maritbet girişmaritbet
5 banka daha konut kredisi faizlerini indirdi!

5 banka daha konut kredisi faizlerini indirdi!

Konut kredisi faiz oranlarında bankalar arasında indirim yarışı devam ediyor. Bu bağlamda 5 bankadan büyük müjde geldi.

Konut kredisinde indirim dönemi sürüyor. Kasım ayının son günlerinde 5 banka daha konut kredisi faiz oranlarını indirdi. ING bank konut kredisinde, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank bireysel kredilerde faiz oranları güncellendi. Bunlara Garanti Bankası da katıldı. Garanti Bankası konut kredisi faiz oranı yüzde 1.15 seviyesinden yüzde 1.12 seviyesine çekildi. ING Türkiye ise konut kredisi tutarından bağımsız olmak üzere faiz oranlarını 12 ila 120 ay vadede yüzde 0,98'e indirdi. Bu arada konut satışlarında uygulanan KDV ve tapu harcı indirimi 31 Aralık'ta bitiyor.

5 bankadan kredi faiz oranı indirimi geldi! Vatandaşlar art arda gelen kredi indirim haberleri hemen sonra oldukça rahat nefes alıyorlar.

Kamu bankaları Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank faiz indirimleri daha sonra güvence Bankası ve ING Bank'ta faiz indirimine gitti. Vakıfbank ihtiyaç kredisi faiz oranı %1,35 seviyesinden %1,25 seviyesine düşürüldü. Maaşını Vakıfbank'tan alan müşteriler ise %1,17 seviyesindeki faiz oranından yararlanarak ihtiyaç kredisi çekebilecek. İhtiyaç kredisi ve taşıt kredisi faiz oranlarında yapılan indirimlerle birlikte, gözlerin çevrildiği konut kredisi faiz oranlarında ise konut kredisi borç transferi ve konut kredisi yapılandırma haberleri umut ediliyor.

KAMU BANKALARI FAİZ İNDİRİMİ YAPACAK MI?

Özel bankaların sonunda kamu bankaları tarafından verilen 0.99 faiz oranı seviyesinin altına inmesi heyecana sebep oldu. En uygun konut kredisi faiz oranı yüzde 0.98 olurken devlet bankalarından yüzde 0.79 faiz oranı ile konut kredisi müjdesi beklenmeye başlandı. Kamu bankaları şu anda normal kredi paketinde yüzde 0.99 konut kredisi verirken anlaşmalı konut projeleri için ise yüzde 0.79 kredi faiz oranı uyguluyor. Vatandaş şu anda tüm konut kredisi taleplerinde 0.79 faiz oranı ile kredi verilmesini istiyor.

29 KASIM GÜNCEL KREDİ FAİZ ORANLARI İŞTE İNDİRİM YAPAN 5 BANKA

Konut kredisi ile hayallerindeki eve kavuşmak isteyen vatandaşlar, tüm bankaların konut kredisinde uyguladıkları faiz oranlarını merak ediyor. Bankalar arasında faiz oranı indirim yarışı devam ederken işte en uygun konut kredisi veren bankalar listesi:

Albaraka Türk Katılım Bankası Konut Finansmanı Kar Payı Oranı yüzde 0.97 (60 - 120 ay vade için yüzde 0.99)

ING Bank Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde 0.98

Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde 0.99

TEB Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde 0.99

Türkiye Finans Katılım Bankası Konut Finansmanı Kar Payı Oranı yüzde 0.99

GARANTİ BANKASI FAİZ ORANI DÜŞTÜ!

Garanti Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde 1.15 seviyesinden yüzde 1.12 seviyesine çekildi. Yapılan faiz indirimi hamlesi sonrasında 120 ay vadeli 100 bin lira konut kredisi kullanan kişilerin aylık ödemeleri 1.519 liraya gerilemiş oldu.

ING BANK FAİZ İNDİRDİ

Bankadan yapılan açıklamaya göre, ING Türkiye, tüketicilerin uygun koşullarda ev sahibi olabilmelerine katkıda bulunurken, Türkiye ekonomisine de destek verme hedefiyle yeni bir konut kredisi kampanyası başlattı. ING Türkiye, bu kapsamda konut kredisi tutarından bağımsız olmak üzere faiz oranlarını 12 ila 120 ay vadede yüzde 0,98'e indirdi. ING Türkiye'nin "çok avantajlı" faiz oranına sahip konut kredisi kampanyasından, yeni kredi talebi olanların yanı sıra mevcut konut kredisini ING Türkiye'ye taşımak isteyen müşteriler de faydalanabilecek.

ZİRAAT BANKASI KREDİ FAİZİNDE İNDİRİM YAPTI

Halihazırda müşterilerine en uygun faiz oranlarını sunan kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, yaptığı indirim ile yine dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Ziraat Bankası çalışanın artısı tüketici kredisi paketinde uygulanan faiz oranı aşağı çekildi. Kredi faiz oranı %1,25 seviyesinden %1.17 seviyesine düşürüldü. Bunun yanında Ziraat Bankası normal kredi paketinde yani maaşını Ziraat Bankası üzerinden almayan müşteriler için ihtiyaç kredisinde uygulanan faiz oranında da indirim yapıldığı görüldü. Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi faiz oranı mevcut durumda %1,35 seviyesin den %1.25'e indirildi. İhtiyaç kredisiyle birlikte taşıt kredisi faiz oranında da indirim yapan Ziraat Bankası, mevcut durumda %1,25 seviyesinde olan faiz oranını %1,19 seviyesine çekti.

VAKIFBANK'TAN FAİZ İNDİRİMİ

Vakıfbank ihtiyaç kredisi faiz oranı %1,35 seviyesinden %1,25 seviyesine düşürüldü. Maaşını Vakıfbank'tan alan müşteriler ise %1,17 seviyesindeki faiz oranından yararlanarak ihtiyaç kredisi çekebilecek. Öte yandan Vakıfbank, sıfır ve ikinci el araç almak isteyen müşterileri için taşıt kredisi faiz oranında da indirim yaptı.

İNDİRİMLİ KONUT İÇİN SON 1 AY

Konut satışlarında uygulanan KDV ve tapu harcı indirimi 31 Aralık'ta bitiyor. Ev almak isteyenlerin yüzde 0.98'e kadar gerileyen konut kredi faizleriyle birlikte bu 1 aylık süreyi iyi değerlendirmesi gerekiyor. Gayrimenkul satışlarında uygulanan KDV ve tapu harcı indiriminde son 1 aylık süre başlıyor. Geçen Mart ayında 31 Aralık 2019'a kadar uzatıldığı açıklanan indirimle, gayrimenkul satışlarında uygulanan yüzde 18'lik KDV oranı yüzde 8'e, binde 20 olarak uygulanan tapu harcı ise binde 15'e çekilmişti.

52 BİN 500 LİRA KÂR

Buna göre, 500 bin liralık bir gayrimenkulde alıcının KDV indiriminden 50 bin lira, tapu harcı indiriminden ise 2 bin 500 lira kârı oluyor. Kısaca önümüzdeki 1 ay içinde 500 bin liralık ev alan vatandaş, 52 bin 500 lira daha az ödeyecek. KDV ve tapu harcı indirimi işyeri alımlarında da uygulanıyor. Öte yandan Merkez Bankası'nın yılın ilk yarısında yüzde 24'te sabit tuttuğu politika faizini arka arkaya aldığı kararlarla yüzde 16.5'e indirmesi, konut kredi faizlerini de psikolojik sınır olan yüzde 1'in altına çekti. Önce Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank, 500 bin liraya kadar olan konut kredilerinde vadeleri 120 aydan 180 aya çıkarırken, faiz oranını aylık yüzde 0.99'a indirdi. Birkaç aylık zaman dilimi içinde konut kredisi faizini kademeli olarak düşüren özel bankaların bazıları da artık yüzde 1'in altında oranlarla kredi kullandırıyor.

FİYATLAR UYGUN

Üç kamu bankası yüzde 0.99 faizli kredi uygulamasına devam ederken, özel bankalarda faiz yüzde 0.98'e kadar düştü. Faizlerdeki düşüş, bu günlerde konut almak isteyenler için büyük avantaj sağlıyor. Ayrıca uzmanlar, yaklaşık 2 yıldır artan döviz kurunun da etkisiyle yükselen inşaat maliyetlerinin henüz konut fiyatlarına yansımadığını, ancak konut üreticilerinin maliyet baskısına daha fazla direnemeyeceğini ifade ediyor. Bir ay daha devam edecek olan KDV ve tapu harcı indirimiyle birlikte uygun faiz oranları ve fiyatları konut almak isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat olarak gösteriliyor.

Takvim

  • Etiketler:

Yorum Yaz