maritbet girişmaritbet
Konut kredisinde büyük tehlike!

Konut kredisinde büyük tehlike!

Ev satın almak isteyenlerin bankalardan aldıkları kredileri ödeyememesi nedeniyle, konut kredisi batağında 81 il içinde birinci sıraya bakınız hangi il yükseldi?

Ev satın almak isteyenlerin bankalardan aldıkları kredileri ödeyememesi nedeniyle, konut kredisi batağında Düzce 81 il içinde birinci sıraya yükseldi. Düzce'nin ardından batık konut kredisi alanında, Muğla ikinci, Aydın üçüncü, Şırnak dördüncü, Sakarya ise beşinci sırada yer alıyor.

Ekonomik krizlerden hızla çıkan Türkiye'nin 81. ili olan Düzce'de, Organize Sanayi ve teşvik kanunları il ekonomisinin canlanmasına yetmedi. Konu ile ilgili görüşlerini ifade eden Banka ve Ticaret Hukuku ile ilgilenen avukat Yıldıray Sayar'a göre, batık kredilerin asıl nedeni üretim ve planlı ticaretin olmaması.

Avukat Yıldıray Sayar, kredi ihtiyacı olan esnaf ve tüccarların olumsuz sicillerinden dolayı bankalardan kredi temininde yaşadıkları güçlüğün, gerçek olmayan satış yöntemine başvurmaları sonucu meydana geldiğini ifade etti. Çeşitli borçlarından dolayı kullandıkları kredileri geri ödeyemeyen Düzceliler, kendilerine ait evleri başkasının üzerine satış gösterip, bankalardan faizi düşük konut kredisi alma yönünde gerçek olmayan satışlar yapıldığını belirten Avukat Sayar, şöyle dedi:

"Bu satışlar sonucu gerçekten satılmayan bir konut için bankadan kredi temin edilmektedir. Bu kredi bedeli doğal olarak alıcıya ödenmesi gerekirken, ödenmemektedir ve satıcı için nakit para haline gelmektedir. Tapuda yapılan satışların bir çoğu, gerçek satış olmayıp para teminine dayalı hayali satışlardır. Kredi batıklarının asıl nedeni, üretim ve planlı ticaretin söz konusu olmamasıdır. Planlı üretim olmayınca doğal olarak kişi ve işletmeler borcunu ödeyememektedir ve bankalardan olumsuz sicil almaktadırlar."

  • Etiketler:

Yorum Yaz