maritbet girişmaritbet
'Kredi faizlerinin yükselmesi konut satışlarını etkilemez'

'Kredi faizlerinin yükselmesi konut satışlarını etkilemez'

Uğur Dumankaya, kredi kullanma oranının yüzde 80lerden yüzde 35'lere düştüğünü şirketlerin ise konutta faiz yükselişlerini kârlarından sübvanse edeceklerini söyledi

5 bin konut yapacak

DUMANKAYA İnşaat olarak geleceğe temkinli ancak umutla baktıklarını 2011'de 1.35 milyar liralık bir yatırımla 5 bin konut yapacaklarını ifade eden Uğur Dumankaya, İstanbul'da yüksek bina yansı içinde olmadıklarını, en son yapmakta oldukları projenin 150 metre olacağını söyledi. Dumankaya, "2010 yılında olduğu gibi 2011'de de inşaat sektörü artan bir trendle yoluna devam edecek" dedi.

DUMANKAYA İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, 2008'de krizden çok fazla etkilenen sektörün 2009'dan başlayarak bir çıkışa geçtiğini, 2011'de de 2010'a benzer bir trend beklediklerini bildirdi.


Şirketler faizi karşılar

Dumankaya, inşaat sektörü büyürken lokomotif gibi yavaş yavaş hareketlendiğini, ancak hızlandığında çok sürat yaptığını söylerken inşaatın tamamen istikrarla bağlantılı olduğunu kaydetti ve bir kriz durumunda en fazla etkilenecek sektörün de inşaat olacağını ifade etti. Dumankaya, büyük şehirlerde nitelikli ofis ve otel ihtiyacının giderek yükseldiğini, İstanbul'un bir finans merkezi projesi kapsamında bu ihtiyacının katlanarak artacağım söyledi.


Konut kredilerinin inşaat sektörüne büyük katkısı olmadığım hiç kimsenin söyleyemeyeceğini, kredi kullanımının sektörde bir ara yüzde 80'lere kadar çıktığım kaydeden Dumankaya, "Ancak daha sonra inşaat şirketlerinin kendi finansman imkanlarını ortaya koymasıyla konut kredisi kullanımı yüzde 35'lere geriledi. Dolayısıyla kredi faizlerinin yükselmesi şu an için konut satışlarını ciddî bir şekilde etkilemez. Faizlerde aşın yükseliş olursa, şirketler bu yükselişi kârlarıyla sübvanse edeceklerdir" diye konuştu.


 

  • Etiketler:

Yorum Yaz