maritbet girişmaritbet
İstanbul'da konut kiraları düşecek! İşte belgesi!

İstanbul'da konut kiraları düşecek! İşte belgesi!

Emlak projeleri portali sahibinden.com Projeler’in verilerine göre, İstanbul genelindeki kiralık daire sayısı bir yıl içinde yüzde 43 artarken, 750 TL olan ortalama kira bedelinde kaydedilen yüzde 7’lik artışla birlikte, kiralar 800 TL’ye ulaştı

İstanbul'un en çok konut projesine ev sahipliği yapan ilçelerinde kiralık daire sayısında önemli oranda artış kaydedilirken, Ataşehir dışındaki ilçelerde fiyatlarda büyük değişimler yaşanmadı. Tablo böyle devam ederse konut kiralarında önemli oranda gerileme yaşanabilir.

 
Emlak projeleri portali sahibinden.com Projeler'in verilerine göre, İstanbul'un en çok konut projesine ev sahipliği yapan ilçelerinde kiralık daire sayısında önemli oranda artış kaydedilirken, Ataşehir dışındaki ilçelerdeki fiyatlarda büyük değişimler yaşanmadı. Verilere göre, İstanbul genelindeki kiralık daire sayısı bir yıl içinde yüzde 43 artarken, şehirdeki 750 TL'lik ortalama kira bedelinde kaydedilen yüzde 7'lik artışla birlikte kiralar 800 TL'ye ulaştı.
 
Türkiye çapındaki bin 800'ün üzerinde konut ve ticari projeye tek tıkla ulaşmayı sağlayan Emlak projeleri portalı sahibinden.com Projeler'in verilerine göre, yapımı halen devam eden proje sayısında İstanbul'da ilk sırada Esenyurt bulunuyor. 74 projeye ev sahipliği yapan Esenyurt'u 60 proje ile Beylikdüzü ve 42 proje ile Ümraniye izliyor. Bu üç ilçeyi, 40 projeli Kartal, 30 projeli Ataşehir ve 28 projeli Çekmeköy takip ediyor. 
 
Proje şampiyonu Esenyurt kiralık sayısında da önde
 
İstanbul'un proje şampiyonu ilçesi Esenyurt, ilginç bir istatistiğe de imza attı. Birbirine ardına hayata geçirilen projelerle birlikte Esenyurt'taki kiralık daire sayısı son bir yıl içinde yüzde 149 oranında artarken, ortalama kira fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmadı. İlçede geçtiğimiz yıl 600 TL olan ortalama kiralar bu yıl da aynı kaldı. 
 
Beylikdüzü'nde kiralık daire sayısı yüzde 88 arttı
 
Esenyurt'un ardından en çok projeye sahip olan Beylikdüzü de benzer bir istatistikle öne çıktı. İlçedeki kiralık daire sayısındaki yüzde 88'lik artışa karşılık, geçtiğimiz yıl 700 TL olan ortalama kira fiyatlarında değişim olmadı. Yüzde 34 oranında kiralık daire artışının yaşandığı Çekmeköy'de kiralar yüzde 7'lik artışla 700 TL'den 750 TL'ye yükselirken; daire sayısındaki artışın yüzde 23 olduğu Ümraniye'deki yüzde 6'lık fiyat artışı ile kiralar 850 TL'den 900 TL'ye yükseldi.
 
Ataşehir'de kiralar yüzde 65 yükseldi
 
Finans Merkezi projesi nedeniyle son dönemde adı gündemden düşmeyen Ataşehir de en çok projeye sahip ilçeler arasında yer alıyor. sahibinden.com Projeler'in verileri, ilçedeki kiralık daire sayısının bir yıl içinde yüzde 22 oranında artış kaydettiğini ortaya koydu. Ataşehir, yüzde 65'lik kira artışıyla en yüksek artış oranına sahip olurken, geçtiğimiz yıl 850 TL olan ortalama kira fiyatı bu yıl 1.400 TL'ye yükseldi. Yüzde 6 ile kiralık daire sayısının en az arttığı ilçe olan Kartal'da ise 800 TL olan ortalama kiralar yüzde 13 oranında artarak 900 TL'ye ulaştı.  
 
Pahalı konutlar daha çabuk kiralanıyor
 
sahibinden.com verileri ise, en çok projeye ev sahipliği yapan altı ilçedeki kiralanma sürelerinin ne denli çarpıcı olduğunu ortaya koydu. Son altı ayı kapsayan verilere göre, kira ortalamalarının yüksek olduğu Ataşehir, Kartal ve Ümraniye'de ortalama kiralanma süresi 2 gün iken; bu süre Esenyurt'ta 4, Beylikdüzü'nde 6 ve Çekmeköy'de 7 güne kadar çıkıyor. Bu veriler, kiraların yüksek olduğu ilçelerde evlerin büyük bir hızla kiralandığına, kiraların düşük olduğu ilçelerde ise hem konut hem de fiyat çeşitliliği nedeniyle kiralama sürecinin uzadığına da ışık tutuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Esenyurt konut projelerinde ucuz kiralık 2+1 daireler!
  • 08.01.2018 15:09

Esenyurt konut projelerinde ucuz kiralık 2+1 daireler!

Esenyurt'ta inşa edilen markalı konut projelerinde 2+1 dairelerin kiralık fiyatl ...

İstanbul'da konut kiraları düşecek! İşte belgesi!
  • 08.10.2012 11:22

İstanbul'da konut kiraları düşecek! İşte belgesi!

Emlak projeleri portali sahibinden.com Projeler’in verilerine göre, İstanbul gen ...