maritbet girişmaritbet
8.800 TL’ye ihtiyacımız var!

8.800 TL’ye ihtiyacımız var!

Ocak – Mart 2011 döneminde Enuygun.com üzerinde gerçekleştirilen 1,4 milyon ihtiyaç kredisi incelemesinin ortaya koyduğu verilere göre, 30.000 TL’nin altındaki kredi arayışında ortalama tutar 8.800 TL oldu

Karşılaştırma sitesi Enuygun.com, ülkemiz insanının kredi ihtiyacına yönelik kapsamlı bir analiz gerçekleştirdi. Ocak – Mart 2011 döneminde Enuygun.com üzerinde gerçekleştirilen 1,4 milyon ihtiyaç kredisi incelemesinin ortaya koyduğu verilere göre, 30.000 TL'nin altındaki kredi arayışında ortalama tutar 8.800 TL oldu. Enuygun.com verilerine göre talep edilen ortalama vade ise 30 ay olarak dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ortalama 6.800 TL ve 24 ay vadeyle kredi arandığı dikkate alındığında, ihtiyaç duyulan rakamın bir yıl içinde 2.000 TL arttığı ve vadenin de 6 ay uzadığı görülüyor.

Tarafsız ve bağımsız karşılaştırma sitesi Enuygun.com'un analizine göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bankalardan talep ettiği ortalama ihtiyaç kredisi miktarı 8.800 TL.
 
İnternet üzerinden banka kredilerinin karşılaştırılmasına olanak tanıyan Enuygun.com'un Baş Analisti Betül Sungurlu, “ www.enuygun.com üzerinde Ocak – Mart 2011 döneminde tüketiciler tarafından gerçekleştirilen yaklaşık 1,4 milyon ihtiyaç kredisi incelemesi verisine göre, 30.000 TL'nin altındaki kredi arayışında ortalama tutar 8.800 TL olarak gerçekleşti. Tüketicilerin yalnızca %6'lık kısmı 20.000 TL ve üzeri tutarda kredi arayışındayken %18'i 3.000 TL'nin altında krediye ihtiyaç duyuyor. Tüketicilerin yaklaşık dörtte üçü ise 3.000 TL ile 20.000 TL arasındaki tutarda kredi arıyor.” dedi.
 
Enuygun.com verilerine göre talep edilen ortalama vadenin 30 ay olduğunu da belirten Sungurlu, ihtiyaç kredisi talebinin çoğunlukla temel ihtiyaçları karşılamaya ya da biriken borçları kapatmaya yönelik olduğuna inandıklarını söyledi. Sungurlu, “www.enuygun.comüzerinden 2011'in ilk üç ayında yapılan kredi araması bir önceki senenin aynı dönemine göre 3 katına çıktı. Merkez Bankası her ne kadar kredilerde yavaşlama hedefi koymuş olsa da tüketicilerin krediye ilgisi oldukça fazla. Alınan son kararlar faizleri bir miktar artırdı ama kredi talebini etkilemedi. Bireylerin ihtiyacı devam ettikçe kredi talebi de devam edecek diye düşünüyoruz. www.enuygun.com üzerinde yapılan kredi sorgulamalarının ortalama 8.800 TL olması da kişi başı borç miktarı ya da acil ihtiyaç miktarı hakkında bize fikir veriyor,” dedi.
 
İhtiyaç duyulan tutar bir yılda 2.000 TL arttı
Betül Sungurlu, geçtiğimiz sene aynı dönemde yapılan kredi sorgulamalarında ortalama tutarın 6.800 TL ve vadenin ise 24 ay olduğunu belirtti: “Bir önceki yıla göre talep edilen ortalama kredi miktarında da tercih edilen vadelerde de artış var. Kabaca bu veriler ışığında genel ortalamada her iki senede de tercih edilen aylık taksitlerin ortalama 300-350 TL civarında olduğunu söyleyebiliriz.”
 
Sungurlu ayrıca “Artan zorunlu karşılık oranları ile karlılıklarında düşüş beklenen bankalar için ücretlerin her zamankinden daha önemli hale geldiği bu dönemde, tüketicilerin kredi kararlarını toplam maliyet hesabı yaparak vermeleri gerekir. Kredinin maliyetini sadece faiz değil kredi masrafları da etkiliyor” dedi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz