maritbet girişmaritbet
'Kredi faiz oranları daha makul seviyelere gelecek!'

'Kredi faiz oranları daha makul seviyelere gelecek!'

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, kredi faiz oranlarının daha makul seviyelere geleceğini belirtti.

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, 2016 gerçekleşmeleri ile 2017 beklentilerine ilişkin açıklama yaptı. Türkiye gibi hızlı büyüyen bir ülkenin, uluslararası algısını bozmaya çalışan girişimlere karşı verebileceği en iyi cevabın mali disiplini koruyarak yapısal reformları hızlandırmak olduğunu söyledi.

Bu sürecin adının "ekonomik seferberlik" olduğunun altını her fırsatta çizerek tüm kesimlerde ortak bir bilinç yaratmaya çalıştıklarını ifade eden Taşkesenlioğlu, darbe girişiminin yaşandığı süreci de kapsayan 3'üncü çeyrek bilançolarının bu konudaki kararlılıklarının bir göstergesi olduğunu vurguladı. 

"EFT işlemlerinin yüzde 78'i internet ve mobilden"

Banka müşterilerinin yaklaşık 1,5 milyonunun dijital bankacılık kanallarını kullandığını bildiren Taşkesenlioğlu, "Bireysel bankacılıkta müşterilerimizin işlem tipleri bazında şube ve kanal tercihlerine baktığımızda, EFT işlemlerinin yüzde 78'i internet şubesi ve mobil şubeden, yüzde 21'i şubelerden, yüzde 1'i ise diğer kanallardan gerçekleşiyor. Havale işlemlerinin yüzde 38'i internet ve mobil, yüzde 7'si ATM, yüzde 55'i şubeden, ödeme işlemlerinin ise yüzde 23'ü internet ve mobilden, yüzde 28'i ATM, yüzde 11'i şube ve yüzde 34'ü ise otomatik ödeme aracılığıyla gerçekleştiriliyor." diye konuştu.

"Elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyiz"

Taşkesenlioğlu, "Yurt dışından uygun maliyetli kaynak transferi sağlayarak bu kaynakları, itibarlı projelerin finansmanına destek olmak üzere aktarmayı temel bankacılık misyonumuzun bir gereği olarak görüyoruz. Halkbank olarak, bankacılık anlayışımız doğrultusunda ülkemize değer katacak büyük projelerin finansmanında elimizi taşın altına koymaktan asla çekinmedik, bundan sonra da çekinmeyeceğiz." şeklinde konuştu. 

"Esnaf ve KOBİ kredilerinde lider yine Halkbank olacak"

Ali Fuat Taşkesenlioğlu, "Piyasaların yeniden dengeye gelmesi ve 2017 büyüme hedefleri doğrultusunda, bu yıl sektördeki kredi büyüme oranının yüzde 15'in üzerinde olacağını tahmin ediyoruz. Kullandırılan kredilerin büyük bölümünü ticari krediler oluşturmaya devam edecek ve bu krediler içinde esnaf ve KOBİ kredilerinde lider yine Halkbank olacak." dedi. 

"Kredi faiz oranları daha makul seviyelere gelecek"

Para politikasındaki dengelerin banka faizlerine olumlu yansımalarının süreceğini ve piyasadaki canlılığın gelecek dönemde daha da artacağını belirten Taşkesenlioğlu, finans piyasalarındaki bu isteklilik devam ettiği sürece kredi faiz oranlarının daha makul seviyelere geleceğini, oluşan yeniden fiyatlamalarla birlikte mevduat faizlerinde aşağı yönlü gerçekleşecek hareketin gelecek dönemde kredi faizlerinin daha etkili düzeyde aşağı çekilmesini sağlayacağını kaydetti.eformların hız kesmeden devam ettiği bu süreçte, yatırımcıyı teşvik edecek yeni destek ve önlemlerin finans piyasalarımız üzerinde doğrudan bir etkisi olacak. Reel sektörün üretim ve ticaret kapasitesini artıracak adımların atıldığı bu süreçte KOBİ'lerin, büyük işletmelerin ve ihracatçıların nakit sıkıntılarını gidermek üzere oluşturulan Hazine garantili 250 milyar lira dolayındaki ek kredi paketi de güçlü bir kaldıraç etkisi yaratacak."

"Türkiye ekonomisi yüzde 3,2 büyür"

Halkbank Genel Müdürü Taşkesenlioğlu, 2016'da Türkiye ekonomisi büyümesinin yüzde 3,2 olarak gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini ve alınan tedbirler doğrultusunda 2017'de büyüme oranını yukarıya taşıyacaklarını, 2023 hedeflerine doğru yürürken, yeniden yüzde 5'in üzerine çıkabilmek için çalışacaklarını söyledi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kamu bankaları kredi faiz oranlarını indirdi
  • 25.10.2021 11:05

Kamu bankaları kredi faiz oranlarını indirdi

Kamu bankaları, kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana ...

Milas-Bodrum Havalimanı’nda yangın!
  • 30.06.2021 16:20

Milas-Bodrum Havalimanı’nda yangın!

Milas-Bodrum Havalimanı’nda kısa süreli yangın nedeniyle havalimanındaki sisteml ...

Caddebostan sahilindeki müsilaj yoğunluğu azaldı
  • 26.06.2021 12:35

Caddebostan sahilindeki müsilaj yoğunluğu azaldı

"Müsilaj Temizleme Seferberliği" kapsamında temizlik çalışmaları sürerken Caddeb ...

Fawori Boya'dan boya ustalarına hediye yağmuru!
  • 25.04.2021 07:45

Fawori Boya'dan boya ustalarına hediye yağmuru!

Fawori Dünyam 16 ilde 5.000 ustaya Bi’ Dünya Sürpriz Bi’ Dünya Fırsat’la ulaştı. ...

TÜRKÇİMENTO, sektörün ilk sanal konferans ve fuarını düzenliyor
  • 20.04.2021 17:10

TÜRKÇİMENTO, sektörün ilk sanal konferans ve fuarını düzenliyor

TÜRKÇİMENTO, 20-21 Nisan 2021 tarihleri arasında sektörün ilk sanal konferans ve ...

Halkbank, yeniden Mitsubishi Heavy'i seçti
  • 07.03.2021 08:00

Halkbank, yeniden Mitsubishi Heavy'i seçti

Form MHI Klima Sistemleri, 2020 yılının ardından 2021’de de Halkbank’ın Split Kl ...