maritbet girişmaritbet
Fed Başkanı Bernanke’den uyarı

Fed Başkanı Bernanke’den uyarı

Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke, finansal sistemi tehdit etmesi durumunda, düzenleyicilerin büyük finans kuruluşlarını kapatmaya hazır olması gerektiğini bildirdi

 

 

Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke, finansal sistemi tehdit etmesi durumunda, düzenleyicilerin büyük finans kuruluşlarını kapatmaya hazır olması gerektiğini bildirdi.
 
Bernanke, Finansal Kriz Araştırma Komisyonu'nda yapacağı sunumda, "Krizden çıkarılması gereken tek bir ders varsa o da; (iflas etmek için çok büyük) sorununun çözülmesi gerektiğidir" dedi.
 
FED için 2008 yılında Lehman Brothers'ı iflastan kurtarmanın mümkün olmadığını çünkü bu bankanın güvenli kredi için yeterli teminattan yoksun bulunduğunu ifade eden Bernanke, bu tip kurumları kurtarmanın sağlıklı bir çözüm olmadığını ve büyük düzelmenin yeni bir finansal düzenlemeyle mümkün olacağını söyledi.
 
Bernanke, "İflas etmek için çok büyük finansal kuruluşlar hem krizlerin kaynağı hem de politika yapıcıların krizleri kontrol altına alma çabalarına en büyük ayak bağı. Bütün krizleri önlemenin mümkün olduğunu hayal etmemeliyiz. Sürdürülebilir büyüme ve istikrarı sağlamak için finansal sistemimizin yenilenmesi, risk alma ve uygun tedbirlerin alınmasını sağlayacak bir çerçeve oluşturmaya ihtiyacımız var" diye konuştu.
 
Ben Bernanke, geçen hafta, FED'in ekonominin gözle görülür biçimde kötüleşmesi durumunda, tutsata dayalı menkul kıymetlere ya da iç borçlanma senetlerine büyük yeni alımlar yapmaya hazır olduğunu açıklamıştı.
 

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz