maritbet girişmaritbet
Eylül ayına hangi banka faiz indirimiyle başladı?

Eylül ayına hangi banka faiz indirimiyle başladı?

Merkez Bankası’nın faiz indirimi ile başlayan bankaların konut kredisi faizlerindeki düşüş trendi Eylül ayında da hız kaybetmeden devam ediyor.

Merkez Bankası'nın Temmuz Para Politikası Faizlerinde indirim uygulaması ile hızlanan kredi faizlerindeki düşüş Ağustos ayında tüm hızı ile devam ettikten sonra Eylülde de düşüşünü sürdürüyor. Kamu bankalarının faizlerinde değişiklik olmasa da özel bankaların kademeli faiz indirimleri devam ediyor. 

Dün itibariyle özel bankalardaki en düşük konut kredisini kullandıran banka sayısı ikiye çıktı. Kuveyt Türk Bankası'nın geçen hafta yüzde 1.29 olarak uygulamaya başladığı konut kredisi faiz oranlarına dün gerçekleştirdiği indirim sonrası İNG' de dahil oldu. İki banka da kampanyalı konut kredisi faizleri için yüzde 1.29 faiz oranı sunuyor. 

Eylül ayının ilk haftası itibariyle İNG, Şekerbank, QNB Finansbank, ve ICBC Bank konut kredisi faiz oranlarını düşürdü. Konut kredisinde ortalama tabela faiz oranı 6 Eylül itibariyle yüzde 1.63'e indi. 

En düşük konut kredisi faiz oranı halen Ziraat Bankası, HalkBank  ve VakıfBank'ın sunduğu 15 yıl vadeye kadar kullanılabilen kampanyalı konut kredisi faizleri olmaya devam ediyor. 

KrediPazari.com'un araştırmalarına göre en uygun konut kredisi faizi ile 150.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin aylık ödemeleri 5 yıl vadede 3.330 TL, toplam geri ödemesi de 199.600 TL oluyor. 

Konut kredisi faizleri düşmeye devam edecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamasında Merkez Bankası'nın repo faizlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak "Benim faize alerjim var, yüksek faize karşıyım" ifadelerini aktardı. 

Merkez Bankası'ndan 12 Eylül'de gerçekleşecek Para Politikası Toplantısındaki faiz indirim ihtimalleri kuvvetlenirken piyasaların genel beklentisi 200 ile 250 puan arası faiz indirimi gerçekleşmesi şeklinde. 

Ekonomistlerin beklentisi repo faizlerinde beklenti yönünde indirimlerin gerçekleşmesi karşısında Eylül ayının ikinci yarısında konut kredisi faiz oranlarındaki düşüşün daha da hızlanacağı ve özel bankaların da konut kredisi faizlerinin yüzde 1'in altına inebileceği yönünde. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz