maritbet girişmaritbet
2021’de Konut Kredisi Faizleri Düşer Mi?

2021’de Konut Kredisi Faizleri Düşer Mi?

Konut kredisi faizleri 2021 yılında düşer mi, yükselir mi sorularına açıklayıcı cevaplar ve güncel konut kredileri ile ilgili merak edilenler yazıda.

2021'de konut kredisi faizleri düşer mi sorusu son dönemde konut almak isteyenler tarafından bir hayli soruluyor. Konut kredisi faizleri, özellikle pandeminin ekonomiye olumsuz etkilerini azaltmak adına bir dönem sıfır konutlar için yüzde 0,64, ikinci el konutlar için ise yüzde 0,74 seviyelerine çekilerek devlet bankaları tarafından kampanya kapsamında alınmıştı. Kampanya bittikten sonra konut kredisi faizleri yükseldi. Merkez Bankası'nın son olarak faiz artırımıyla birlikte konut kredisi faizleri artacak mı sorusu ‘'Evet'' olarak yanıt buldu. Bankacılık sektöründe konut kredisi hacmi ise 280 milyar lira civarında seyrediyor.

Konut Kredisi Faizleri 2021 Yılında Nasıl Olacak?

Yakın zamanda konut kredisi faizlerinde bir indirim beklenmiyor. Konut kredisi faizleri 2021 yılında da düşecek gibi gözükmüyor. Anlaşmalı konut projelerinde oranlar bir nebze olsa da düşük seviyede seyrederken, bankalardaki oranlar bir hayli yüksek. Önümüzdeki dönemde dövizi düşük seviyede tutmak adına faizlerde yükseliş ivmesinin devam etmesi, 2021 yılında da konut kredisi faizlerinin yüksek seviyelerde olacağı anlamına geliyor. Ancak devlet konut kredileri kampanyası kapsamında özel oranlar hazırlarsa, bu durum değişebilir ve konut kredisi faizleri düşebilir.

Konut Faizleri Düşer Mi?

Geçmiş dönemde de konut faizleri düşer mi sorusu birçok kez gündeme geldi. Dönemsel olarak devlet bankaları, konut kredisi faizlerinde kampanya kapsamında indirime gidiyor. Bu da konut almak isteyenler için önemli bir avantaja dönüşüyor. Kesin bir durum olmamakla birlikte kamu bankalarının kısa sürede konut faizlerinde indirim yapması beklenmiyor. Bu da konut satışlarındaki yavaşlamanın en önemli nedeni olarak gösteriliyor.

Güncel Konut Kredisi Faizleri Ne Kadar?

Konut almak isteyenleri yakından ilgilendiren konu ise güncel konut kredisi faizlerinin ne kadar olduğu. Hangi dönem olursa olsun konut kredisinde en uygun faizleri devlet bankaları sunuyor. Dönem özelinde de Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Emlak Katılım gibi kamu kuruluşlarının konut kredisi faizlerini, diğer bankalara göre en düşük seviyede tuttuğu biliniyor. Ancak yine de kampanyalı döneme göre konut kredisi faizlerinin bir hayli yükseldiği gözleniyor. 2021 yılında da konut kredisi faizlerinin yüksek olması bekleniyor.

Konut Kredisi Yapılandırma Nasıl Yapılır

Ev almak için konut kredisi kullanan bir kişi, faiz oranları değiştiğinde ya da kendi ödeme planı kapsamında taksit oranını yükselttiği takdirde yapılandırma gerçekleştirebilir. Yapılandırma sürecinde olumsuz etkilenmemek için, konut kredisi kullanırken sözleşme dikkatlice okunmalıdır ve bu durum bankacıya özellikle belirtilmelidir. Konut kredisi yapılandırma avantajları kapsamında taksit sayısı düşeceği için daha az faiz ödemesi yapılmaktadır. Bu da konut fiyatının daha uyguna geleceği anlamını taşıyor. Konut kredisi yapılandırma noktasında bankalar ile tüketiciler arasında süreçler, sözleşme kapsamında uzayabiliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut kredisi faizlerinde ipin ucu kaçtı, oranlar kontrolden çıktı!
  • 26.04.2022 15:26

Konut kredisi faizlerinde ipin ucu kaçtı, oranlar kontrolden çıktı!

Garanti Bankası'nın kredi hesap sisteminde 240 ay vadeli 800 bin TL konut k ...

Doğalgaza yüzde 12 zam geldi!
  • 01.07.2021 09:18

Doğalgaza yüzde 12 zam geldi!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu zam ile il ...

"Şifacı-İstanbul Depremi" filmi depreme karşı bilinçlendirecek
  • 19.05.2021 17:03

"Şifacı-İstanbul Depremi" filmi depreme karşı bilinçlendirecek

YAŞAT DER öncülüğünde hazırlanan "Şifacı-İstanbul Depremi" filmi, fantastik bir ...

Yüksek kredi faizi, ipotekli konut satışlarını durdurdu!
  • 19.05.2021 09:16

Yüksek kredi faizi, ipotekli konut satışlarını durdurdu!

Konut kredisi faizlerinin en düşük 1.35 seviyelerinde seyrediyor olması, ipotekl ...

2021’de Konut Kredisi Faizleri Düşer Mi?
  • 25.11.2020 12:29

2021’de Konut Kredisi Faizleri Düşer Mi?

Konut kredisi faizleri 2021 yılında düşer mi, yükselir mi sorularına açıklayıcı ...

Faiz indirimi konut projelerine yaradı!
  • 23.11.2020 14:17

Faiz indirimi konut projelerine yaradı!

Konut kredisi faizlerinde pandemi sürecinde gerçekleştirilen indirimle stoklar e ...