maritbet girişmaritbet
Dövizli konut kredisi mağdurları çözüm istiyor

Dövizli konut kredisi mağdurları çözüm istiyor

2008'de japon yeni ve isviçre frangına endeksli konut kredisi alan vatandaşlar döviz kurlarının aşırı artması nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, devletten yardım istedi

2008'de japon yeni ve isviçre frangına endeksli konut kredisi alan vatandaşlar döviz kurlarının aşırı artması nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, devletten yardım istedi.
 
Türkiye'de yaklaşık 100 bin kişinin bu nedenle mağdur olduğunu söyleyen vatandaşlar seslerini duyurmak için basın açıklaması yaptı. 2008 yılında başlayan uylgulama kapsamında faiz oranları düşük olduğu için bankaların büyük teşvikiyle Japon Yeni ve İsviçre Frangı'na endeksli konut kredisi aldıklarını ancak iki ay sonra kurların yukarı doğru fırladığını söyleyen Aygün Gürcan, "Bizler uyanık değil, TL ile kredi almaya gücü olmayan insanlarız. Kısa sürede kurlar yüzde 80 arttı. Pek çok aile bu nedenle dağılma aşamasına geldi. O dönemde TL ile krediyi zorlaştırıp, dövizli kredide her türlü kolaylığı sağlayan bankalar şimdi yüzümüze bakmıyor. Devletin bize sahip çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.
 

Kaynak: Yeni Asır / Süleyman Sağat


 
 
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz