maritbet girişmaritbet
İndirim sonrası en uygun konut kredisi hangi bankada?

İndirim sonrası en uygun konut kredisi hangi bankada?

Merkez Bankası’nın geçtiğimiz hafta politika faizlerinde ikinci kez indirim uygulaması ile bankaların kredi faiz oranları hızla düşmeye başladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 12 Eylül perşembe günü Eylül ayı Para Politikası faiz oranlarını 325 puan düşürerek %16.50'ye indirdi. Politika Faizleri 10 aylık sabit dönemin ardından ilk olarak Temmuz ayında 425 puan düşmüştü. Merkez Bankası'nın son iki toplantısında toplamda repo faizlerinde 750 puan indirim uygulaması ile kredi faizleri hızla düşmeye başladı. 

Kararın hemen ardından bankalardan faiz indirim haberleri peş peşe geldi. ihtiyaç kredisinden, konut kredisine ve ticari kredilere kadar faiz oranları düştü. Türk Eximbank, Ziraat Bankası, HalkBank, VakıfBank, Garanti BBVA, Kuveyt Türk Bankası, Akbank ve İş Bankası kararın hemen sonrasında faiz indirimi uygulayan bankalar arasında. 

17 Eylül itibariyle kararın üçüncü iş gününde bankaların tabela  konut kredisi faiz oranları ortalaması %1.59'a düştü. En düşük kampanyalı konut kredisi faiz oranı kamu bankalarının uyguladığı %0.99 faiz oranı olmaya devam ediyor. Bugün itibariyle özel bankalardaki en düşük konut kredisi faiz oranı seviyesi ise %1.14'e geriledi. 

Güncel olarak en uygun konut kredisi faiz oranı üzerinden 250.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 10 yıl vadede aylık taksit tutarları yaklaşık 3.500 TL oluyor. Kredinin vade sonunda masraflar hariç toplam geri ödemesi ise 428.000 TL' ye karşılık geliyor. 

KrediPazari.com'un araştırmalarına göre TCMB'nin para politikası faiz oranları düşürmesinin ardından konut kredisi faizlerinde indirim uygulayan bankalar şu şekilde;


Kuveyt Türk Bankası 

Kuveyt Türk Bankası kar payı oranlarında uyguladığı indiriminin ardından 10 yıl vadeye kadar tüm vadeler için kar payı oranlarını %1.14'e indirdi.


İş Bankası Konut Kredisi 

İş Bankası güncel olarak kampanyalı konut kredisi için faiz oranlarını %1.17'ye düşürdü. Bankanın tabela konut kredisi faizleri ise %1.75'e geriledi. 


Akbank Konut Kredisi 

Akbank konut kredisi faiz oranlarını 4 yıl vadeye kadar %1.23'e, 10 yıl vadeye kadar ise %1.19'e kadar düşürdü. 


Garanti BBVA Konut Kredisi 

Garanti BBVa ise konut kredisi faiz oranlarını 1 yıla kadar %1.31'e, 2 yıl vadede kadar %1.29'a ve 10 yıl vadeye kadar %1.26'ya düşürdü. 


VakıfBank Konut Kredisi 

VakıfBank tabela konut kredisi faizlerini %1.39'a düşürdü. Bankanın kampanyalı konut kredisi faiz oranları değişmeyerek %0.99 seviyesinde kalmaya devam ediyor. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz