maritbet girişmaritbet
Bu hafta konut kredisi faizini indiren bankalar!

Bu hafta konut kredisi faizini indiren bankalar!

Konut kredisi faiz indirimleri Aralık ayında da tüm hızı ile düşmeye devam ediyor. Bu hafta hangi bankalar konut kredisi faiz oranlarını indirdi?

Bankaların konut kredisi faiz oranlarındaki indirimler hızla devam ediyor. Aralık ayının ilk haftası itibariyle dört banka daha konut kredisi faizlerinde indirim uyguladı. Bankaların tabela konut kredisi faiz oranları ortalaması geçen haftadan bu yana 2 puan gerileyerek yüzde 1.34'e indi.

Konut kredisi faiz oranları yüzde 1'in altına inen banka sayısı dokuza çıktı. Kamu bankalarının ardından indirimlere hız veren özel bankalarda konut kredisi faiz oranlarını psikolojik seviyenin altına düşürüyor. Güncel olarak Ziraat Bankası, HalkBank, VakıfBank, İNG, TEB, Türkiye Finans Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Yapı Kredi Bankası ve Akbank konut için yüzde 1'in altında faizlerle kredi kullandırıyor. 

En uygun kampanyalı konut kredisi faiz oranı yüzde 0.95 olarak uygulanırken en düşük tabela faiz oranı ise yüzde %0.98 seviyesinde yer alıyor. Konut kredisinde en yüksek tabela faiz oranı oranı ise halen yüzde 2.58 düzeyinde. 

Bankalardan 150.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 5 yıl vadede aylık en düşük taksit tutarı 3.300 TL oluyor. Söz konusu kredinin masraflar dahil toplam geri ödemesi ise yaklaşık 197.500 TL'ye karşılık geliyor. 

KrediPazari.com'un araştırmalarına göre Aralık ayının ilk haftasında konut kredisi faiz oranlarında indirim uygulayan bankalar ve güncel faizleri şu şekilde;


Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi 

Yapı Kredi Bankası konut kredisi faizlerinde 10 puan daha indirim gerçekleştirerek 10 yıla dek tüm vade ve tutarlar için yüzde 0.99 oranı ile kredi kullandırmaya başladı.


Akbank Konut Kredisi 

Akbank dün gerçekleştirdiği indirim sonrasında konut kredisi faizlerini 10 yıl vadeye kadar yüzde 0.99'a çekti. 


Garanti BBVA Konut Kredisi 

Garanti BBVA faiz indirimi sonrasında 500.000 TL'ye kadar yüzde 1.05'den başlayan faiz oranları ile 10 yıl vadeye kadar kredi kullandırmaya başladı. Banka 10 ile 20 yıl arası vadelerde ise yüzde 1.32 faiz oranı ile kredi sunuyor. 


ŞekerBank Konut Kredisi 

ŞekerBank faiz indirimi sonrasında 36 ay vadeye kadar yüzde 1.19, 84 ay vadeye dek yüzde 1.29, 120 ay vadeye kadar ise yüzde 1.39 faiz oranı ile kredi sağlıyor.  

  • Etiketler:

Yorum Yaz