maritbet girişmaritbet
Tutsat devi Freddie Mac, yardım istiyor

Tutsat devi Freddie Mac, yardım istiyor

ABD’li tutsat (mortgage) devi Freddie Mac, ABD hükümetinden 10,6 milyar dolar daha yardım istiyor



ABD'li tutsat (mortgage) devi Freddie Mac, ABD hükümetinden 10,6 milyar dolar daha yardım istiyor.

Geçen yıl son çeyrekte 7,8 milyar dolar zarar eden Freddie Mac, bu yılın ilk üç ayında 8 milyar dolar zarar ettiğini açıkladı.
Freddie Mac, geçen yıl ilk çeyrekte de 10,4 milyar dolar zarar etmişti. Şirket, çeyrek yıl sonuçlarını açıklamasının ardından ABD hükümetinden 10,6 milyar dolar daha yardım istediğini ifade etti.
ABD yönetiminin 2008 yılının Eylül ayında el koyduğu tutsat şirketine, o zamandan bu yana çeşitli zamanlarda yardımda bulunuldu.
Freddie Mac, ABD'de konut sektörünün tamamen yenilenmediğini ve bu nedenle hükümet yardımına ihtiyaç duymayı sürdürdüğünü belirtti.

Şirketin, yeni isteği kabul edilirse, ABD hükümeti Freddie Mac'e bugüne kadar 61,3 milyar dolar vermiş olacak.
Freddie Mac Üst Yöneticisi Charles Haldeman, şirketin varlıkları güçlendirmeye ve kredi kalitesini geliştirmeye çalıştığını belirterek, ABD'de konut sektörünün, yüksek düzeydeki borcunu ödeyememe ve haciz seviyesi ile yüksek işsizlikle birlikte kırılgan olduğunu söyledi.

ABD yönetiminin 2008 yılında el koyduğu tutsat devleri Fannie Mae ve Freddie Mac, ABD konut piyasasının sağlıklı işlemesi için kritik öneme sahip bulunuyor.
Yakında çeyrek yıl sonuçlarını açıklayacak diğer tutsat devi Fannie Mae'nin de ek yardım talebinde bulunacağı tahmin ediliyor.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz