blok Mart 2014.

Konut sayısı:999

Konut tipleri:1+1, 2+1, 3+1 ve dubleks

Konut fiyatları:343.900-705.600 TL

DRAGOS PARK

Hemen teslim edilebilen proje 2 bin 25 metrekare arsa üzerinde planlandı.16 kattan oluşan ve tamamı ile ofis olarak tasarlanan projede katlar 280 metrekarelik alanlar üzerine kurulu. Projede, her ofis için 2 araçlık kapalı otopark ile misafir araçlar için ayrılmış açık otoparkın yanı sıra, 24 saat güvenlik, cctv kamera kaydı bulunuyor. Adalar ve deniz manzarasına sahip proje, Kadıköy Pendik Minibüs Yolu, Adliye Sarayı, Marmaray Yüksek Hızlı Tren Hattı'na yakın konumuyla ulaşım rahatlığı sağlıyor.

Adı: Dragos Park

Yeri: Dragos

Yapımcı firma: EkşioğluMimarlık

Teslim tarihi: Hemen Teslim

Ofis sayısı:26

Ofis tipleri:140 metrekare

Ofis fiyatları:2.300-2.500 dolar (m2 )

DOĞA ELEMENTS

Yapımına Mayıs 2012'de başlanacak olan proje, beş dönümde 30 bin metrekare inşaat olarak projelendirildi. 12, 17, 21 ve 26 katlı dört bloklu projede 6'ncı kattan itibaren deniz , 10'uncu kattan itibaren iseAdalar manzarası izlenebiliyor. Loft da dahil olmak üzere 11 daire seçeneğinin olduğu çalışmada daire büyüklükleri 61 ile 249 metrekare arasında. Her bir daireye beş metrekarelik deponun da verildiği projenin ortak alanları arasında 19'uncu ve 20'nci katta yer verilen lounge ile spa alanı dikkat çekiyor.

Adı: Doğa Element

Yeri: Dragos

Yapımcı firma: Doğa Gayrimenkul

Teslim tarihi: Mayıs 2014

Konut sayısı:176

Konut tipleri:1+1, 2+1, 3+1, 3,5+1 ve dubleks

Konut fiyatları: 290.000-1.030.000 TL

DELUXİA DRAGOS

25 katlı bir rezidans bloğu olarak tasarlanan projede 500 daireye yer verildi.Üç cepheden de denizin görülebildiği projede daire büyüklükleri, 32 ile 132 metrekare arasında. Bu arada dairelerden yüzde 50'sinden fazlasının kat bahçeli ve balkonlu tasarlandığı projede fitness center, aerobic, plates merkezi, Türk hamamı, dinlenme odaları, açık yüzme havuzu, basketbol sahaları gibi zengin bir sosyal yaşam alanına yer verildi. Sahil yolu ve E5 arasındaki proje daireler, yüzde 1 peşinat ve sıfır faizle satılıyor.

Adı: Deluxia Dragos

Yeri: Dragos

Yapımcı firma: Teknik Yapı

Teslim tarihi: Kasım 2013

Toplam konut sayısı:500

Konut tipleri:Stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1

Konut fiyatları: 118.400- 472.600 TL

DAP DALGA KULE

İki blokluprojede rezidans dairelerin yanısıra 15 mağaza bulunuyor. A kulesindeki satışların tamamlandığı projede satışa çıkarılan B kulesinde büyüklükleri 45 ile 105 metrekare arasındaki daireler bulunuyor. Yüzme havuzları, fitness center, Türk hamamı, masaj odaları gibi sosyal yaşam unsurlarına yer verilen projede dikkat çekici unsurlardan biri teraslardaki 360 derecelik manzaraya hakim jakuziler. Bu arada projede 'oturmadığın dönemde kirala' modeli uygulanıyor.

Adı:Dap Dalga Kule

Yeri:Dragos

Yapımcı firma:DAP Yapı

Teslim tarihi:Mart 2014

Konut sayısı: 354

Satıştaki konut sayısı:176

Konut tipleri:Stüdyo, 1+1, 2+1

Konut fiyatları:159.000 TL (Başlangıç fiyatı)

DAP ROYAL CENTER

2010'un son çeyreğinden bu yana satışı devam eden proje, Prens Adaları manzarasına sahip iki bloktan oluşuyor. Su konseptine oldukça geniş yer verilen projeden ev sahibi olanlar için bu doğrultuda evlerine sandalla gidebilme olanağı da sağlandı. Büyüklükleri 62 ile 260 metrekare arasında değişen dairelerin olduğu projede altı çizilmesi gereken noktalardan bir diğeri de  20'nci kattaki golf sahası.

Adı:Dap Royal Center

Yeri:Dragos

Yapımcı firma:Dap Yapı

Teslim tarihi:

Konut sayısı: 210

Satıştaki konut sayısı:

Konut tipleri:1+1, 2+1, 3+1, 4+1

DAP BURGU KULE

Nisan 2011'de satışa çıkan proje, 26 bin metrekarelik inşaat alanına sahip. Her biri 22'şer katlı burgu şeklindeki simetrik iki blok olarak inşa edilen projede 36 ile 103 metrekare büyüklüğünde daireler yer alıyor. Dairelerin stüdyo, 1+1 ve 2+1 olarak tasarlandığı proje, üstü açılıp kapanabilen bir de yüzme havuzu bulunuyor.

Adı:Dap Burgu

Yeri:Dragos

Yapımcı firma:Dap Yapı

Teslim tarihi:Kasım 2013

Konut sayısı:246

Satıştaki konut sayısı:

Konut tipleri:stüdyo, 1+1 ve 2+1

Milliyet Emlak

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ahmet Özderici Nuvo Dragos'u anlatıyor
  • 11.10.2017 17:28

Ahmet Özderici Nuvo Dragos'u anlatıyor

Özderici GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Özderici, Nuvo D ...

Sıla Saygı'lı Dap Burgu Kule reklam filmi!
  • 29.08.2016 14:39

Sıla Saygı'lı Dap Burgu Kule reklam filmi!

Dap Yapı tarafından hayata geçirilen Dap Burgu Kule'nin reklam filminde milli bu ...

Nuvo Dragos basın lansmanı yayında
  • 05.06.2014 15:24

Nuvo Dragos basın lansmanı yayında

Özderici GYO imzası taşıyan Nuvo Dragos projesinin lansmanı yayında ...

Doğa’dan çizgi dışı proje
  • 08.02.2012 17:51

Doğa’dan çizgi dışı proje

Doğa Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ari Duek, Doğa Elements projesini anlatı ...

Deluxia Dragos'un helikopter görüntüsü göz alıyor!
  • 09.05.2012 14:25

Deluxia Dragos'un helikopter görüntüsü göz alıyor!

Teknik Yapı imzası taşıyan Deluxia Dragos'u havadan görüntüsü ile de dikkat çeki ...

DAP BURGU KULE
  • 22.10.2011 14:44

DAP BURGU KULE

22 katlı simetrik iki kule olarak tasarlanan Dap Burgu, merkezi düşey çekirdeğin ...