maritbet girişmaritbet
AOÇ Genel Müdürlüğü: Merkez Lokantası'nın yeniden kiralanması için ihale yapılacak!

AOÇ Genel Müdürlüğü: Merkez Lokantası'nın yeniden kiralanması için ihale yapılacak!

AOÇ Genel Müdürlüğü: -''Merkez Lokantası'na ilişkin 2001-2010 tarihleri arasında kira alacakları sebebiyle 15, 2010 tarihinden bugüne kadar da 8 olmak üzere toplam 23 icra takip dosyası açılmıştır''

 

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Genel Müdürlüğü, Merkez Lokantası'na ilişkin 2001 -2010 tarihleri arasında kira alacakları sebebiyle 15, 2010 tarihinden bugüne kadar da 8 olmak üzere toplam 23 icra takip dosyası açıldığını, borçlu kiracının, son yapılandırma protokolüne de uymadığı ve borcunu ödemediği için 9. İcra Hukuk Mahkemesince verilen tahliye kararının uygulandığını bildirdi. 
     
AOÇ'den yapılan yazılı açıklamada, Merkez Lokantası'nın 1961 yılına kadar AOÇ tarafından işletildiği, bu tarihte açık ihaleye çıkılarak üçüncü şahsa kiralandığı belirtildi. 
     
Lokanta'nın 1 Kasım 1975 tarihinde, kira sözleşmesindeki hüküm uyarınca, AOÇ'nin onayı ile kiralayan kişiye devredildiği bildirilen açıklamada, daha sonra AOÇ Müdürlüğü tarafından açılan kira tespit davasında, Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 13 Aralık 2000 tarihli kararıyla kiracının ödenmekte olan kirasını rayice uygun hale getirildiği kaydedildi. 
     
Bu tarihten sonra da kiracının zaman zaman ödeme sıkıntısı yaşadığı ve biriken borçlarını ödemek için borç yapılandırma talebinde bulunduğu ve bu taleplerinin kabul edildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:  ''Son dönemde de Merkez Restaurant Turizm İşl.San. Tic.Ltd. Şti. AOÇ Müdürlüğüne olan kira borçlarını ödeyememiş, biriken kira borçları için icra takibi başlatılmıştır. Kiracı, vermiş olduğu dilekçeyle borç yapılandırma talebinde bulunmuştur. AOÇ Yönetim Kurulu talebi değerlendirmiş, Merkez Lokantası'nın borçlarını yapılandırma protokolü dahilinde ödemesi ve takip eden dört ayda da faiz ve dosya masraflarının tahsili yönünde karar almış ve bu karar doğrultusunda Merkez Lokantası ile Müdürlüğümüz arasında 2008 yılında yapılandırma protokolü düzenlenmiştir. 
     
Kiracı ilerleyen zamanda taksitlendirilen borç miktarını ve güncel kiralarını da zamanında ödeyememiş bunun üzerine Müdürlüğe bir dilekçe daha vermiştir. Yaptığı bu başvuru da dikkate alınmış, birikmiş kira alacağı 1 Ocak 2010 tarihinde taraflar arasında imzalanan protokolle taksitlendirilmiştir.'' 
 

 

 

     
''Yeniden kiralanması için ihale yapılacak''
 
     
Merkez Lokantası'nı kiralayan şahsın, ödediği kiraların günün rayicine göre çok yüksek olduğu iddiasıyla 10. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde 2010/980 E sayı ile kira indirimine yönelik dava açtığı, ancak davanın AOÇ'nin lehine neticelendiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:''Kiracı, bu yapılandırma protokolünden kaynaklı bir kısım borcunu ödemiş, ancak bir kısmını ve bu arada işleyen güncel kiralarını yine ödeyememiştir. Gerekli icra takipleri başlatılmıştır. Kiracının uzlaşma talebi dikkate alınarak eski protokolden kaynaklı borcunu kapatmak kaydıyla bu protokol döneminde birikmiş olan güncel kira borcu, faizi ve bu borçla ilgili açılan dosya masrafları 26 Ağustos 2011 tarihinde tekrar yapılandırılmıştır. Borçlu kiracı bu son yapılandırma protokolüne de uymamış ve borcunu ödememiştir. Kira borcunu ödememesi sebebi ile 9. İcra Hukuk Mahkemesi'nin verdiği tahliye kararı uygulanmak durumunda kalınmıştır. Tahliye için 14 Ocak 2013 tarihinde mahalline gidilmiş kiracıya rızaen tahliyesi için süre verilmiştir. 
     
Kiracı, kiralananı boşaltmıştır. Son olarak 26 Ocak 2013 tarihinde Ankara 9. İcra Müdürlüğü yetkilisiyle mahalline gidilmiş ve kiralanan alanda kalan bir kısım malzemeler de çıkartılarak alan boş olarak teslim alınmıştır. Bahse konu yerin yeniden kiraya verilmesi için kiraya verme işlerine ait yönetmelik hükümleri uyarınca ihale süreci başlatılacaktır. 
     
Kiracının kira borçlarını ödememesi sebebiyle Ankara 9. İcra Hukuk Mahkemesi'nce verilen 31 Aralık 2010 tarihli kararın uygulanması, kiracı ile imzalanan borç yapılandırma protokolündeki uzlaşma uyarınca askıya alınmış ancak kiracı tarafından takside bağlanan borç ve günlük işleyen kira ödenmediği için kararın icrası yoluna gitmek zorunluluğu doğmuştur. 2001-2010 tarihleri arasında kira alacakları sebebiyle 15, 2010 tarihinden bugüne kadar da 8 olmak üzere toplam 23 icra takip dosyası açılmıştır.'' 
 
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili haber bayat bir haberdir''
  • 16.08.2017 10:26

"Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili haber bayat bir haberdir''

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ: "Bu konu 2013 yılından beri ara a ...

TEDİ, Gebze Center AVM'de açıldı
  • 03.06.2021 11:15

TEDİ, Gebze Center AVM'de açıldı

Gebze ve bölge halkı için kıymetli bir yaşam merkezi olan Gebze Center AVM, yeni ...

AOÇ ihalelerine katılımda yeni dönem!
  • 08.04.2021 10:26

AOÇ ihalelerine katılımda yeni dönem!

AOÇ ihalelerine katılacaklardan imza sirküleri yerine sicil tasdiknamesi istenec ...

Buğra Toplusoy, ABD'de emlak şirketi kurdu!
  • 19.03.2021 10:09

Buğra Toplusoy, ABD'de emlak şirketi kurdu!

Buğra Toplusoy, ailesinden kaçarcasına gittiği ABD'de emlak şirketi kurdu. Evler ...

Bella Thorne, evinin her odasını farklı renge boyadı!
  • 29.07.2020 09:46

Bella Thorne, evinin her odasını farklı renge boyadı!

Ünlü yıldız Bella Thorne'un dört yıl önce aldığı ancak şimdilerde satmaya çalışt ...

Cumhurbaşkanı, Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili kararı onayladı
  • 25.05.2018 11:31

Cumhurbaşkanı, Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili kararı onayladı

Atatürk Orman Çiftliği'nin bazı bölümleri Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis ...