maritbet girişmaritbet
TEB konut kredilerinde faizi düşürdü

TEB konut kredilerinde faizi düşürdü

TEB ihtiyaç ve konut kredilerinde faiz oranlarını düşürdüğünü açıkladı. Banka, konut kredisinde 60 ay vadede faizini düşürdü

 


Türk Ekonomi Bankası TEB'den yapılan açıklamada yılın ilk çeyreğinde konut ve taşıt kredilerine yapılan faiz indiriminin, yılın ikinci çeyreğinde de devam ettiği bildirildi.
 
Buna göre ihtiyaç kredisinde faiz oranı 24 ay vadede yüzde 1.14'ten yüzde 1.10'a, 36 ay vadede yüzde 1.19'dan yüzde 1.13'e düşürüldü. Konut kredisinde faiz oranı 60 ay vadede yüzde 0.95'ten yüzde 0.93'e, 120 ay vadede ise yüzde 0.99'dan yüzde 0.97'ye çekildi. İhtiyaç kredisinde ise 49 TL, konut kredisinde ise 750 TL dosya masrafı alınıyor.
Faiz indirimine ilişkin bankanın açıklamasında TEB Bireysel ve İşletme Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Cemal Kişmir, bireysel kredilerde sektörün yıl başından bu yana yüzde 6'ya yakın büyüme gerçekleştirdiğini, bankanın pazar payının ilk çeyrekte konut kredilerinde yüzde 5, ihtiyaç kredilerinde yüzde 7 artış gösterdiğini açıkladı. Kişmir, "Kredilerde pazar payımızın bu kadar hızlı gelişmesinin en büyük etkisi 2009'un son çeyreğindeki faiz indirimleri ile sektörde en düşük faizi sunan bankalardan biri olmamız oldu" dedi.
 
Faizler ne olacak?
Kişmir, 2010 yılının ilk üç ayında ihtiyaç ve konut kredilerde 5.2 milyar TL net hacim artışı gerçekleştiğini, taşıt kredilerinde yaşanan gerilemenin de son aylarda yavaşladığını ifade etti. Geçen yılın son çeyreğinin faiz rekabeti açısından oldukça hareketli bir yıl olduğuna dikkat çeken Cemal Kişmir, "2010 yılının ilk yarısında piyasanın yatay seyir izleyeceğini düşünüyoruz. 2010 yılı ilk altı ayından sonra ise faiz gelişiminde enflasyon ve ekonomik büyüme rakamları ile Merkez Bankası'nın uygulayacağı faiz politikası önem kazanacaktır. TEB olarak bu dönemde de en uygun faiz oranı sunan ilk bankalar içinde yer alma stratejimiz devam edecek" dedi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz