maritbet girişmaritbet
"Hem inşaat sektörü hem de ekonomi canlanacak"

"Hem inşaat sektörü hem de ekonomi canlanacak"

Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, bugün başlayan faiz indirimiyle ilgili konuştu.

Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, Ziraat Bankası ve Vakıfbank'ın başlatmış olduğu faiz indirimiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Merkez Bankası'nın faiz indirimi ve geçtiğimiz gün FED'in dolardaki 25 baz puanlık indirimiyle ekonomi yeniden canlılık kazanmaya başladı. Faizler kademeli olarak indirilirken döviz de düşüş trendine geçti. Bir süredir gayrimenkul yatırımcılarını bekle – gör sürecine geçiren bu durumun netleşmesiyle konut ve gayrimenkul satışlarında hızla bir hareketlilik başlayacaktır.

Bu noktada Ziraat Bankası da büyük bir vazife üstlenerek öncülük yaptı. 15 yıl /180 ay vadeli konut kredi faizlerini yüzde 0,99 orana çeken Ziraat Bankası ve arkasında Vakıfbank'ın aynı adımı atması, bu alanda diğer bankaların da kredi faizlerini aşağı çekmesini sağlayacaktır.

Hem gayrimenkul geliştiricilerinin hem de konut alıcılarının beklediği faiz indirimi haberiyle satışlarda ciddi anlamda bir yükseliş bekliyoruz. Bu anlamda biz de TORKAM E5 projemizde Ziraat Bankası aracılığıyla 180 aya 0,99 faiz oranıyla kredi kullandırmaya başlıyoruz. Diğer bankaların da kredi faiz oranlarını aşağı çekmesiyle hem sektörümüzde hem de ekonomimizde yeni bir canlılık oluşturulacaktır."

  • Etiketler:

Yorum Yaz