maritbet girişmaritbet
ABD’de ticari krediler sorun olmaya DEVAM EDECEK!

ABD’de ticari krediler sorun olmaya DEVAM EDECEK!

ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, ticari gayrimenkul kredilerinin sorun olmaya devam edeceğini söyledi

ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, ticari gayrimenkul kredilerinin sorun olmaya devam edeceğini söyledi.
         Geithner, CNBC'ye verdiği demeçte, "Ticari gayrimenkul kredileri ABD için halen sorun olmayı sürdürecek. Ancak, bu sürecin üstesinden gelebiliriz" diye konuştu.
         Hazine'nin Citigroup'taki hisselerini satmaya başlayacağı açıklamasının, mevcut finansal kurtarma programında ne kadar yol aldıklarını gösterdiğini belirten Geithner, hükümetin finansal şirketlerdeki hisselerini "gereğinden bir gün bile fazla" elinde tutmak istemediğini ifade etti.
         ABD'de finansal sisteme köklü yeni düzenlemeler getirme konusunda Cumhuriyetçi Partililerle bir anlaşmaya varabilmeye yaklaştıklarını söyleyen Geithner, "finansal sistem, finansal krizin tırmandığı üç yıl öncesine göre bugün daha güçlü bir durumda ve ABD ekonomisi krizde diğer ülkelere göre daha hızlı düzeldi" dedi.
         Geithner, ABD'deki büyük finansal kuruluşların üç yıl öncesine göre sermaye durumlarının daha güçlü olduğunu, buna rağmen bu kuruluşların birçoğunun halen ürkütücü güçlüklerle karşı karşıya bulunduğunu da bildirdi.
         Hükümetin finansal sistemi istikrara kavuşturma çabalarını denetleyen Kongre Yönetim Kurulu'na göre, ABD'li bankalar ticari mülkiyet ve geliştirme kredilerinde 300 milyar dolar kadar kayıpla karşı karşıya bulunuyor.
         Federal Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (FDIC) Başkanı Sheila Bair, bu yıl banka iflaslarının temel sebebinin ticari gayrimenkul kredilerinde karşılaşılacak kayıplar olmasının beklendiğini söylemişti.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz