maritbet girişmaritbet
5. Levent'in ilk etabında 1 milyarlık satış yapıldı!

5. Levent'in ilk etabında 1 milyarlık satış yapıldı!

Torunlar GYO'nun Kiptaş arsasında inşa ettiği 5. Levent projesinin ikinci etabı satışa çıktı. Projenin 1200 konutluk ilk etabının tümü satıldı.

Torunlar GYO, 5. Levent projesinin ikinci etabını satışa açtı. 900 dairelik ikinci etapta 200 daire için çok özel avantajlar sunuluyor. Banka kredisini yüzde 0,80'e kadar çeken Torunlar GYO, ilk etaptaki 1200 dairenin satışını tamamladı. 

Konut alıcıları seçici davranıyor

Lansman sırasında önemli açıklamalarda bulunan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun 'Tüketiciye sunarsak alır dönemi bitti. Artık konut alıcıları çok seçici davranıyor. Bu da sektöre önemli değerler kazandırıyor. Bir yılda ilk etaptaki 1200 konutun satışını tamamladık. Bu da tercih nedenlerinin neler olduğunu bize göstermiş oldu' diye konuştu.

Ulaşımın merkezinde bir proje

Tüketicilerin konut alırkenki kriterlerinin arttığını ifade eden Torun 'Tüketici hususlarında ulaşım ve sosyal donatı alanları önemli bir kriter. Biz de proje üretirken tüm bunları dikkate alıyoruz. Biz bu projeyi aldığımızda Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu ve Seyrantepe-Akşemsettin hatı kesinleşmemişti. Ayrıca 3 katlı İstanbul Tünel hiç gündemde yoktu. Şimdi 5. Levent projesi ulaşımın tam ortasında kaldı' ifadelerini kullandı.

Deplaseye 83 milyon lira yatırdı

Dönüşümün ada bazında ilerlemesi gerektiğini dile getiren Aziz Torun '523 bin dönümlük arazinin 50 dönümü terkten oluşmakta. Kalan arsada projemizi üretiyoruz. Değişim, dönüşüm ve gelişim faktörleri kentsel dönüşümün temelini oluşturuyor. Dönüşüm risk taşıyan binaların yıkılıp yeniden yapılması anlamına gelmiyor. Kentsel dönüşüm ada bazında gerçekleştirilmeli. Buradaki deplase hattına 80 milyon lira harcadık. Bu Türkiye'deki en büyük deplase projesidir. İSKİ'de de aynı işlemi yapında toplam maliyet 83 milyon lira seviyesine geldi' dedi.

Faizleri yüzde 0,80'e çekti

İlk etabın yüzde 15-18 seviyelerinde prim yaptığını dile getiren Aziz Torun 'İkinci etaptaki 200 daire avantajlarla satışta. Faiz oranları yüzde 0.80 olacak. Bizim projelerimizde faiz 1'in üzerine hiç çıkmadı. Bugün 120 ay için yüzde 0,89 oranında vade uygulayacağız. 5 yılda bu rakam yüzde 0.80 olacak. Peşin ödemelere yüzde 10 indirime ek olarak yüzde 4 indirim yapıyoruz. Projede satılan konutların yüzde 72'lik bölümü oturum ve oturum+yatırım şeklinde. Müşterilerin yüzde 33'lük bölümü 2+1 aldı. İkinci etap rakamları 5 bin 800 lira ile 6 bin 500 lira arasında değişiyor. İlk etapta 1 milyar liralık satış yaptık. Faiz oranlarının düşeceğini tahmin ederek faizleri düşürdük. Kredili ev alanlar için sürdürülebilirlik açısından kredi faizlerinin 1'in altında olması gerekiyor. Burada 2. Etap rakamları uçacak' diye konuştu.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz