maritbet girişmaritbet
Konutta talepte daralma olmaz

Konutta talepte daralma olmaz

, "Önümüzdeki dönemde kredi baz faiz oranlannda ki olası yükselişin talepte bir daralmaya yol açmayacağım düşünüyoruz. Faiz oranlarındaki yükselişin sınırlı bir seviyede kalacağını ve uzun vadeli konut kredi faiz oranlarının yüzde 0,80-yüzde 0,90 bananda seyredeceğini tahmin ediyoruz" dedi

Türkiye'deki konut kredisi pazarının 2010 yılında 55.2 milyar TL'ye ulaştığını söyleyen TEB Bireysel Bankacılık Satış Direktörü Tuğbay Kumoğlu, halen Türkiye'de konut kredilerinin GSMH'ya oranının yüzde 5'lerin altında olduğunun altım çiziyor.

"İnşaatı başlayan konut sayısı rekor seviyelere ulaşmış durumda ye 2010 yılının son çeyreği itibari üe inşaatına başlanan yeni konut sayısı 636 bin" diyen Kumoğlu, "Önümüzdeki dönemde kredi baz faiz oranlannda ki olası yükselişin talepte bir daralmaya yol açmayacağım düşünüyoruz. Faiz oranlarındaki yükselişin sınırlı bir seviyede kalacağını ve uzun vadeli konut kredi faiz oranlarının yüzde 0,80-yüzde 0,90 bananda seyredeceğini tahmin ediyoruz" diyor. TEB olarak Şubat ayında kampanya başlatmaya hazırlandıklarım ifade eden Kumoğlu, "Kampanya kapsamında müşterilerimiz, uygun faiz oranlan ve masraflar ile konut kredisi kullanma imkanına sahip olacak" diyor.

Kaynak: Hürriyet Emlak

  • Etiketler:

Yorum Yaz