maritbet girişmaritbet
Konutta talep de kredi kullanımı da artıyor

Konutta talep de kredi kullanımı da artıyor

Konut sektöründe talep, 2009’un son çeyreğinden bu yana giderek artan yoğunlukla devam ediyor. Konut kredisinde de şimdiye kadar yaşanılan en iyi dönem



Garanti Bankası, mortgage ve gayrimenkul sektörüne ilişkin uzmanlığını, birlikte çalıştığı emlak ofisleri sahipleriyle paylaşmak amacıyla başlattığı seminer dizisine, Kocaeli Grand Yükseliş Otel'deki toplantıyla devam etti. Seminere katılan emlakçılar; emlak ofislerine özel uygulamalar ve mortgage sektörü üzerine son gelişmeler hakkında ayrıntılı bilgi alırken, ülke ekonomisinin genel görünümünü dinleme fırsatı da buldu.

Seminerde, açılış konuşmalarını Garanti Mortgage Genel Müdürü Cemal Onaran ve Kocaeli Emlakçılar Derneği Başkanı Alpay Hacıoğlu yaptı. Garanti Mortgage Satış Koordinasyon Müdürü Kerem Ömer Orbay mortgage ürünleri hakkında bilgi verirken, İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat ise birikimlerini emlakçılarla paylaştı.


Garanti Mortgage Genel Müdürü Cemal Onaran yaptığı konuşmada, “Konut sektöründe talep, 2009'un son çeyreğinden bu yana giderek artan yoğunlukla devam ediyor. Konut kredisi sektörü için şimdiye kadar yaşadığımız en iyi dönem olarak değerlendirdiğimiz 2010'un ilk çeyreğinde, kredi hacmi yaklaşık %7 büyüyerek, 45.5 milyar TL'ye ulaştı. Garanti, bu dönemde sektör büyümesinin üzerinde bir oranla %10'luk büyüme göstererek liderliğini devam ettirdi. Son 1.5 aylık dönemde ise sektör 47.4 milyar TL'ye ulaştı. Bugün  geldiğimiz noktada, 2007 yılından bu yana elde ettiğimiz sektör liderliğini devam ettirdiğimizi gururla söyleyebiliriz. 2010'da sektörün %20'lerin üzerinde büyüme kaydederek, 51-52 milyar TL'ye ulaşacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Bu sonuçları, konut sektörünün, emlak ofislerinin ve bankacılık sektörünün son derece yetkin çalışmalarına borçulu olduklarını kaydeden Onaran, “Garanti Mortgage olarak, mortgage alanındaki uzmanlığımız ve pazar liderliğimizle, bu alanın büyümesi, daha büyük hacimlere ve kaliteye ulaşması için elimizden gelen katkıyı yapmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda uzmanlığımızı sektöre aktardığımız seminerler, çok önem verdiğimiz etkinliklerden biri. İş ortaklarımız emlak ofisi temsilcilerini mortgage alanında bilgilendirerek, onları da çalışanlarımız gibi birer ‘mortgage uzmanı' yapmayı hedefliyoruz. Mortgage Uzmanı Garanti olarak, yenilikçi ürün ve hizmetlerimizle tüketicilerin, bilgi birikimimizle ise tüm iş ortaklarımızın yanındayız.” açıklamasını yaptı.   

Garanti Mortgage, 2007 yılının Ağustos ayında başlattığı Mortgage ve Emlakçı Seminerleri'yle, bugüne kadar 26 ilde yaklaşık 3.000 emlakçıyı konut sektöründeki yeni uygulamalar hakkında bilgilendirdi.


 
  • Etiketler:

Yorum Yaz