maritbet girişmaritbet
İşte konut kredisi faizi %1,5'in altında olan bankalar!

İşte konut kredisi faizi %1,5'in altında olan bankalar!

Bugün itibariyle hangi bankaların konut kredisi faiz oranları yüzde 1.5’in altına indi?

25 Temmuz'da gerçekleşen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında haftalık repo faizlerinin 425 puanlık indirimle %19.75 seviyesine çekilmesinin ardından kredi faiz oranları da düşmeye başladı. 

Kredi maliyetleri azalan bankalar döviz kurunun da olumlu seyri ile beraber konut kredisi faiz oranlarını düşürmeye başladı. Politika faiz indirimi sonrasında 6 özel banka konut kredisi faizlerinde indirim uyguladı. İNG, Anadolubank, QNB Finansbank, Garanti BBVA, Kuveyt Türk Katılım Bankası ve Türkiye Finans Katılım Bankası konut kredisi faiz oranlarını düşürürken kamu bankalarından henüz indirim haberi gelmedi. 

Dün gerçekleştirdiği açıklamalarda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bankaların kredi faiz oranlarını düşereceğini bildirerek  "Bu hafta kamu bankaları başta olmak üzere faiz indirimi göreceğiz." ifadelerini aktardı. 

31 Temmuz itibariyle bankaların konut kredisi faiz oranları ortalaması %1.85'e geriledi. Söz konusu oran Merkez Bankası'nın faiz indirimi öncesinde %1.9 seviyesindeydi. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın açıklamaları sonrasında kamu bankalarının faiz indirimleri beklenmeye başlandı. Güncel olarak en düşük konut kredisi faiz oranı %1.47 düzeyinde seyrediyor. 

TCMB'nin para politikası faiz indirimi sonrasında konut kredisi faizlerini %1.5'in altına indiren bankaları ve faiz oranlarını KrediPazari.com sıraladı.  

Kuveyt Türk Konut Finansmanı 

Kuveyt Türk Katılım Bankası dün gerçekleştirdiği faiz indirimi sonrasında 10 yıla kadar tüm vadeler için %1.47 konut kredisi faiz oranı kullandırıyor.


ING Konut Kredisi 

ING faiz indiriminin ardından konut kredisine ek olarak sunulan sigortaların kullanılması halinde %1.48 faiz oranı sunuyor. 


Akbank Konut Kredisi 

Akbank 5 yıldan 10 yıl vadeye kadar konut kredisi kullandırımlarında %1.49 faiz oranı uyguluyor. 


ICBC Konut Kredisi 

ICBC Bank kampanyalı Yeni Evim Konut Kredisi kampanyası kapsamında 10 yıla kadar tüm vadeler için %1.49 faiz oranı ile kredi kullandırımı yapıyor. 


VakıfBank Konut Kredisi 

VakıfBank'ta PPK öncesinde gerçekleştirdiği indirim sonrasında Sarı Panjur Konut Kredisi dalinde 10 yıl vadeye kadar %1.49 konut kredisi faiz oranı kullandırıyor. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz