maritbet girişmaritbet
Konut kredileri faiz indirimi sonrasında ne kadar oldu?

Konut kredileri faiz indirimi sonrasında ne kadar oldu?

Kamu bankalarının ardından özel bankaların da faiz indirimleri sonrasında konut kredisi faiz oranları oldukça cazip hale geldi.

Ekonomideki dengelenme süreci sonrasında kısmi düşüş ivmesinde olan konut kredisi faiz oranları Merkez Bankası'nın Temmuz ayında politika faiz oranlarında 10 ay sonra 425 puan indirime gitmesi ile hız kazandı. 

Repo faizlerinin düşmesi ile en sert kredi faiz indirimini ilk olarak kamu bankaları yaptı. Kamu bankaları Ziraat Bankası öncülüğünde ağustos ayından itibaren konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1'in altına çekti. 

Kamu bankalarının ardından özel bankalarda kademeli olarak konut kredisi faizlerinde arka arkaya indirimler uyguladı. Ay boyunca devam eden seri faiz indirimleri sonrasında konut kredisi faizleri yaklaşık 13 ay sonra ilk defa yıllık yüzde 12 seviyesine kadar düştü.

Özel bankaların da kamu bankalarının ardından faiz indirimlerini desteklemesi ile konut satışlarında uzun süredir bekleyen talep harekete geçti. Ağustos başında kamu bankalarını haftalık konut kredisi işlem sayılarında tarihi rekor kırıldı. 

2018'in ikinci yarısında yaşanan kur krizi konut kredisi faiz oranlarını kısa sürede yükselterek aylık yüzde 3 faizlerin görülmesine neden oluştu. Söz konusu tarih sonrasında ciddi düşüşler sergileyerek durma noktasına gelen ipotekli konut kredisi satışlarında Ağustos ayında patlama yaşanması bekleniyor. 

Ağustos ayının son işlem gününde bankaların konut kredisi faiz oranları ortalaması yüzde 1.68'e düştü. En düşük kampanyalı konut kredisi faiz oranı %0.99 olurken, özel bankalarda indirimler sonrası en düşük faiz oranı yüzde 1.27'ye geriledi. 

KrediPazari.com'un araştırmalarına göre bankaların konut kredisi faiz oranlarında son durum şu şekilde;

Ziraat Bankası Konut Kredisi

Ziraat Bankası konut ürün paketi kapsamında yüzde 0.99 faiz oranı sunuyor. Kampanya haricinde ise banka yüzde 1.39 konut kredisi faiz oranı kullandırıyor. 


HalkBank Konut Kredisi

HalkBank kampanyalı hesaplı evim konut kredisi dahilinde yüzde 0.99, canım evim konut kredisi ürünü kapsamında ise yüzde 1.39 faiz oranı sunuyor. 


VakıfBank Konut Kredisi 

VakıfBank kampanyalı sarı panjur konut kredisi için yüzde 0.99 faiz oranı sunarken standart konut kredisi kapsamında yüzde 1.49 faiz oranı ile konut kredisi sağlıyor.


Kuveyt Türk Konut Finansmanı 

Kuveyt Türk Katılım Bankası 10 yıla dek tüm vadelerde yüzde 1.27 kar payı oranı ile konut finansmanı kullandırmaya başladı. 


ING Konut Kredisi 

ING konut kredisi faiz indirimi sonrasında 3 yıl vadeye kadar yüzde 1.39, 10 yıl vadeye kadar ise yüzde 1.34 faiz oranı kullandırmaya başladı. Bankanın söz konusu kampanyalı oranlarından yararlanmak için konut kredisine ek sigortaların kullanılması gerekiyor. 


Yapı Kredi Konut Kredisi 

Yapı Kredi Bankası faiz indirimi sonrasından 3 yıl vadeye kadar yüzde 1.37, 10 yıl vadeye kadar için ise yüzde 1.35 konut kredisi faiz oranı sunuyor.


TEB Konut Kredisi

TEB kampanyalı konut kredisi ürünleri için faiz oranlarını tüm vadelerde 10 yıla kadar yüzde 1.35'e düşürdü. Banka tabela konut kredisi faizleri için yüzde 2.58 faiz oranı sunuyor. 


Akbank Konut Kredisi 

Akbank 4 yıl vadeye kadar yüzde 1.39, 10 yıl vadeye kadar ise yüzde 1.35 faiz oranı ile konut kredisi kullandırmaya başladı.


Garanti BBVA Konut Kredisi 

Garanti BBVA 1 yıl vadeye kadar yüzde 1.45, 2 yıl vadeye dek yüzde 1.37 ve 3 ile 10 yıl vade arasında yüzde 1.36 konut kredisi faiz oranı sunuyor.


İş Bankası Konut Kredisi

İş Bankası kampanyalı Sonbahar Konut Kredisi faiz oranları dahilinde 10 yıl vadeye kadar faiz oranlarını yüzde 1.39 olarak kullandırmaya başladı. Banka tabela konut kredisi için de yüzde 2.2 faiz oranı kullandırıyor. 


Türkiye Finans Bankası Konut Finansmanı 

Türkiye Finans Katılım Bankası 10 yıl vadeye dek yüzde 1.41 kar payı oranı ile konut finansmanı kullandırıyor. 


ICBC Konut Kredisi 

ICBC Bank kampanyalı yeni evim konut kredisi için yüzde 1.41 faiz oranı sunmaya başladı. Bankanın tabela konut kredisi faizleri ise yüzde 2.4 seviyesinde.


QNB Finansbank Konut Kredisi 

QNB Finansbank 10 yıl vadeye dek yüzde 1.59 faiz oranı ile konut kredisi sunuyor. 


Şekerbank Konut Kredisi

Şekerbank 5 yıl vadeye kadar yüzde 1.79, 10 yıl vadeye kadar yüzde 1.94 konut kredisi faiz oranı sunuyor. 


Anadolubank Konut Kredisi 

Anadolubank konut kredisi faiz oranları dahilinde 10 yıl vadeye kadar yüzde 1.97 faiz oranı kullandırıyor. 


HSBC Konut Kredisi 

HSBC Bank 10 yıl vadeye kadar yüzde 1.99 faizli konut kredisi kullandırıyor. 


DenizBank Konut Kredisi 

DenizBank kampanyalı konut kredisi için yüzde 2.05 faiz oranı ile kredi sunuyor. Banka tabela konut kredisi faizleri kapsamında ise yüzde 2.75 faiz oranı sunuyor. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz