maritbet girişmaritbet
250 bin TL'lik konut kredisinin taksiti ne oldu?

250 bin TL'lik konut kredisinin taksiti ne oldu?

Geçtiğimiz hafta coronavirus tedbirleri kapsamında konut kredisi peşinatları yüzde 10’a düşmüş ve kredi kullanımını teşvik edici hamleler gelmişti.

Bankaların konut kredisi faizleri üç çeyrektir kesintisiz düşüş yönünde hareket ederken coronavirüs nedeniyle artan döviz kuru bazı özel bankalarda faizlerin yükselmesine neden oldu. Faizlerin hareketlenmesi ile teşvik ve destekler de arka arkaya geldi. 

Geçtiğimiz hafta virüs salgınına karşı alınan tedbirler dahilinde Cumhurbaşkanı Erdoğan konut kredisi peşinatlarının yüzde 20'den yüzde 10'a düşürdüğünü açıkladı. Ayrıca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizlerinde 100 baz puan indirime gitmesinin yaınında zorunlu karşılıklarında değiklik uygulayarak kredi büyümesini destekleyici kararlar aldı. En son ise Türkiye Bankalar Birliği (TBB) bankalara tavsiye kararı göndererek kredi koşullarının kolaylaşmasını, kredi taleplerinin reddedilmesini ve tüketicilere vade, ödeme, yapılandırma gibi taleplerinde yardımcı olmasını talep etti. 

Konut kredileri için yapılan iyileştirmeler sonrasında en uygun faiz oranı kamu bankalarında yer alan ve sadece sıfır konutlar için uygulanan yüzde 0.79 olmaya devam ediyor. Tüm konut talepleri için ise en düşük faiz oranı ise Türkiye Finans'ın kullandırdığı yüzde 0.91'den başlayan konut finansmanı oldu. 

Bankalardan 250.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin 10 yıl vade için en uygun taksitleri 3.200 TL oluyor. Kredinin sonunda masraflar hariç bankaya yapılan toplam faiz ödemesi ise 137.800 TL'ye denk geliyor. 

KrediPazari.com'un araştırmalarına göre 23 Martla başlayan haftada konut için en uygun kredi faiz oranları şu şekilde;

Kamu Bankaları

Kamu bankaları ilk kez satışa sunulan konutlar için ortak kredi kampanyası sunuyor. Ziraat Bankası, HalkBank, VakıfBank ve Ziraat Katılım Bankası sıfır konut için aylık yüzde 0.79 faiz oranı ile 15 yıl vadeye kadar kredi kullandırıyor. 

Kamu bankalarının geçtiğimiz hafta ikinci el konutlar içinde kredi faiz indirim uygulayarak oranlarını 15 yıl vadeye kadar yüzde 0.94'e indirdi. 


Türkiye Finans Bankası 

Türkiye Finans Katılım Bankası 10 yıl vadeye dek kampanyalı konut finansmanı için 60 ay vadeye kadar yüzde 0.91'ye 120 ay vadeye kadar ise yüzde 0.95'e  oranı ile konut finansmanı kullandırıyor. 

 

İş Bankası 

İş Bankası yüzde 1.75 tabela faiz oranı sunsada kampanyalı ürünleri için yüzde 0.95 faizle konut kredisi sağlıyor. 


Akbank

Akbank 10 yıl vadeye kadar aylık yüzde 0.97 faiz oranı ile kredi sunuyor. 


Yapı Kredi Bankası 

Yapı Kredi Bankası 10 yıla dek tüm vadelerde yüzde 0.99 faiz oranı ile kredi kullandırıyor. 


Kuveyt Türk Bankası 

Kuveyt Türk Bankası konut finansmanı ürünü için 10 yıl vadeye kadar yüzde 0.99 kar payı oranı ile finansman sunuyor. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz