maritbet girişmaritbet
2009'da ençok krediyi Vakıfbank verdi!

2009'da ençok krediyi Vakıfbank verdi!

Sektör 2009 yılını yüzde 12’lik büyümeyle kapatırken Vakıfbank’ın yüzde 29’luk büyüme oranıyla en çok kredi kullandıran banka olduğunu belirten Özcan, Mart 2010 tarihi itibariyle pazar payının yüzde 9,34 olduğunu açıkladı.

 

Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Feyzi Özcan ekonomik krizin etkisini en çok hissettirdiği dönemin 2009 yılının ilk çeyreği olduğunu, dolayısıyla toplam konut kredisi rakamlarının ancak ikinci çeyrekten itibaren toparlanmaya başladığını söyledi. Sektör 2009 yılını yüzde 12'lik büyümeyle kapatırken Vakıfbank'ın yüzde 29'luk büyüme oranıyla en çok kredi kullandıran banka olduğunu belirten Özcan, Mart 2010 tarihi itibariyle pazar payının yüzde 9,34 olduğunu açıkladı.

17 ÜRÜN AYNI PANJURDA
Vakıfbank,“Sarı Panjur” markası altında farklı tüketicilerin ihtiyaç ve taleplerini dikkate alarak 17 farklı kredi ürününü müşterilerine sunuyor. Örneğin müşterilerin ikramiye prim gibi ek gelir elde ettikleri aylarda bütçeleri doğrultusunda taksit tutarlarını yüksek tutabilmeleri veya ara ödeme yapabilmelerine imkan verilirken, beklenmedik harcamaların olduğu veya yüksek tutarlı ödemelerin bulunduğu aylarda ise kredi taksitini atlama imkanı tanınıyor. Vakıfbank'ın konuta özel web sitesi www.saripanjur.com.tr adresinden tüketiciler kendi bütçelerine uygun konut kredisini kolayca seçebiliyor.

FAİZLERDE BASKI VAR
Kredi hacmindeki genişlemeyi de değerlendiren Feyzi Özcan, konut kredi faizlerinin ve aylık kredi ödemelerinin düşmesi, yeni ve nitelikli konutlardaki hızlı artış, yaşam standartlarındaki yükseliş ve bu doğrultuda bankaların müşterilere yönelik hazırladığı cazip kredilendirme paketlerinin bu artışta rolü olduğunu açıkladı. Özcan, Avrupa piyasalarında oluşan tedirginlik ve 2010 yılı ilk çeyreğinde gerçekleşen enflasyon değerlerinin faizler üzerinde baskı yarattığını ifade etti.

2010 yılının son çeyreğinde genelde faiz oranlarında belirli ölçülerde bir yükselişin piyasalar tarafından beklendiğini anlatan Özcan, yeni konut projeleri ve kentsel dönüşüm projelerinin yanı sıra emlak ofislerinden kullandırılan kredilerde büyük bir rekabetin oluşmasını beklediklerini açıkladı. Özcan kredi kullanacak tüketicilere, kredi kullanırken faiz oranlarının yanı sıra kredi masraflarını da dikkate alarak kredinin toplam maliyetlerini incelemelerini ve bu doğrultuda kredi kullanmalarını önerdi.
 


MASRAFLARI DA KREDİLENDİRİYORUZ
Vakıfbank'ın farklı tüketici gruplarına yönelik hazırladığı konut kredisi ürünlerinden birisi olan “Hepsi içinde Sarı Panjur” kredisiyle, müşteriler masraflarını da kredilendirebiliyor. Genel Müdür Yardımcısı Feyzi Özcan böylece tüketicilerin daha yüksek peşinatla ev satın alabildiklerini söyledi.

Özcan “Müşteriler tarafından en çok tercih edilen ürünümüz: standart eşit taksitli konut kredileridir. Bunun yanı sıra masrafsız ve yüksek kredilendirme seçeneklerini içeren ürünlerimiz de müşteriler tarafından tercih ediliyor” dedi. Banka kredilendirme sürecinde değerleme Vakıf Gayrimenkul Değerleme.'nin en tecrübeli, SPK lisanslı uzmanlarından destek alıyor. 
 
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz