maritbet girişmaritbet
2011’de 500 bin ev, konut kredisiyle alınacak

2011’de 500 bin ev, konut kredisiyle alınacak

Tarafsız ve bağımsız karşılaştırma sitesi Enuygun.com’un yaptığı incelemeye göre Türkiye’de her ay yaklaşık 33 bin kişi konut kredisi kullanıyor

Tarafsız ve bağımsız karşılaştırma sitesi Enuygun.com'un yaptığı incelemeye göre Türkiye'de her ay yaklaşık 33 bin kişi konut kredisi kullanıyor.
 
Türkiye'de 2010 yılı içerisinde yaklaşık 400 bin evin konut kredisiyle alınmış olacağını belirten Enuygun.com Genel Müdürü Çağlar Erol, 2011'de bu rakamın 500 bini aşmasının beklendiğini söyledi. En uygun konut kredisi arayışı içinde olanların bankalara gitmeden önce internetten araştırma yaptığını, enuygun.com üzerinde karşılaştırma yaptıktan sonra bankalar tarafından kullandırılan konut kredisinin ayda ortalama 55 milyon TL olurken, 2010 yılı sonu itibarıyla yıllık toplam tutarın 650 milyon TL'ye çıkmasının beklendiğini söyleyen Erol, “Başka bir ifade ile Türkiye'de bugün itibarıyla konut kredilerinin yüzde 3'ü enuygun.com üzerinde karşılaştırma yapan kişiler tarafından kullanılıyor.
 
Enuygun.com'un hedefi bu rakamı yüzde 10'a yükseltmek ve toplamda 3 milyar TL tutarında konut kredisinin kullanılmasında karşılaştırma hizmeti sunmak” dedi. Enuygun.com üzerinden her ay 6.000 kişinin konut kredisi talebini bankalara ilettiğini belirten Erol, şöyle devam etti: “Bunlardan 800'ü bankalardan konut kredisi kullanıyor. Ortalama konut kredisi kullanma tutarı İstanbul'da 74 bin TL, İstanbul dışında ise 64 bin TL seviyesinde. Ayda ortalama 55 milyon TL, yılda ise yaklaşık 650 milyon TL tutarında konut kredisi, enuygun.com üzerinde karşılaştırma yaptıktan sonra bankalara yapılan başvurularla kullandırılıyor.”
 
Enuygun.com sunduğu karşılaştırma hizmetleriyle banka kredilerinin tanıtımını gerçekleştiriyor. Dileyen ziyaretçiler bu bankaların web sitelerinde doğru alana yönlendiriliyor ve böylece bankalara kolayca online başvuru yapabiliyor
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz