maritbet girişmaritbet
Konut kredisinde başvurular düzenli artıyor

Konut kredisinde başvurular düzenli artıyor

Enuygun.com sitesi verilerine göre konut kredisi taleplerinde artış yaşandı.

En uygun kredilerin bulunabilmesi ve karşılaştırma yapılmasına yarayan Enuygun.com sitesi verilerine göre nisan ve mayıs aylarında konut kredisi taleplerinde artış yaşandı. Enuygun.com Genel Müdürü Çağlar Erol aslında bu yıl ocak ayından beri her ay konut kredisi karşılaştırma ve başvurularında düzenli olarak artış yaşandığını belirlediklerini açıkladı.

Erol “İnternet trafiğinde genel olarak özelde de konut kredisi karşılaştırma ve başvurularında yaz aylarında insanların tatile çıkmaları nedeniyle bir düşüş yaşanır ancak henüz okullar kapanmadığı için bir düşüş gözlemiyoruz” dedi.
 

AĞIRLIKLI TALEP 68.000 TL

Geçen ay konut kredisi başvurularının ortalama tutarı 68 bin lira olarak gerçekleşti. Başvuruların yarıdan fazlası 100 bin liranın altındaki tutarlarda gerçekleşirken yüzde 3 kadar bir oran da 500 bin liranın üzerinde talep geldi. Kredi miktarı ise son 2 bin başvuru dikkate alındığında konutun toplam değerinin yüzde 65'i olarak karşımıza çıkıyor.


ÇOĞUNLUKLA 30-40 YAŞ

Enuygun.com üzerinden konut kredisi kullanan kişiler çoğunlukla 30-40 yaş aralığında beyaz yakalı olarak tanımlanan profesyonel kesimden, evli ve tek çocuklu, orta-üst gelir grubundan kişiler. Bu kişiler interneti yalnızca sosyal amaçlı değil kişisel kazanım ve tasarruf amacıyla da kullanabiliyor, yani belirli bir eğitim seviyesindeki insanlar.

Çağlar Erol, kredilerde banka ve finans kuruluşlarının bilinirlik ve marka algılamalarının tercinde büyük rol oynadığını belirterek şunları söyledi:

“Kredi başvurularında talep edilen krediyle ilgili kişinin cebinden çıkacak toplam tutarı faiz ve masraflarıyla birlikte göstererek net bir karşılaştırma olanağı sunuyoruz. Bu durumda kullanıcı her zaman en üstte çıkan ilk bakışta en uygun görünen seçeneği seçmiyor. Herkes için en uygun, aslında kendi algılamasına göre farklı değerlendirmeler de içeriyor. Marka algılaması daha geniş, daha güçlü olan bazı bankalar daha yüksek faiz ya da masraf veriyor olmalarına rağmen diğerlerinden çok daha fazla başvuru alabiliyorlar. Buradan uzun vadeli kredi türlerinde kişilerin finans kuruluşuna güven duymasının çok önemli bir kriter olduğunu görüyoruz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yeni Konut Finansman Programı usul ve esasları düzenlendi!
  • 24.02.2023 11:33

Yeni Konut Finansman Programı usul ve esasları düzenlendi!

Yeni Konut Finansman Programı'na bankalar tarafından sağlanacak finansman ve kat ...

Konut kredisi kullanımı 325 milyar liraya yaklaştı!
  • 24.09.2022 10:32

Konut kredisi kullanımı 325 milyar liraya yaklaştı!

Bankacılık sektörünün kredi hacmi açıklandı, konut kredisi hacmi 325 milyar lira ...

Tüketici ve konut kredisi için yeni dönem başlıyor!
  • 23.09.2022 09:51

Tüketici ve konut kredisi için yeni dönem başlıyor!

Buna göre tüketici kredisi sözleşmeleri ile konut kredisi sözleşmeleri, sigortal ...

Markalı konutlarda banka kredisi kullanım oranı %6.31!
  • 17.09.2022 13:21

Markalı konutlarda banka kredisi kullanım oranı %6.31!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ağustos 2022 sonuçlarını açıkladı. ...

Konut kredisi hacmi 353 milyar TL'ye yaklaştı!
  • 19.08.2022 09:34

Konut kredisi hacmi 353 milyar TL'ye yaklaştı!

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 53 milyar 374 milyon lira artarak ...