maritbet girişmaritbet
En uygun konut kredisi hangi bankada?

En uygun konut kredisi hangi bankada?

Konut kredisi faiz oranları 2020’de sakin seyrine devam ediyor. Hangi bankaların konut kredisi faizleri düştü?

Geçtiğimiz yıl Merkez Bankası'nın politika faizlerindeki sert indirimler sonrasında hızla düşmeye başlayan konut kredisi faizleri yaklaşık bir aydır sakin bir seyir izliyor. Hemen her bankada konutta psikolojik seviye olan yüzde 1'in altına düşen faiz oranları 2020'de de yatay konumunu sürdürüyor. 

Yeni yılın ilk konut kredisi faiz indirim hamlesi kamu bankalarından geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın müjdelediği indirim uygulamaya başladı. Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank sadece sıfır konutlarda geçerli olmak üzere kredi faizlerini yüzde 0.79'a düşürdü. Söz konusu kredinin yıllık maliyet oranı yüzde 10 seviyesinde yer alıyor. 

Bankaların konutta tabela faiz oranları yüzde 1.31 seviyesinde yer alıyor. Kampanyalı ürünlere ağırlık veren bankalarda en düşük faiz oranı sıfır konutlar için yüzde 0.79'a indi. Tüm konut talepleri için de en uygun konut kredisi faizi yüzde 0.95 konumunda yer alıyor. 

Bankalardan 350.000 TL tutarda ve 10 yıl vadede konut kredisi hesaplama yapıldığında en düşük aylık taksit tutarı 4.500 TL oluyor. İlgili kredinin masraflar dahil şekilde toplam geri ödemesi ise 543.000 TL' ye karşılık geliyor. 

KrediPazari.com'un araştırmalarına göre en düşük faizle konut kredisi kampanyası sunan bankalar şu şekilde yer alıyor;


Kamu Bankaları Konut Kredisi 

Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank ortak kredi ürünleri dahilinde sıfır konut için 15 yıl vadeye kadar yüzde 0.79 faiz oranı ile kredi sunuyor. Üç kamu bankası ikinci el konut talepleri için ise 15 yıl vadeye dek yüzde 0.99 faiz oranı ile kredi sunuyor. 


Kuveyt Türk Konut Finansmanı 

Kuveyt Türk Bankası konut finansmanı dahilinde yüzde 0.98 tabela kar payı oranları sunuyor. Banka kredili Hayat, BES ve 3 adet otomatik fatura talimatı ürünlerinin kullanılması durumunda ise kar payı oranlarını yüzde 0.95'e düşüyor.  


Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi

Yapı Kredi Bankası konut kredisi faizlerini 10 yıla kadar tüm vade ve tutarlar için yüzde 0.99 oranı ile kredi kullandırıyor. 


TEB Konut Kredisi 

TEB kampanyalı konut kredisi ürünleri için faiz oranlarını tüm vadelerde 10 yıla kadar yüzde 0.99'a çekti. Banka tabela faizleri ise halen yüzde 2.58 seviyelerinde.


İNG Konut Kredisi 

İNG faiz indirimi sonrasından kampanyalı sigortalı kredi ürünü için 10 yıl vadeye kadar  yüzde 0.99 faiz oranı ile kredi kullandırıyor. Bankanın tabela faiz oranları ise yüzde 1.01 olarak uygulanıyor.


Akbank Konut Kredisi 

Akbank 10 yıl vadeye kadar yüzde 0.99 faiz oranı ile kredi kullandırıyor.  


Garanti BBVA Konut Kredisi  

Garanti BBVA 10 yıl vadeye dek ve 250.000 TL' ye kadar yüzde 1.02'den başlayan faiz oranları, 250.000 ile 500.000 TL arası kullanımlarda ise 5 yıl vadeye kadar yüzde 0.99 faiz oranı sunuyor. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz