maritbet girişmaritbet
Konut Kredisi Faiz Oranı Hesaplama Nasıl Yapılır?

Konut Kredisi Faiz Oranı Hesaplama Nasıl Yapılır?

Konut kredisi başvurusunda dikkat edilmesi gerekenler, güncel faizi oranı hesaplama, ekspertiz ücreti, ipotek ücreti gibi tüm detaylar yazımızda

Konut kredisi faiz oranı hesaplama, bankaların güncel faiz oranlarına göre hesaplanabiliyor. Konut kredisi faizlerinde aylık maliyet ve yıllık maliyet üzerinden hesaplamalar gerçekleştirilebiliyor. Son dönemde tüm bankaların kurumsal web sitelerinde hizmet veren hesaplama modülü üzerinden çekilecek konut kredisinin hesaplaması gerçekleştirilebiliyor. Konut kredisi hesaplama sistemi sayesinde çekilecek kredinin toplam geri ödemesi, diğer ödemeler, taksit miktarı gibi tüm detaylara ulaşılabiliyor.

Konut Kredisi Güncel Hesaplama

Konut kredisi faizleri, bankaların politikalarına göre değişiklik gösteriyor. En düşük konut kredisi faizi Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ta ev almak isteyenlere sunuluyor. Özel bankaların konut kredisi faizleri, devlet bankalarına oranla bir hayli yüksek. Bununla birlikte Emlak Katılım, Vakıf Katılım ve diğer katılım bankalarının oranları da yine özel bankalara oranla düşük seviyede seyrediyor. Konut kredisine başvururken tahsis ücreti, ekspertiz ücreti, ipotek ücreti gibi tüm detayların dikkate alınması gerekiyor.

Konut Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılıyor, Dikkat Edilmesi Gerekenler

Konut kredisi başvurusu yapmak için bankaların şubeleri ya da web siteleri kullanılabiliyor. Web sitesi üzerinden yapılan işlemler sonrasında şubeden devam ediyor. Alınacak evin peşinat oranı, bankada açılan hesapta mutlaka bulunması gerekiyor. Banka, oradaki nakit parayı peşinat olarak sayıyor. Bununla birlikte herhangi bir altın hesabı ya da farklı bir hesabı da bankalar görebiliyor. Bununla birlikte diğer borçların çok düşük seviyede olması ya da farklı bir borcun olmaması çok önemli. Ayrıca geçmiş dönemde bankaların kara listesine ya da takibine düşülmemiş olması gerekiyor. Başvuru yapıldıktan sonra ilk onay anında düşebiliyor. İlk onayın anında düşmesi durumunda bankanın, tüketiciden istediği evrakların kısa sürede tamamlanması gerekiyor. İlk onayın düşmemesi durumunda ise bankacı, merkezle görüşüp durum hakkında tüketiciye bilgilendirme gerçekleştiriyor. Konut kredisinde en önemli detaylardan birisi de kuşkusuz maaş bordrosu. Maaş bordrosunun eksiksiz, düzenli ve alınan maaş üzerinden yatması, kredinin olumlu sonuçlanması noktasında çok büyük bir etken. Maaş bordrosu noktasında eksiksiz olunsa dahi bankalar kefil isteyebiliyor. Evli çiftlerde genellikle eşler birbirine kefil oluyor. Ancak kefil olan kişinin de maaş bordrosunun eksiksiz olması ve son 6 ayda kesintisiz yatmış olması gerekiyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut Kredisi Faiz Oranı Hesaplama Nasıl Yapılır?
  • 19.02.2021 10:52

Konut Kredisi Faiz Oranı Hesaplama Nasıl Yapılır?

Konut kredisi başvurusunda dikkat edilmesi gerekenler, güncel faizi oranı hesapl ...

Konut kredisi alırken dikkat edilmesi gereken noktalar neler?
  • 04.07.2013 10:12

Konut kredisi alırken dikkat edilmesi gereken noktalar neler?

Konutkredisi.com.tr tüketicilerin kredi alırken dikkat etmesi gereken tüm masraf ...

Konut kredileri taban yaptı
  • 16.11.2010 20:05

Konut kredileri taban yaptı

Konut kredisinde artan rekabet ve ekonomideki canlanmayla birlikte bankalar faiz ...