maritbet girişmaritbet
Zeytinburnu’nun çehresi değişecek..!

Zeytinburnu’nun çehresi değişecek..!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın çapık yapılaşmanın bilinen örneği Zeytinburnu’nun bugün en pahalı ilçelerden biri olduğunu söyledi

İlçedeki gayrimenkul yatırımları hakkında bilgi veren Aydın, Zeytinburnu'nun ilk gecekondunun yapıldığı, İstanbul'un dışında kabul edilen, çarpık yapılaşmanın en bilinen örneği iken, bugün çevresindekilerin en pahalı ilçelerinden birine dönüştüğünü söyledi.

Zeytinburnu'nun depreme hazırlık açısından pilot bölge ilan edilmesinin, kentsel dönüşüm projelerini hızlandırdığını ve ilçeye ilgiyi arttırdığını anlatan Aydın, “İlk göreve geldiğimde, 1999'da, Zeytinburnu gayrimenkul fiyatları açısından çevre ilçelerin en ucuzuydu” dedi.

Aydın, “Şu an çevre ilçelerin hemen hemen en pahalısı olan Zeytinburnu, işyeri olarak da konut olarak da ortalamada en pahalı ilçelerden biri haline geldi. Zeytinburnu'nda en arka sokaklarda, yeni yapılmış binaların metrekare fiyatı 2 bin lira civarında, en pahalısının metrekare fiyatı da 18 bin lira. Şu an Zeytinburnu'nda yeni yapılmış binaların metrekare fiyatı 2 ila 18 bin lira arasında değişiyor” bilgisini verdi.

“Daha önce 360 bin lira olan konutlar şimdi 1 milyon liradan satılıyor”

Türkiye'deki istikrarın, İstanbul'a olan talep ve ilçedeki kentsel dönüşümün gayri menkul fiyatlarının artmasına çok büyük katkısı olduğunu dile getiren Aydın, “Zeytinburnu hem konut bölgesi olarak hem de ticaret bölgesi olarak cazip bir ilçe haline geldi. Yatırımcıları ilçemize davet ettik. Büyükşehir şirketi olan KİPTAŞ'ı davet ettik. KİPTAŞ'ın İstanbul'da yaptığı en pahalı konutları inşa etmesini istedik. O dönemde 360 bin lira olan konutlar şu an 1 milyon liraya kadar çıktı. Bu konutlar, çevresindeki dönüşümü de hızlandırdı” şeklinde konuştu.

Sümer Mahallesi'nde, bu sene tamamlanacak proje ile Topkapı'dan başlayıp sur boyunca devam eden Kültür Vadisi projesinin, Zeytinburnu'nun çekim alanı haline gelmesine ciddi katkı sağladığını vurgulayan Aydın, bu projelerin yatırımcıların ilgisini artırdığını ve Zeytinburnu'nun değerlenmeye başladığını dile getirdi.

“Rant artınca, bina sahipleri eski binalarını yıkıp yeniden yaptırıyor”

Aydın, şunları kaydetti:

“İlçe değerlenmeye başlayınca, deprem açısından riskli, usulüne uygun yapılmayan eski binalar, sahipleri tarafından yıkılıp yeniden yapılmaya başlandı. Bin 310 bina, sahibi tarafından yıkılıp yeniden yapıldı. Yeni binalar daha karlı hale gelince, rant artınca, eski binaların sahipleri binalarını kendisi yıkıp yaptırıyor.

Politikalarımızı da, ilçenin değerinin artması doğrultusunda oluşturduk. Bu bir süreç, öyle 3-5 yılda, 10 yılda olacak bir iş değil. Zeytinburnu'ndaki bu dönüşüm 20-30 yılda gerçekleşirse büyük bir başarı. Sıfırdan kent kurmak kolay ama böylesine gelişigüzel kurulmuş bir şehri dönüştürmek oldukça zor. Zeytinburnu'nda bu anlamda önemli bir mesafe aldık.”

İstanbul'a duyulan ilgi artışından ciddi pay almaya başladıklarına işaret eden Aydın, “Zeytinburnu'nda başlayan ve başlayacak olan çok sayıda konut, turizm, deri ve tekstil yatırımları var. Bunların ciddi bir kısmı yurt dışından yatırımcı da çekiyor. Zeytinburnu yerli ve yabancı yatırımcılar açısından cazip hale geldi. Kamu ve özel sektör birçok yatırım yapıyor. Maltepe, Kazlıçeşme, Merkezefendi mahallelerinde çok ciddi konut, iş yeri ve residence yatırımları var” diye konuştu.

“Eskiden kimse gelmek istemiyordu, bugün çevrenin en değerli ilçelerinden biri oldu”

İlçedeki devam eden yatırımların toplam değerinin 2 milyar liraya yaklaştığını ifade eden Aydın, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sadece sahilde yapılan residence yatırımları 5-6 yüz milyon lira. Maltepe Mahallesi'ndeki yatırımlar 3-5 yüz milyon lira civarında. Kamu ve özel sektörün şu anda Zeytinburnu'nda başlayıp devam eden, 1 milyar liranın çok üstünde, 2 milyar lira civarında yatırımı var.

Eskiden neden böyle ilgi, alaka yoktu? Yerel yöneticiler asgari belediyecilik hizmetlerini bile vermekten acizdi. Zeytinburnu'nu alıp başka bir yere taşımadık, aynı yerinde duruyor. Geçmişte çevrenin en ucuzu, kimsenin gelmek istemediği Zeytinburnu bugün çevrenin en değerli yerlerinden biri oldu, 3-4 yıl sonra da sokaktaki vatandaşın hayal edemeyeceği bir noktaya gelecek.”

Zeytinburnu'nda aralarında KİPTAŞ Sahil Park Evleri'nin de bulunduğu çok sayıda şirketin gayrimenkul yatırımları bulunuyor.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi'ndeki 526 yapı için kentsel dönüşüm süreci başladı
  • 21.07.2023 11:38

Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi'ndeki 526 yapı için kentsel dönüşüm süreci başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Zeytinburnu Belediyesi tara ...

Başkan Arısoy Zeytinburnu Millet Bahçesi'ni anlatıyor
  • 13.10.2022 11:47

Başkan Arısoy Zeytinburnu Millet Bahçesi'ni anlatıyor

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, millet bahçesinin bulunduğu alanın 195 ...

Akzirve Topkapı 29 projesinin maket görüntüleri yayında!
  • 28.01.2022 16:20

Akzirve Topkapı 29 projesinin maket görüntüleri yayında!

Akzirve Gayrimenkul tarafından Topkapı'da gerçekleştirilen Topkapı 29 projesinin ...

Türkan Sönmez Topkapı 29'u anlatıyor
  • 28.01.2022 11:49

Türkan Sönmez Topkapı 29'u anlatıyor

Akzirve Gayrimenkul, Topkapı’da, Topkapı 29 projesine imza atıyor. ...

Irmak Seyitnizam Konakları, İstanbul’un Kalbinde Yükseliyor!
  • 23.12.2021 16:14

Irmak Seyitnizam Konakları, İstanbul’un Kalbinde Yükseliyor!

Tekstil, dericilik ve kuyumculuk sektörlerinin kalbinin attığı Zeytinburnu bölge ...

Irmak Seyitnizam Konakları’yla İstanbul’un Kalbini Yaşayın!
  • 06.12.2021 14:14

Irmak Seyitnizam Konakları’yla İstanbul’un Kalbini Yaşayın!

En küçük dairenin 181 metrekare olarak tasarlandığı Irmak Seyitnizam Konakları p ...