maritbet girişmaritbet
Konut kredileri muaf tutulsun!

Konut kredileri muaf tutulsun!

GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Emre Çamlıbel, kredi faizlerinde yaşanan artışlar sonrasında önemli bir çağrı yaptı. Çamlıbel, konut kredilerinin munzam karşılıklardaki artıştan muaf tutulması gerektiğini söyledi

 
Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), Merkez Bankası'nın munzam karşılıkları artırma kararının ardından kredi faizlerinde yaşanan artışlar sonrasında önemli bir çağrı yaptı. GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Emre Çamlıbel, konut kredilerinin munzam karşılıklardaki artıştan muaf tutulması gerektiğini söyledi.
 
Konut ihtiyacının temel bir ihtiyaç olduğunun altını çizen Çamlıbel,"Türkiye'de her yıl 500 binin üzerinde yeni konut ihtiyacı var. Özellikle düşük gelirli vatandaşların konut ihtiyacını karşılamasında konut kredilerinin önemi çok büyük. Böyle bir ortamda konut kredi faizlerini artıracak hamleler bu ihtiyacı destekleyecek nitelikte olmalı. Düşük gelir grubundaki vatandaşların da konut sahibi olabilmesi için kredi faizlerinin düşük olması gerekiyor. Faizlerin yükselmemesi için de konut kredileri munzam karşılıklardaki artışta kapsam dışında tutulmasını talep ediyoruz" seklinde konuştu.     
 
Konut faizlerinin 2010'un son çeyreğinde 0.75 seviyelerinde olduğunu hatırlatan Çamlıbel, "Buğun kredi faizleri merkez bankasının kararlarının da etkisiyle 0.85'lere kadar yükseldi ve kısa süre içerisinde de 0.90'ları asacağını düşünüyorum” dedi.

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz