maritbet girişmaritbet
Ozan Balaban’dan kredi yorumu!

Ozan Balaban’dan kredi yorumu!

EMAAR Türkiye Genel Müdürü Ozan Balaban’dan ilginç yorum: "İşleyen tekerin içine çomak sokmuş olurlar”

TÜRKİYE'ye 2006 yılında Büyükçekmece'deki Toskana Vadisi projesiyle giren Dubaili Emaar Properties'in şirketi Emaar Türkiye'nin Genel Müdürü Ozan Balaban, cari açığın azaltılmasına yönelik ek önlemler kapsamında faizlerin yüzde 1'e çıkacağı ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) konut kredilerinde peşinatı yüzde 25'ten 40'a kademeli olarak çıkarabileceği öngörülerini, "Eğer yüzde 75 kredi oram, yüzde 60'a düşerse dönen ve işleyen tekerin içine çomak sokmuş olurlar. Kontrollü şekilde gitmekte fayda var ama çok fazla da sıkmamak gerekiyor. Faizlerin yükselmesi de doğru olmaz" dedi.

Emaar gibi yabancı yatırımcıların istikran gördüğü için Türkiye'de olduğunu vurgulayan Ozan Balaban, şunları söyledi:

"Türkiye piyasasında istikrar son 10 yıldır devam ediyor. Türkiye'nin kırılganlığı azaldı. Biz yatırıma olarak bunlara bakıyoruz. Devletin ve hükümetin yaptığı politikalara bakıyoruz. Her ne kadar ilk başta negatif gibi gözükse de, BDDK'nın yüzde 25 şartı koyması, hem sektörün hem Türkiye'nin uzun dönem geleceğinde faydalı olacak. Şimdi tüketicinin yüzde 40 peşinat ödemesi gibi bir durum var. Eğer yüzde 75 kredi oram, yüzde 60'a düşerse dönen ve işleyen tekerin içine çomak sokulur. Ayrıca bugün itibariyle faizler hala çok yüksek. Cari açığı azaltmak için kredi seviyelerini düşürmeye çalışıyorlar ancak faizlerin yükselmesi doğru değil. Konut sahibi olmaları için insanların desteklenmesi lazım. Biz iş yapamadığımız zaman da bankalara yansıyor. Ortak denge bulunmak. Halkımız doğru fiyatlarla doğru ürünleri alacak çark uzun dönemli dönecek."

Pembe salyangozlar bir yıl Türkiye'de

 OZAN Balaban, çevreye zarar vermeden yaşayan bir canlı olan salyangozların simgelediği 'Yavaş Yaşam' felsefesini, gayrimenkul sektörünün yoğun gündemine uygulamanın mümkün olup olmadığım şöyle anlattı:

"İnşaat sektörü ne zaman yavaşlarsa Türkiye'de o zaman problem çıkıyor. Çünkü inşaat sektörü, otomotivle birlikte Türkiye'de en çok istihdamı sağlayan sektörlerin başında geliyor. İnşaat yatırımlarının devam etmesi, hem büyüyen nüfus açısından hem de istihdam açısından çok önemli, inşaatın yavaşlamasını bu nedenle istemiyoruz. Ancak Yavaş Yaşam ile yaşamın güzelliklerine bakıp, mola alıp hem kendimize hem ailemize zaman ayıralım diyoruz. Akşam yemeklerinin bile ertelendiği zamanda hayat çok hızlı, hatta biraz acımasız.
ABD'den dünyaya yayılan o acımasız yaşam tarzı biraz da toplumu değiştiriyor. Biz diyoruz ki arada sırada molalar alıp, değerlerimizi hatırlayalım. Hızlı koşturup, hızla koştururken, teknolojiye de önem verelim ama bağımlısı olmayalım. Bazı değerlerimizi hatırlayalım ve hatırlatalım istiyoruz. Salyangozlar bir yıl boyunca Türkiye'de olacak. Farklı etkinliklerle hatırlatmaya devam edeceğiz."

Kaynak: Meltem Kara / Hürriyet

  • Etiketler:

Yorum Yaz