maritbet girişmaritbet
“35. SOKAK” HIZLA İLERLİYOR

“35. SOKAK” HIZLA İLERLİYOR

Bu yıl 59 ülkeden 284 projenin yarıştığı Dünya Mimarlık Festivali’nin “Konut kategorisi”nde Türkiye’yi temsil eden 35. Sokak Projesi, İzmir’i geleceğe taşıyacak bir proje olarak gösteriliyor.

35. Sokak konut projesinin geldiği noktayı belirli aralıklar ile düzenlediği etkinlikler ile konut sahiplerine ve İzmir'lilere gösteren Akşan Yapı, bu proje ile; sağlık ve konforun yanında “yüksek yaşam kalitesi” sunmayı da amaçlıyor.

35. SOKAK FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN!

555 konuttan oluşan 35.Sokak'ın 95 bin metrekaresi yeşil alandan oluşuyor ve müstakil konut kavramına yeni bir anlam kazandırıyor.

Ev girişlerinin yan yana dizildiği, sokakların birbirine sevgiyle bağlandığı 2 km lik 35. Sokak, İzmir'de modern yapılaşmanın “referans noktası” olarak da ilerlemeye hızla devam ediyor. 35. Sokak'taki konutlar 72 metrekareye varan bahçeleriyle; 4+1, 3+1, 2+1 ve 1+1 bahçeli ve balkonlu evlerden oluşuyor.

35. Sokak'ı hayata geçiren Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, projenin yapımı tamamlanan örnek sokağında düzenlenen ve İzmir'lilerin katıldığı brunch'ta, özellikle depreme dayanıklı konut üretiminde en ideal yöntemin “hafif çelik yapı sistemlerini kullanmak” olduğunu belirtti. Şimşek, Türkiye'nin en büyük hafif çelik konut projesi olan İzmir'deki 35. Sokak'ı ve projenin özellikleriyle ilgili şunları söyledi:

“Ülkemizde depreme tam dayanım gösterebilecek nitelikli ve hızlı konut üretimi için alternatif yöntem hafif çelik kullanımıdır. 35. Sokak, hafif çelik yapı sistemi ile yüksek deprem performansı sağlayan 555 adet nitelikli konutu ile tamamı 1.derece deprem bölgesi olan İzmir'de inşa edilmektedir. 35. Sokak'ta kullanılan bu sistem ile betonarmeye göre daha ince duvar kesitleri sayesinde yüzde 6'ya varan net alan kazanımı sağlanmıştır. Projemiz hafif çelik yapı sistemi ile inşa edildiği için yapı yüzde 90 oranında geri dönüştürülebilmektedir.”

35. Sokak çevreye saygılı yapılaşmasıyla da öncü konut projeleri arasındaki yerini alıyor. Özellikle iç mekan hava kalitesi, doğal ışık ve doğal havalandırmayla konutlarda ve sosyal yaşam alanlarında çevre dostu yaklaşımlarıyla dikkat çekiyor. Sakinlerine sağlıklı ve konforlu yaşam koşulları sunan 35. Sokak'ta güneş panelleri ile şebeke kullanımından tasarruflu elektrik enerjisi elde edilirken, havadan suya ısı pompasının tercih edilmesi sayesinde de, atmosfere yayılan karbon emisyonlarını azaltılıyor. Bu sayede yenilenmeyen enerji kaynaklarının kullanımı sınırlanırken, yaz aylarında soğutma, kış aylarında da sisteminin doğru kullanılmasıyla konut sahiplerinin kullanım giderleri düşüyor.

35. Sokak'ın çevre dostu konutları için, iç mekan konfor koşullarını da artıran kaplama ve bitirme malzemeleri, “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği” ve hafif çelik sisteminin öngördüğü şekilde seçiliyor. Maksimum seviyede uygulanan yalıtım sistemi ise müstakil konutlarda yaşamı keyfe dönüştürüyor. Bunun yanında, 35. Sokak'ta otoparkların tümü yer altına alınarak, sokak boyunca araç ve çevre kirliliğinin de önüne geçiliyor. Temiz su kaynaklarının yüzde 13'ünü binalar ve 4 kişilik bir aile normal şartlarda aylık 7 ton su tüketirken, 35.Sokak sakinleri su sarfiyatında yüzde 50 tasarruf edebilecekler. 35. Sokak, Türkiye'nin Breeam'a başvuran ilk sürdürülebilir konut projesi olma ünvanını da taşıyor.

35. Sokak İletişim Bilgileri

Web adresi: www.otuzbesincisokak.com

Telefon: 0 232 833 39 39

Fax: 232 833 39 29

Mail: [email protected]

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı
  • 02.11.2023 13:09

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı

İzmir ve çevresindeki fayların deprem üretme olasılıklarının belirlenmesi için b ...

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor
  • 27.07.2023 15:36

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdür ...

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı
  • 11.04.2023 13:41

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi ...

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor
  • 29.09.2022 15:29

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor

Bergama ilçesinde 57 dönüm alan üzerine yapılacak olan ve İzmir'in ilk Millet Ba ...

Bakan Kurum: "Toplamda tamamladığımız İzmir'deki konut sayısı 13 bin 500"
  • 21.04.2022 18:55

Bakan Kurum: "Toplamda tamamladığımız İzmir'deki konut sayısı 13 bin 500"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ...