maritbet girişmaritbet
DD Mortgage ilk tahvil ihracını yaptı

DD Mortgage ilk tahvil ihracını yaptı

Konut finansman firması DD Mortgage, Akbank ve Ak Yatırım Menkul Değerler işbirliğiyle 50 milyon TL'lik ilk tahvil ihracını yaptı

 

Konut finansman firması DD Mortgage, Akbank ve Ak Yatırım Menkul Değerler işbirliğiyle 50 milyon TL'lik ilk tahvil ihracını yaptı. 3 yıl vadeli ve yılda 4 kupon ödemesi bulunan tahvilin dönemsel faizi sabit yüzde 2,48, yıllık faizi ise yüzde 10,31 oldu.

Akbank Kurumsal Bankacılık Bölümü Genel Müdür Yardımcısı Cem Mengi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Amerika ve Avrupa piyasalarında finansman aracı olarak önemli bir yer teşkil eden tahvil ihraçlarının önümüzdeki dönemde ülkemizde de önemini artırması beklenmektedir. Özellikle yurtiçi kurumsal yatırımcıların finansal enstrüman çeşitliliğindeki yoksunluktan dolayı getiri-risk profilini de göz önüne alarak bu tür işlemlere daha çok talep yaratacağı öngörülmektedir." dedi.

Mengi, tahvil ihracının DD Mortgage'ın konut kredisi portföyünü büyütme planları dahilinde ortalama fonlama vadesini uzatarak, bu konudaki alternatiflerini artırdığını kaydetti. "Finansman kaynaklarında farklılaşmanın ve alternatif piyasaları test etmenin çok önemli olduğu günümüzde Türkiye'deki firmaların ana fonlama kaynağı olan banka kredisine ek olarak 2010 yılında yıldızı tekrar parlamaya başlayan tahvil ihracı işlemini gerçekleştirerek DD Mortgage, vade uzatımı, borçlanma araçlarının çeşitlendirilmesi ve finansman kapasitesinin artırılması konularında ciddi avantajlar yakalamış ve farklılaşma yaratmıştır." ifadelerini kullandı.

DD Mortgage Genel Müdürü Murat Aysan ise, işlemden duyduğu memnuniyeti dile getirirken yaratılan fonu ilk evini almak isteyen, şu ana kadar konut finansmanından yararlanmamış orta gelir grubuna kullandırmayı hedeflediklerini bildirdi.

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz