maritbet girişmaritbet
Konutta rekabet orta direkte artacak!

Konutta rekabet orta direkte artacak!

Konut kredilerindeki canlılık 2009 yılının son çeyreğinden başlamak üzere önemli derecede artarken, tüm zamanların en üst seviyesinde kredi verilen 2006 yılı seviyesine yaklaşıyor


Finansbank Perakende Pazarlama Koordinatörü Erkin Aydın, konut kredilerindeki canlılığın 2009 yılının son çeyreğinden başlamak üzere önemli derecede arttığını ve tüm zamanların en üst seviyesinde kredi verilen 2006 yılı seviyesine yaklaştığını söyledi.

Ancak kredi maliyetlerinin arttığına dikkat çeken Aydın bunun da faiz oranlarına yansıyacağı uyarısında bulundu. Aydın “Son dönemde yurtdışında yaşanan gelişmelerle beraber oluşan tedirginlik havası, gelişmekte olan ülkelere yaratılan kaynağın maliyetinin artmasına ve içerde Merkez Bankası'nın yıl sonunda yapması beklenen kısa vadeli faiz oranlarındaki artış da sağlanan kaynağın maliyetlerini yukarı yönlü etki yaptı” dedi.


Mortgage pazarında rekabetin 2010 yılında daha çok orta ve alt gelir grubuna hitap eden konutların kredilendirmesinde yaşanacağını öne süren Aydın şunları söyledi:
“Halihazırda rekabetin yaşandığı üst gelir grubuna yönelik konutların kredilendirilmesinde ise hacim yapmak isteyen bankaların rağbet göstermeye devam edeceğini de düşünüyoruz. Konut kredi piyasasının ciddi bir atılım göstermesi için vadelerin uzaması ve faiz oranlarının düşmesi gerekiyor, bunun için de ikincil bir piyasanın kurulması şart”
Erkin Aydın Finansbank'ın konut kredileri pazarında yüzde 10.5'lik pazar payı ile aktif büyüklüğüne göre en büyük ilk 10 banka içinde son 3 yıldır şube başına en çok kredi veren banka durumunda olduğunu söyledi.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz