maritbet girişmaritbet
Peşinatsız konut kredisi nasıl alınır?

Peşinatsız konut kredisi nasıl alınır?

Bankaların konut için kredi peşinat oranları yüzde 10’a düşürüldü. Peki hiç peşinatı olmayan tüketici kredisi alabiliyor mu?

Coronavirus salgına karşı alınan tedbirler kapsamında bankaların konut kredisi peşinat oranı yüzde 10'a düşürüldü. Tüm bankalardan konut değerinin yüzde 90'ına kadar kredi kullanılabiliyor. 

Aynı zamanda Türkiye Bankalar Birliği ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bankalara tüketicinin kredi taleplerinin karşılanması yönünde uygulamalar getirdi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın bankalara sağladığı likidite ile finansman sorunları giderilen bankaların kredi şartlarını kolaylaştırması ve kredi musluklarını açık tutması amaçlandı. 

Konut kredisinde yaşanan destek ve teşviklerin ardından konut almak istediği halde yüzde 10'a indirilen peşinat tutarını karşılayamayan tüketiciler için de bankalar çözümler üretiyor. Birçok banka konut kredisi kullanmak isteyen müşterilerine peşinatları olmaması durumunda peşinat bedeli kadar ihtiyaç kredisi kullandırıyor.

Salgın sonrasında artan taleple konut fiyatlarının yükseleceğini ve şu dönemde konut almanın karlı olacağını belirten sektör uzmanlarına kulak veren tüketici birikimi olmaması durumunda da konut kredisi alabilecek. 

Garanti BBVA, QNB Finansbank, HSBC, Yapı Kredi Bankası ve Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) peşinatsız konut kredisi ürünleri dahilinde konutun tamamına kredi kullandırıyor. 

KrediPazari.com'un araştırmalarına göre konut değerinin tamamına kredi kullandıran bankaların faiz oranları şu şekilde;


Yapı Kredi Bankası 

Yapı Kredi Bankası ilgili kredi ürünü kapsamında aylık yüzde 0.99 faiz oranı ile peşinatsız konut kredisi kullandırıyor. 


Garanti BBVA

Garanti BBVA'da 10 yıl vadeye kadar yüzde 1.03, 20 yıl vadeye kadar ise yüzde 1.23 faiz oranı ile konut değerinin tamamına kadar kredi sunuyor. 


TEB

TEB 5 yıl vadeye dek yüzde 0.99, 10 yıl vadeye kadar da yüzde 1.08 faiz oranı ile müşterilerine peşinatsız konut kredisi kullandırıyor.


QNB Finansbank 

QNB Finansbank yüzde 100 konut kredisi ürünü dahilinde tüketicilere 5 yıl vadeye kadar yüzde 1,09 10 yıl vadeye kadar yüzde 1,08 ve 15 yıl vadeye kadar ise yüzde 1.28 faiz oranı ile peşinatsız kredi kullandırıyor. 


HSBC 

HSBC Bank ek teminat gösterilmesi durumunda 10 yıl vadeye kadar yüzde 1.40 faiz oranı ile konut değerinin tamamına kadar kredi sağlıyor. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz