maritbet girişmaritbet
Konutta faize karşı kampanya silahı

Konutta faize karşı kampanya silahı

Konut kredisi faizlerindeki yükselişe inşaat şirketleri kendi finansman modelleriyle yanıt veriyor. Dev inşaat firmaları kredi faizi artışlarını müşterilerine yansıtmayacak

Bankaların konut kredisi faiz ortalamasının yüzde 1'lerin üzerine çıkma sinyalleri vermesi ile birlikte inşaat şirketleri satışların düşmemesi için kendi finansman modellerini yenilemeye başladı. Bazı şirketler temmuz ayı içinde geçerli olacak kampanyalarında konut kredisi faiz artışını müşterilere yansıtmayarak kendi kârlılıklarından feda etmeye hazırlanıyor. Bazı şirketler ise bankaların faizinin daha altında vadelendirme yaparak satışları kesmemenin yollarını arıyor. Konut kredisi faizlerindeki tedirgin bekleyişin müşteriler üzerinde bir baskı oluşturuyor. Bu durum ise ev sahibi olmak isteyenleri inşaat şirketlerinin alternatif modellerine yöneltiyor.

Mustafa Keleş Keleşoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı
Düşük faizli modele bakıyoruz

Şuanda üzerinde çalıştığımız yeni bir finansman modeli var. Kısa dönemli vade farksız modellerin yanı sıra daha uzun dönemli krediler için bankaların faiz oranlarının da altında bir orandan kendi içimizde bir finansman modelini uygulamaya koymaya çalışıyoruz. Bu kampanyaları Autopia ve Pelican Residence projelerimizde uygulayacağız.

Süleyman Varlıbaş- Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı
Faiz artışını biz karşılayacağız

Bankalarınkonut kredisi faizlerinde artış öngörülüyor. Ancak biz aldığımız bir kararla temmuz ayı boyunca gelecek hiçbir artışı müşterilerimize yansıtmayacağız. Kendi karlılığımızdan fedakarlık edeceğiz. Müşterilerin demoralize olmaması için kendi finansman modellerimizi uygulamaya da devam edeceğiz. Yüzde 1 peşinat, yüzde 75 banka kredisi alana yüzde 24'ünü ise biz 18 ay yüzde 0.44 faizle vadelendirme yapıyoruz.

Ali Ağaoğlu - Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı
Tüketici yüksek faizden kaçıyor

Bankalarınüzerinde baskı var onlar da şaşkın. Bizim kendi geliştirdiğimiz kampanyalar çok ilgi görüyor. Bu belirsizlik içinde kendi finansman modellerimizi kullanıyoruz. Yüzde 50'sini peşin veren müşterilerimize 36 aya kadar vadelendiriyoruz. Yüzde 25'ini peşin verenlere ise vade farksız 16 ay vadelendirme yapıyoruz. Özellikle de belli bir nakdi olan ev sahipleri vade farkı ödemek istemediklerinden son dönemde biraz finansman modellerimizi daha çok kullanıyor.

Ali Dumankaya - Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi
Bankalarla yarışıyoruz

Sonyıllarda bizim geliştirdiğimiz finansman modelleri banka kredisi ile yarışır oldu. Yüzde 50 peşinatta 40 ay vade farksız kredilendiriyoruz. Yüzde 25 peşinatta ise 24 ay vade yapıyoruz. Satışlarımızın yüzde 50'si banka kredisi yüzde 50'si ise kendi finansman modelimizle oluyor. Bankalar kredi faizlerindeki artışları henüz müşterilere yansıtmaya başlamadılar. Ben piyasada bundan daha farklı bir tablo beklemiyorum. Faizlerin yüzde 1'in çok üstüne çıkacağını düşünmüyorum.
 
Kaynak: Sabah/ Dilek Taş
  • Etiketler:

Yorum Yaz