maritbet girişmaritbet
Konut kredisi haftalık 600 MİLYON TL'YE ÇIKTI

Konut kredisi haftalık 600 MİLYON TL'YE ÇIKTI

Düşen faiz oranları konut kredisinde satın alma gücünü artırdı. Piyasaların da yavaş yavaş açılmasıyla birlikte ev sahibi olmayı düşünenler soluğu banka ve finans kuruluşlarında alıyor

DD Mortgage Genel Müdürü Murat Aysan, haftada kullandırılan konut kredisi tutarının 500-600 milyon TL'ye çıktığını açıkladı.

Aysan, "Son iki ayda konut kredisi stokunda 2 milyar liralık artış oldu. Hafta 200-300 milyon lira arasında geri ödenen kredi de var. Bunları topladığınızda haftalık yeni verilen kredi 500-600 milyon lira civarında." dedi.

Murat Aysan'ın verdiği bilgiye göre 2003 yılında konut kredisi aylık faiz oranı yüzde 3,49 civarındaydı. 10 yıl vadede aylık geri ödeme ise 3 bin 548 TL'yi buluyordu. Şimdi ise konut faizleri ortalama 0,96'ya geldi. Aynı vadede aylık taksit ödemeleri de 1.406 liraya indi.

Murat Aysan, düşen faizlerle beraber insanların alım gücünün önemli miktarda yükseldiğini, faizlerdeki her düşüşün alıcı sayısını da artırdığını ifade etti. Faizler çok düştüğü için elinde para tutan bazı yatırımcıların özellikle son 3 ayda gayrimenkulü bir alternatif olarak görmeye başladığını da aktaran Aysan, proje tarafında peşin alışverişlerin de arttığını gördüklerini dile getirdi.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz