maritbet girişmaritbet
Haftanın son gününde konut kredisi oranları ne oldu?

Haftanın son gününde konut kredisi oranları ne oldu?

Kredi faiz oranlarındaki indirimler Şubat ayında da hız kesmeden devam ediyor. Konut kredisi faiz oranları haftanın son işlem gününde ne kadar oldu?

Bankaların kredi faiz oranları yaklaşık sekiz aydır aralıksız düşüş ivmesi sergiliyor. Ekonomik dengelenme politika faizlerindeki düşüş ve enflasyondaki kısmi gerileme konut kredisi faiz oranlarını son yılların en düşük seviyesine indirdi. 

Şubat ayında da devam eden kredi faiz indirimleri sonrasında en düşük konut kredisi faiz oranı sıfır konutlar için yüzde 0.79'a, ikinci el konutlar için yüzde 0.89'a geriledi. Konut için tabela faiz oranları ortalaması ise yüzde 1.28'e indi. 

Haftanın son işlem günü itibariyle 150.000 TL tutarda  5 yıl vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin toplam geri ödemesi 139.000 TL'ye denk geliyor. Kredinin aylık taksitleri ise 3.150 TL oluyor.

KrediPazari.com'un araştırmalarına göre 14 Şubat itibariyle tüm bankaların konut kredisi faiz oranları şu şekilde;


Kamu Bankaları

Kamu bankaları ilk kez satışa sunulan konutlar için ortak kredi kampanyası sunuyor. Ziraat Bankası, HalkBank, VakıfBank ve Ziraat Katılım Bankası sıfır konut için aylık yüzde 0.79 faiz oranı ile 15 yıl vadeye kadar kredi kullandırıyor. 

Kamu bankalarının ikinci el konutta sunduğu kredi faiz oranları özel bankaların gerisinde kalıyor. Ziraat Bankası ve HalkBank yüzde 0.99, VakıfBank ise yüzde 0.93 faizle ikinci el konuta kredi sağlıyor. 


Kuveyt Türk Bankası

Kuveyt Türk Katılım Bankası konut finansmanı için tabela kar payı oranlarını yüzde 0.94 olarak uyguluyor. Banka ayrıca kampanyalı konut finansmanı dahilinde tüm konut taleplerini yüzde 0.89 oranla karşılıyor. 


İNG 

İNG tabela faiz oranlarını yüzde 0.96 kampanyalı konut kredisi faiz oranlarını ise yüzde 0.94 olarak sunuyor. 


İş Bankası 

İş Bankası yüzde 1.75 tabela faiz oranı sunsada kampanyalı ürünleri için yüzde 0.95 faizle konut kredisi sağlıyor. İş Bankası ayrıca kamu lojmanlarının satışında yüzde 0.95'den başlayan faizlerle kredi sağlıyor. 


Yapı Kredi Bankası 

Yapı Kredi Bankası dün uyguladığı indirim sonrasında 3 yıl vadeye dek yüzde 0.95, 5 yıl vadeye kadar yüzde 0.97 ve 10 yıl vadeye kadar yüzde 0.99 faizle kredi kullandırmaya başladı.


TEB 

TEB kampanyalı konut kredisi ürünleri için faiz oranlarını tüm vadelerde 10 yıla kadar yüzde 0.99'a düşürdü. Banka tabela faizleri ise halen yüzde 2.58 seviyelerinde.


Akbank 

Akbank gerçekleştirdiği indirim sonrasında konut kredisi faizlerini 10 yıl vadeye kadar yüzde 0.95'a çekti. 


Garanti BBVA 

Garanti BBVA 500.000 TL ve 10 yıl vadeye kadar tüm tercihlerde yüzde 0.99 faiz oranı ile kredi sağlıyor. 


HSBC  

HSBC Bank tabela oranlarını yüzde 1.4'e düşürdü. Banka ayrıca yüzde 0.99 ile 120 ay vadeye dek kampanyalı sigortalı kredi sunuyor. 


ICBC Bank

ICBC Bank tabela faiz oranları dahilinde yüzde 2 faiz oranı sunarken kampanyalı kredi ürünü için yüzde 1.01 oranı ile kredi sunuyor. 


QNB Finansbank 

QNB Finansbank konut kredisi için 10 yıl vadeye kadar yüzde 1.04 faiz oranı ile kredi kullandırıyor. 


DenizBank 

DenizBank tabela oranları kapsamında yüzde 1.39 faiz oranı sunarken, kampanyalı faiz oranları dahilinde yüzde 1.09 faizle kredi kullandırıyor. 


Anadolubank 

Anadolubank 60 ay vadeye kadar yüzde 1.17, 61 ile 120 ay vade arasında ise yüzde 1.38 faiz oranı ile kredi kullandırıyor. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz