maritbet girişmaritbet
Kiptaş Başkanı İsmet Yıldırım: M2 fiyatı arttıkça İstanbul'a göç azalacak!

Kiptaş Başkanı İsmet Yıldırım: M2 fiyatı arttıkça İstanbul'a göç azalacak!

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım'a göre İstanbul; Roma, Londra, New York, Paris gibi şehirlerle yarışacak hale geldi. Şehirde konut metrekare fiyatı 15 bin dolarları görmeye başladı. Yıldırım'a göre, metrekare fiyatı yükseldikçe, göç önlenecek

 

Kaynak: Nebahat KOÇ / Akşam


15 yılda 58 bin konut inşa eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait KİPTAŞ'ın Genel Müdürü İsmet Yıldırım'dan AKŞAM'a özel açıklamalar... İstanbul'un artık bir 'değeri' olduğunu belirten Yıldırım' şunları söyledi:
- İSTANBUL'DA konut açığı yok, güvenlikli konuta ihtiyaç var. Herkesin doğru veya eğri başını sokacak yeri var. Ancak güvenlikli, sağlıklı, modern konut ihtiyacı devam ediyor. İstanbul olduğu sürece KİPTAŞ'a ihtiyaç var.
- DİĞER inşaat şirketleriyle yarışma gibi bir derdimiz yok. Onlar çoğalsınlar ki ekonomi canlansın. Bu işleri sadece  KİPTAŞ ve TOKİ'yle beceremezsiniz. Bizim örnek olup diğerlerini yönlendirmemiz lazım.
- TARİHİ, turizmi ve muhteşem güzelliğiyle 'açıkhava müzesi'ni andıran İstanbul'un artık bir 'değeri' var. Ekonominin büyüyüp, gayrimenkul fiyatlarının yükselmesi lazım. İstanbul'da konutta 'metrekare' fiyatı 15 bin dolarları görmeye başladı. Bu iyi bir işaret. Roma, Londra, New York, Paris böyle. İstanbul'un da olması lazım. Olsun ki, İstanbul'a göç önlensin.
- DEPREM riski nedeniyle İstanbul'daki 1 milyon 600 binanın yarısının yeniden yapılması gerek. Hedefimiz 2015'e kadar 100 bin konut yapmak.
- SÜLEYMANİYE Camii çevresine 2-3 katlı 2500 konut yapacağız. 110 dönümlük alan içindeki temizleme ve yıkım çalışmaları devam ediyor.
- KARAKÖY'DEKİ Perşembe Pazarı için yenileme projesinin gündemde. İşyeri ve rekreasyon alanıyla birlikte alışveriş alanı haline getirmek istiyoruz.

'Koridorsuz' Şam'a gidip ev yapacağız
KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, 2011'de çalışmalara başlanacak Şam'daki konut projesiyle ilgili olarak şöyle konuştu: Orada bizdeki gibi yapılaşma, site mantığı, sosyal donatı alanları yok. Ev tipleri de farklı. Ev direkt salona ya da odaya açılıyor. Koridor sistemi yok. Bizim sistemi kurarak, yaşam şeklimizi oraya götüreceğiz.

 

  • Etiketler:

Yorum Yaz