maritbet girişmaritbet
Evini güçlendirene süper kredi..!

Evini güçlendirene süper kredi..!

Türkiye’nin en köklü finans kuruluşlarından Koçfinans, bina güçlendirme uzmanı Artyol Mühendislik ile kentsel dönüşümde vatandaşların imdadına yetişecek bir işbirliğine imza attı.

Türkiye'nin en köklü finans kuruluşlarından Koçfinans, bina güçlendirme uzmanı Artyol Mühendislik ile kentsel dönüşümde vatandaşların imdadına yetişecek bir işbirliğine imza attı. Artyol Mühendislik de Koçfinans ile işbirliğine giderek, binasını güçlendirmek isteyen vatandaşlara öncelikle bina inceleme kredisi imkânı sunuyor. Türkiye'de bir ilk olan bu kredi paketi ile 2 bin ile 15 bin lira arasında değişecek kredi tutarı için 6 ay sıfır faizli taksit uygulanacak.

Yine Koçfinans aracılığıyla bina güçlendirme kredisi imkânı da sunan Artyol Mühendislik, bunu da 2 bin lira alt limitle verecek. Üst limit ise yapının durumuna göre belirlenecek. Bina güçlendirme kredisine ise yıllık yüzde 0,60'dan başlayan faiz uygulanacak. Bu kredileri kullanan kişi ya da kurumlar ise, hizmeti Artyol Mühendislik'ten alacak.

İstanbul pilot bölge

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Artyol Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Türkkan, kredi kullanmak isteyen kişi ya da kurumların öncelikle güçlendirme yaptırmak istedikleri bina ile ilgili apartman kararı almak zorunda olduğunu söyledi.

Vatandaşların Art-Yol Mühendislik'e bu karar ile başvuru yapacaklarını belirten Türkkan, “Binasını inceletmek veya güçlendirme projesini hazırlatmış ve uygulatmak isteyen bina sahipleri, apartman genel kurulunda karar aldıktan sonra, apartman yöneticisi Artyol Mühendislik'e başvuracak. Aynı uygulama iş yerleri, şirket binaları, depolar ve üretim tesisleri için de geçerli. Ödeme, daire sahibi adına fatura bedeli karşılığı doğrudan Artyol'a yapılacak.  Bu çalışma İstanbul'da başladı, kısa sürede ülke geneline yayılacak” dedi.

Maddi gücü olmayanlara destek

İşbirliğinin çıkış noktası hakkında da bilgi veren Artyol Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Türkkan, şunları söyledi: “Afet Yasası meclise gelmek üzere. Yasanın geçmesi ile vatandaşa  ‘Binanı incelettir, alınan rapora göre güçlendir, ya yık ya da yeniden yap denilecek. Ancak herkesin maddi olarak bu güce sahip olması çok zor. Biz de bu sıkıntının farkında olarak vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak istedik. Krediden faydalanmak isteyen kişiler, öncelikle Artyol Mühendislik'e başvuracak. Kredi başvuru işlemlerini ise vatandaş adına Artyol Mühendislik gerçekleştirmiş olacak.”

Adım adım güçlendirme kredisi

- Apartman/site genel kurul kararı ve yönetici seçimine ait genel kurul kararı istenir. 

-  Kat malikleri listesi alınır. Kiracı varsa liste üzerinde belirtilir. 

-  Kredi kullanacak tüketiciler başvuru formunu doldurup kimlik fotokopisi, tapu ve adres gösterir bir belge ile Artyol'a teslim eder. 

-  Başvuru formlarında yer alan bilgiler Art-Yol tarafından Koçfinans'ın online kredi başvuru ekranına her tüketici için ayrı ayrı girilir. 

-  Kredisi onaylanan tüketiciler için kredi sözleşmesi dökülür ve imzalatılır.  

-  Proje bazlı krediler olduğu için para çıkışında tüm tüketicilerin kredi sözleşmesi Koçfinans'a ulaşmış olmalı. 

-  Artyol'a yapılacak ödemeden önce, yöneticiden Koçfinans tarafından hazırlanacak hakediş yazısı alınır. Son parça para çıkışından önce iş bitim belgesi istenir.

-  Daire sahiplerinden şu belgeler isteniyor: Kredi başvuru formu, kimlik belgesi, adres gösterir belge (son 3 aya ait olmak üzere herhangi bir abonelik faturası veya ikametgâh), tapu (veya yönetici tarafından tapu dairesinden alınan imzalı-kaşeli toplu liste)

Milliyet-Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yeni Konut Finansman Programı usul ve esasları düzenlendi!
  • 24.02.2023 11:33

Yeni Konut Finansman Programı usul ve esasları düzenlendi!

Yeni Konut Finansman Programı'na bankalar tarafından sağlanacak finansman ve kat ...

Konut kredisi kullanımı 325 milyar liraya yaklaştı!
  • 24.09.2022 10:32

Konut kredisi kullanımı 325 milyar liraya yaklaştı!

Bankacılık sektörünün kredi hacmi açıklandı, konut kredisi hacmi 325 milyar lira ...

Tüketici ve konut kredisi için yeni dönem başlıyor!
  • 23.09.2022 09:51

Tüketici ve konut kredisi için yeni dönem başlıyor!

Buna göre tüketici kredisi sözleşmeleri ile konut kredisi sözleşmeleri, sigortal ...

Markalı konutlarda banka kredisi kullanım oranı %6.31!
  • 17.09.2022 13:21

Markalı konutlarda banka kredisi kullanım oranı %6.31!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ağustos 2022 sonuçlarını açıkladı. ...

Konut kredisi hacmi 353 milyar TL'ye yaklaştı!
  • 19.08.2022 09:34

Konut kredisi hacmi 353 milyar TL'ye yaklaştı!

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 53 milyar 374 milyon lira artarak ...