maritbet girişmaritbet
KİPTAŞ, Metris Cezaevine konut yapmak istiyor

KİPTAŞ, Metris Cezaevine konut yapmak istiyor

KİPTAŞ, Metris Cezaevi'ni büyük bir konut kompleksine dönüştürmeye hazırlanıyor. Şirket, 1981 yılından bu yana cezaevi olarak kullanılan Metrisin toplam 142 dönüm arazisi için Adalet Bakanlığı'na teklif başvurusu yapmaya hazırlanıyor

Kaynak: Okhan Şentürk / Ekonomist

Bir dönem sanatçısından, siyasetçisine birçok ünlü ismi zindanlarında 'konuk' eden İstanbul Metris Kapalı Cezaevi, tıpkı Bayrampaşa gibi tarih oluyor.


Geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1979 yılında öldürülen iki arkadaşının cenazesine katıldığı için gözaltına alınıp işkence gördüğünü öne sürmesiyle gündeme gelen Metris Kapalı Cezaevi, bu kez bambaşka bir proje ile gündem oluşturacak. Geçmişinin ününü kaybetse de halen cezaevi olarak hizmet yürütülen Metris arazisi üzerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yan kuruluşu olan İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret AŞ (KİPTAŞ), bir konut projesi oluşturmaya hazırlanıyor.


İçinde rezidansın, otelin bir alışveriş merkezinin ve konutun yer alacağı bir karma kompleks yapma hazırlığında olan KİPTAŞ, yakın zamanda bir dosya ile Adalet Bakanlığfna resmi başvurusunu yapacak.
KİPTAŞ'ın, yaklaşık 142 dönüm arazi üzerinde yer alan Metris Cezaevi'nin yerine, içerisinde konut, rezidans, AVM ve otelin yer alacağı karma proje planladığı belirtiliyor.


KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, arazinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi aracılığı ile kendilerine devredilmesi yönünde önümüzdeki günlerde Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunacaklarını doğruladı.


Başbakan biliyor

 Başbakan Erdoğan'ın da konu hakkında bilgisinin olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bizim Metris'in karşısında 83 dönümlük bir arazimiz var. Oraya da farklı bir proje planlıyoruz. Metris'in arazisine de farklı bir karma proje planlıyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.
Milli Savunma Bakanlığı tarafından 17 Nisan 1981 tarihinde hizmete açılan Metris; sıkıyönetim döneminde Metris Askeri Cezaevi olarak kullanıldıktan sonra 1 Ağustos 1988 tarihinde Adalet Bakanlığı'na devredildi. Bu tarihten itibaren Bakırköy Adliyesine bağlı Metris Kapalı Cezaevi olarak hizmet veriyor. Metris Cezaevi 32 bin metrekare kapalı alandan oluşuyor.

 

  • Etiketler:

Yorum Yaz