maritbet girişmaritbet
Nisanda kredi alanlar şanslı!

Nisanda kredi alanlar şanslı!

Nisan 2011'de karar verip aylık bazda yüzde 1'in altında konut kredisiyle ev sahibi olan tüketici, bugün verdiği karardan memnun

Kredipazari.com'un belirlemelerine göre, konut kredisi faiz oranlarının Mayıs 2011 itibarıyla yükselme trendine girmesi konut kredisi alacakları kaygılı bir kararsızlıkla karşı karşıya bıraktı. Yakın geçmişte, bundan 4 ay kadar öncesinde, Nisan 2011'de karar verip aylık bazda yüzde 1'in altında krediyle ev sahibi olan tüketici, bugün verdiği karardan memnun. Bugünkü oranlara bakıldığında banka ortalamasında 120 ay vadede faiz oranları yüzde 1'in üzerinde.

Ayda 167 TL Daha Fazla Ödeme

Kredipazari.com'un hesaplamasına göre, Nisan 2011'de, 100.000 TL, 0.90 faiz oranıyla kredi kullanan tüketici ayda 1.366 TL öderken, bugün kredi kullanan tüketici ayda 1.533 TL ödemek zorunda. Aylık 167 TL'lik fark, toplam ödenecek faizde 20.000 TL'lik fark yaratmakta. Özetle Nisan ayında kredi kullanan kişi, bugün 20.000 TL kârda. Yaz dönemindeki durgunlukla beraber faiz oranlarının yüzde 1'in üzerinde olması, bankaların özellikle Haziran ve Temmuz aylarındaki kredi kullandırımlarını ciddi seviyelerde düşürdü.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın bu hafta yaptığı açıklamada, farklı senaryolarda faiz indirimi opsiyonunun açık bırakıldığını belirtmesi, cari açığa yönelik öncelikli tedbirlerin tüketim üzerinde yoğunlaştırılarak, tüketici kredilerinin artış hızının belirli seviyelerde tutulacağını açıklaması ve ekonomide durgunluk riskinin çok büyük olmadığını belirtmesi piyasalara olumlu sinyaller verdi. Başcı'ya göre, Merkez Bankası işbirliği ile BDDK'nin uyguladığı yerinde müdahalelerin sonucu temmuz ayından sonra etkisini göstermeye başlayacak.

Peki faizler yüzde 1'in üzerindeyken gayrimenkul alınır mı? Beklentilerin altında olmasına rağmen tüketici, yüzde 1'in üzerindeki faizle de kredi kullanmaya devam ediyor. Ancak yaz bitimiyle beraber ekonomideki durgunluğun yerini hareketlenme beklentisine bırakması ve alım kararı için doğru zamanın seçimi, yakın zamanda tüketici için yaşanan alım kararsızlığını bir süre daha etkileyeceğe benziyor. Doğru zamanda alım yapmak için sadece faiz oranındaki iniş çıkışlara göre karar verilmemesi, bütçeye uygun, planlanan yatırıma veya ihtiyaca göre, kısa veya uzun vadede prim yapma olasılığı yüksek gayrimenkullere göre alım kararının değerlendirilmesi tüketiciye verilecek en önemli tavsiyeler arasında yer alıyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz