maritbet girişmaritbet
Tuğbay Kumoğlu’na göre konut kredisi faizlerinde düşüş devam edecek!

Tuğbay Kumoğlu’na göre konut kredisi faizlerinde düşüş devam edecek!

TEB Bireysel Bankacılık Satış Direktörü Kumoğlu, Merkez Bankası’nın günlük borç alma-verme oranlarındaki düşüşün ve arka arkaya gelen not artırımının gerek iç gerekse dış piyasaya güven telkin ettiğini söyledi

TEB Bireysel Bankacılık Satış Direktörü Kumoğlu, Merkez Bankası'nın günlük borç alma-verme oranlarındaki düşüşün ve arka arkaya gelen not artırımının gerek iç gerekse dış piyasaya güven telkin ettiğini söyledi.

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Bireysel Bankacılık Satış Direktörü Tuğbay Kumoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bankaların en büyük potansiyeli bireysel finansman ürünlerinde gördüklerini ve  bireysel kredilerde çok ciddi bir boşluk olduğunu belirterek, konut kredisinin bankaya tüketiciyle en uzun vadeli bankacılık ilişkisine girme fırsatı sunduğunu söyledi.

Kumoğlu, konut kredilerinin artık 0,60'lara kadar düştüğünü bu anlamda çok büyük değişiklikler beklemediklerini belirterek,  şunları kaydetti:

“Kredi kuruluşlarının değerlendirmelerinde hala iyileştirme beklentileri var. Gecelik borç alma verme faizlerinde çok büyük olmasa da geriye doğru bir beklenti bulunuyor. Merkez Bankası'nın günlük borç alma-verme  oranlarındaki düşüşün ve  arka arkaya gelen not artırımının gerek iç gerekse dış piyasaya güven telkin etti. Bu da konut kredisi faiz oranlarının düşmesine neden oldu ancak yüzde 0,60 ların altına ineceğini düşünmüyorum. Bunlar olduğu sürece konut kredilerindeki faizlerde bir düşüş olur ama çok büyük düşüşler görmeyeceğiz.Yüzde 0,60'ın altını göreceğimizi sanmıyorum. Bankacılık açısından da bunun optimal bir yere gelmesi lazım. Belki bir iki puan daha düşüş olabilir. Bundan daha fazla olmaz.”

Semra Orkan/AA

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut kredisi kullanımı ne kadar oldu?
  • 25.03.2022 09:12

Konut kredisi kullanımı ne kadar oldu?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından haftalık para ve banka istat ...

Konut kredi kullanımı 305 milyar lirayı aştı!
  • 10.03.2022 17:47

Konut kredi kullanımı 305 milyar lirayı aştı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan haftalık b ...

Konut kredisi hacmi 300 milyar TL'yi aştı!
  • 18.02.2022 09:01

Konut kredisi hacmi 300 milyar TL'yi aştı!

Tüketici kredileri tutarı, 11 Şubat itibarıyla 856 milyon lira artarak 778 milya ...

ABD'de konut kredi borçlarında 887 milyar dolarlık ürküten artış!
  • 10.02.2022 08:36

ABD'de konut kredi borçlarında 887 milyar dolarlık ürküten artış!

Konut kredileri kaynaklı borçlar 2021'de bir önceki yıla göre 887 milyar do ...