maritbet girişmaritbet
Konut kredisi faizleri son 13 ayın en düşük seviyesinde!

Konut kredisi faizleri son 13 ayın en düşük seviyesinde!

Merkez Bankası’nın faiz indirimi sonrası kamu bankalarının faiz indirim kampanyasıyla oranlar, son 13 ayın en düşük seviyesine ulaştı.

2018'in ikinci yarısı sonrasında kur etkisi ile hızla yükselerek yüzde 3'lere kadar ulaşan konut kredisi faiz oranları yeni yılın ilk sekiz ayında da ortalama yüzde 1.5 seviyelerinde seyrettikten sonra Ağustos ayı itibariyle yüzde 1'in altına geriledi. 

KrediPazari.com'un araştırmalarına göre hafta başı itibariyle bankaların konut kredisi faiz oranları ortalaması yüzde 1.76'ya kadar düştü. Söz konusu oran bir önceki ayın aynı haftasına göre yüzde 0.24 azalış gösterdi. Konut kredisi faiz oranları 25 Temmuz 2018 sonrası en düşük seviyesine ulaştı. 

Bankaların konut kredisi faizleri Ağustos ayı itibariyle psikolojik sınır olan yüzde 1'in altına geriledi. En uygun konut kredisi faiz oranı Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın uyguladığı yüzde 0.99'a kadar düştü. Özel bankalarda ise faizler yüzde 1.47'den başlıyor. 

Konut kredisi taksitleri ne kadar?

Ağustos başında en düşük konut kredisi faiz oranı olan yüzde 0.99 ile konut kredisi hesaplama yapıldığında 150.000 TL kredinin 180 ay vadede aylık taksitleri 1.790 TL oluyor. Bu miktar Temmuz sonunda faiz indirimleri gerçekleşmeden önce yaklaşık 2.500 TL oluyordu.

Kamu bankalarının konut kredisi faizleri 

İndirimler sonrasında üç kamu bankası da konut kredisi faiz oranlarını %0.99 olarak uygulamaya başladı. Fakat bu oranların kullanılabilmesi için müşterinin yüksek kredi puanına sahip olması, konut kredisine ek sigortaların kullanılması ve gerekli görülmesi halinde ek ipotek beyan etmesi talep ediliyor. Kredi puanı ortalama olan müşteriler için yüzde 1.39 faiz oranı sunuluyor. 
 

Ziraat Bankası Konut Kredisi 

Ziraat Bankası indirimler sonrasında tabela konut kredisi faizlerini yüzde 0.99'a çekse de bu oranı kullanamayan müşterileri için yüzde 1.39 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor. 


HalkBank Konut Kredisi 

HalkBank Kampanyalı Hesaplı Evim konut kredisi için yüzde 0.99 faiz oranı sunsada Canım Evim Konut Kredisi için yüzde 1.39 faiz oranı sunuyor. 


VakıfBank Konut Kredisi 

VakıfBank tabela konut kredisi için yüzde 1.49 faiz oranları sunarken kampanyalı sarı panjur konut kredisi için yüzde 0.99 faiz oranı sağlıyor. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz