maritbet girişmaritbet
Konut kredisi faiz ortalaması yüzde 1.2’ye geriledi

Konut kredisi faiz ortalaması yüzde 1.2’ye geriledi

Bankaların tabela konut kredisi faiz oranları ortalaması yüzde 1.2’ye gerilerken, konut için en düşük faiz oranı yüzde 0.79’a kadar indi.

Merkez Bankası'nın geçen sene Temmuz ayında başlayan sert faiz indirimleri ve ekonomideki dengelenme sinyalleri ile bankaların kredi faiz oranları da düşüşünü sürdürüyor. 

Politika faizlerindeki indirimlerin 2020'de de devam etmesi ile bankalar kredi faizlerini yüzde 1'in de altına çekerek yüzde 0.80'li seviyelerde uygulamaya başladı. Son bir hafta da Kuveyt Türk Bankası, Türkiye Finans Bankası, İNG ve İş Bankası konut kredisi faizlerinde indirim gerçekleştiridi. 

İndirimlerden sonra bankaların kredi faiz oranları ortalaması da yaklaşık son dört senenin en düşük seviyesine yüzde 1.2' ye düştü. Güncel olarak en düşük kredi faiz oranı sıfır konutlarda geçerli olan yüzde 0.79 düzeyinde. İkinci el konut için en uygun faiz oranı ise yüzde 0.89 olarak uygulanıyor. Bankalarda konut için en yüksek tabela faiz oranı seviyesi de yüzde 2.58 düzeyinde yer alıyor. 

KrediPazari.com'un araştırmalarına göre 350.000 TL'lik konut kredisi hesaplama yapıldığında 10 yıl vade için kredinin en düşük aylık taksitleri 4.500 TL, vade sonunda yapılan toplam geri ödeme de 543.000 TL oluyor. 

Merkez Bankası'nın geçen hafta gerçekleştirdiği 75 puanlık Ocak ayı politika faiz indiriminin ardından konut kredisi oranlarını düşüren bankalar şu şekilde;


Kuveyt Türk Bankası 

Kuveyt Türk Katılım Bankası konut finansmanı için tabela kar payı oranlarını yüzde 0.94'e indirdi. Banka ayrıca kampanyalı konut finansmanı dahilinde yüzde 0.89 oranla tüm konut taleplerini karşılıyor. 


ING 

ING tabela faiz oranlarını yüzde 0.96'ya kampanyalı sigortalı faiz oranlarını ise yüzde 94'e indirdi. 


İş Bankası 

İş Bankası'nın tabela faiz oranları yüzde 1.75 düzeyinde yer alsa da banka kampanyalı hayat sigortalı konut kredisi ürünü için faiz oranlarını yüzde 0.95'e indirdi. 


Türkiye Finans Bankası 

Türkiye Finans Bankası da tabela oranlarını yüzde 1.03'e düşürdü. Banka kampanyalı finansman oranlarını yüzde 0.95'den başlayan rakamlarla sunuyor. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz