maritbet girişmaritbet
Merkez Bankası'nın faiz indirimi, etkisini konut kredileri üzerinde göstermeye başladı!

Merkez Bankası'nın faiz indirimi, etkisini konut kredileri üzerinde göstermeye başladı!

Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimleri konut kredileri üzerindeki etkisini yavaş yavaş göstermeye başlıyor

Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimleri konut kredileri üzerindeki etkisini yavaş yavaş göstermeye başlıyor. Konut kredilerindeki faiz oranları son 2-3 yıllık dönemin en iyi seviyelerine ulaştı.  Merkez Bankasının faiz politikasına bağlı olarak, kredi faiz oranlarında bir miktar daha düşüş bekleniyor. Beklenen ve gözlemlenen faiz düşüşleri inşaat sektörünün canlanmasına da olanak sağlayacaktır. İnşaat sektörünün canlanmasıyla zamanla eriyecek olan stoklar, konut fiyatlarının artabileceğini unutmamak gerekir.

Bu dönemde faiz oranlarının gayet uygun oranlarla tüketiciye sunulması konut sahibi olmak isteyenler için çok büyük bir fırsat. Ayrıca düşen faiz oranlarıyla birlikte bankalar konut kredisi pazarında, kampanyalarla  tüketicilerin  bütçelerine ve olanaklarına göre çeşitli kredi ürünleri sunabiliyorlar. Bu kredilerden yararlanmak isteyen tüketicilerin, farklı bankaların kredi faiz oranlarını takip etmesinde yarar var. Şunuda unutmamak gerekir, kredinin faiz oranından ziyade YMO oranı önemlidir. 

Ayrıca önceki dönemlerde daha yüksek faiz oranlarıyla konut kredisi kullanmış tüketiciler için çok büyük bir refinansman fırsatı devam etmekte. Kredinizi refinanse ettirmeden önce çok dikkatli olmanız gerektiğini lütfen unutmayınız.

Kredi faiz oranlarındaki değişim
Nisan ayında %10,80 olarak gözlemlenen Finzoom Yıllık Ortalama Maliyet Oranı, Mayıs ayında yaşanan cuzi faiz/masraf indirimleriyle  %10,61 seviyesine geriledi. Mayıs ayında 120 ay vade, 100.000 TL için endekse katılan bankalar arasında en düşük yıllık maliyet oranı %9,66 ile Garanti ve Vakıfbank'a aittir.

Tüketici kredilerinde mayıs ayı 
Nisan ayında  % 16,91 olarak gözlemlenen Finzoom ortalama YMO endeksi, Nisan ayında anneler günü kampanyaları ile beraber geçen aya nazaran daha cuzi faiz oranı indirimi yaşadı.  Mayıs ayında Finzoom YMO endeksi  %16,59 seviyesine geriledi. 

İhtiyaç kredilerinde faiz oranları konut kredilerine parar bir şekilde düşmeye devam ediyor. Önümüzdeki dömende de faiz oranlarında ufak çaplı indirimlerin gözlemlenebileceğini söyleyebiliriz. Mayıs ayında anneler gününe özel krediler faiz oranlarının ve YMO oranlarının düşüşünde büyük rol oynadı. Finzoom üzerinden kredi  kampanyalarına ulaşabilir ve kendinize en uygun kredi ürününü seçebilirsiniz.  Finansbankın Finzoom üzerinden yapılan başvurular için sunmuş olduğu kredi faiz oranları çok cazip kredi fırsatları sunmaktadır. İhtiyaç kredisi faiz oranlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Kısaca Finzoom.com.tr
Finzoom Türkiye, Finzoom Financial Guide Network'ün Türkiye şubesidir ve Türkiye'nin ilk finansal ürün ve kredi karşılaştırma portalıdır. Maliyet oranları hesapları ve bankaların kredi ürünlerinde analiz yaparak banka ürünlerinin nabzını tutan tek kuruluştur. www.Finzoom.com.tr tüm bankalardan kredi oranları ile ilgili tam bilgi toplar ve bu bilgileri açık, objektif olarak karşılaştırmaya sunar. Amacımız, tüketici bilinci sağlamak ve tüketicinin doğru krediyi seçmesinde tarafsız olarak yol göstermektir.
Gökhan Göğebakan/http://www.finzoom.com.tr

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cevdet Yılmaz: "İlk konut edinimini destekleyici bir çerçeve içinde hareket edeceğiz"
  • 11.08.2023 15:37

Cevdet Yılmaz: "İlk konut edinimini destekleyici bir çerçeve içinde hareket edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, finans dünyası temsilcileriyle buluştukl ...

Aralık ayında kira alt grubunda artış yatay seyretti
  • 04.01.2023 12:06

Aralık ayında kira alt grubunda artış yatay seyretti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre, ...

Merkez Bankası politika faizini yüzde 13'ten yüzde 12'ye indirdi
  • 22.09.2022 15:17

Merkez Bankası politika faizini yüzde 13'ten yüzde 12'ye indirdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika ...

Merkez Bankası açıkladı, konut fiyatları artışı yine rekor kırdı!
  • 26.07.2022 15:23

Merkez Bankası açıkladı, konut fiyatları artışı yine rekor kırdı!

Merkez Bankası'nın açıkladığı rapora göre Türkiye genelinde konut fiyatları reko ...

Merkez Bankası faizi yine değiştirmedi
  • 21.07.2022 14:12

Merkez Bankası faizi yine değiştirmedi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, faiz oranını (politika faizi) yüzde 14'te sab ...

Merkez Bankası politika faizini yüzde 14'te sabit tuttu
  • 23.06.2022 15:12

Merkez Bankası politika faizini yüzde 14'te sabit tuttu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizi ...