maritbet girişmaritbet
Zeytinburnu her geçen gün değerleniyor!

Zeytinburnu her geçen gün değerleniyor!

Daha önceki yıllarda Maslak ve çevresindeki gökdelen ve residance yatırımı yapan Arap yatırımcılar artık gözlerini Zeytinburnu’na çevirdi.

Birbiri ardına yükselen gökdelenlerin ardından Manhattan'a benzetilen Maslak birçok Arap yatırımcı için cazibe merkezi olurken, özellikle kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde birçok yeni projenin devam ettiği veya başlayacağı Zeytinburnu, yerli yatırımcılar kadar yabancı yatırımcılar için de çekim merkezi haline gelmiş durumda.

EMLAKÇILAR İLGİDEN MEMNUN

Hem yeni projelerin satış ofisleri hem de ilçede emlakçılık yapanlar da yabancı yatırımcıların ilgisinden oldukça memnun. Kentsel dönüşüm projesi ile birlikte bölge için planlanan markalı projelerin özellikle Arap yatırımcıların da ilgisini çektiğini ifade eden emlakçılar, bu ilginin daha da artacağı görüşünde. Çok amaçlı kullanıma açık olan projelerin yanı sıra yeni ulaşım imkânlarının da bu ilgiyi arttırdığını dile getiren emlakçılar, Zeytinburnu'ndaki emlak piyasasının son altı aydır altın ile yarışır düzeye geldiğinin altını çiziyor.

İLGİYİ ARTTIRAN ÇOK SEBEP VAR

İlçede emlakçılık yapanlara göre yeni projelerin yoğun ilgi görmesinin birçok sebebi var. İlçenin yeni yapılan Marmaray ve Avrasya Tüneli'nin de merkezinde yer alması yatırımcıların ilgisini çok kısa sürede çekmesinin önemli sebeplerinden biri.

Bölgenin tarihi yapıları ve doğal değerleri sayesinde turizm potansiyeli taşıması, bununla birlikte, bölgede yapılandırılmaya başlanan deprem referanslı kentsel dönüşüm projeleri, apart otel ve rezidanslar ve sanayi dönüşümlü merkezi iş alanları ile ilçenin gelecekte daha fazla değer kazanacağı öngörülüyor.

Ayrıca bölgede yapılacak olan marinanın da gayrimenkul fiyatlarını önemli oranda arttıracağı düşünülüyor.

METREKARE FİYATLARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Zeytinburnu'nda yapımı devam eden veya proje aşamasında olan birçok yatırımın, proje aşamasında belirlenen m² fiyatları inşaat çalışmaları başladığı andan itibaren  yükselişe geçti. Bölgede markalı yatırımların m² birim fiyatları inşaat çalışmaları başlamadan önce 5 ile 7 bin TL arasında değişirken temele vurulan ilk kazmanın ardından bu fiyatlar 9 ile 11 bin TL arasına çıkmış durumda.

Son dönemlerde bölgede devam eden ve projelen büyük çaplı ulaşım ve gayrimenkul projeleri şöyle:

KİPTAŞ Sahil Park Evleri: Kiptaş ve YDA tarafından yapılacak olan projede 13 ve 14 katlı 11 blok bulunacak. Projede dairelerin 2012  yılının sonunda teslim edileceği açıklandı.

Seaport: Zeytinburnu-Kazlıçeşme sahiline yapılacak olan yat limanı ve marina için Aralık 2006 yılında düzenlenen ön izin ihalesini Rönesans Alışveriş Merkezleri Yatırım İnşaat ve Ticaret AŞ-Koçhan Danışmanlık İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi Ortak Girişimi kazanmıştı. 49 yıllığına düzenlene bu ihalenin ön izin hakkını 6.5 milyon liraya kazanan Rönesans-Koçhan Ortak Girişimi, kruvaziyer yat limanı ve beraberindeki yapılar için yaklaşık 1,5 milyar dolar tutarında yatırım yapacak.

Proje, Seaport adıyla gerçekleştirilecek. 436 bin metrekarelik alana inşa edilecek Seaport projesinde 348 bin 500 metrekarelik inşaat yapılacak, 300 bin metrekare de yeşil alan bulunacak. Projede kapsamında otel, alışveriş merkezi gibi alanlar da bulunuyor.

Marmaray Projesi: Proje, Avrupa yakasında bulunan Halkalı ile Asya yakasında bulunan Gebze ilçelerini birbirine bağlıyor. Hat, Kazlıçeşme'de yeraltına girecek; yeni yeraltı istasyonları olan Yenikapı ve Sirkeci boyunca ilerleyecek, İstanbul Boğazının altından geçecek, ve diğer bir yeni yer altı istasyonu olan Üsküdar'a bağlanacak ve Söğütlüçeşme'de tekrar yüzeye çıkacak.

Proje, şu anda dünyadaki en büyük ulaşım altyapı projelerinden biri konumunda… Dört bölümden oluşacak Marmaray Projesi 29 Ekim 2013 tarihinde açılacak.

Avrasya Tüneli: İstanbul'un Avrupa ve Asya yakasını karayoluyla bağlayacak olan Avraysa Tüneli projesi, İstanbul Boğazı'nı deniz tabanının altından geçen 5.4 km uzunluğundaki iki katlı tünel ile birlikte toplam 14.6 km boyunca uzanan güzergahta, İstanbul trafiğini rahatlatmak amacıyla Kazlıçeşme ile Göztepe arasında inşa edilecek.

Kazlıçeşme ile Göztepe arasındaki seyahat süresini ciddi olarak kısaltacak olan Avrasya Tüneli, Boğaz'ı geçen mevcut iki köprüyle bağlantılı olarak planlandı.  Proje üç ana bölümden oluşuyor.

Sinpaş Ottomare: 32 katlı tek bloktan meydana gelen Ottomare'de 355 suit daire yer alıyor. Proje, otel ve suites şeklinde tasarlandı. 1 oda 1 salondan, 5 oda 1 salon evlere kadar farklı konut tiplerinin bulunduğu Ottomare'de tüm daireler kesintisiz deniz manzarasına sahip. Ottomare Suites Residence'ta konutların anahtar teslimleri 2012 yılının Aralık ayında yapılacak.

TOBB-Ottoman-Delta: Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan KDV hariç 392 milyon liraya aldığı 73 bin metrekarelik araziyle ilgili imar planı onaylandı. Delta İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Delibalta'nın ise 40 dönüm arazide kat karşılığı çalışma yapılmakta olup ortak imar planı hazırlanabileceğini belirtilmiştir. Arazi üzerinde ofisler, rezidans, butik otel yapımı düşünülmekte..

16:9 İstanbul: Denize 200 metre mesafede konumlanan projede dairelere, en alttan en üst kata kadar, Haliç'e ve Boğaz'a hakim bir manzara sunuluyor. Sahil yolu üzerinde, Marmaray ve tüp tünel girişine komşu olan proje, Boğaziçi Köprüsüne 16 km, Atatürk Havalimanı'na 8 km, E–5 karayolu ve İDO Yenikapı iskelesine de 4 km uzaklıkta yer alıyor.

Yalı Marine: Özyazıcı İnşaat ve Karadeniz Örme ortaklığıyla Ataköy sahilinde inşa edilecek yaklaşık 600 konuttan oluşuyor: Ataköy sahilinde denize sıfır konumdaki Yalı Marine 77 dönüm arsa üzerinde bulunuyor. Yaklaşık 40 yıldır halka kapalı olan alan, Çırağan ve Galataport'tan sonra gerçekleştirilecek  en büyük 3. Sahil projesi olma özelli taşıyor.

Platform Merter: 35 dönümlük bir arazi üzerine yapılacak olan projenin sahibi Eroğlu şirketler gurubu ile Doğa Şehircilik. Projede mağazalar 2012, konutlar ise 2013'te teslim edilecek.

THE İstanbul Veliefendi: 14 katlı 15 blok olarak tasarlanan projede, 35 katlı bir de rezidans yer alıyor. 68 bin 333 metrekare arsa üzerinde inşa edilen proje, 210 bin metrekare inşaat alanına sahip. Ulaşım ağında yer alan proje, deniz otobüsü, metrobüs, otobüs, tramvay ve metro gibi toplu taşıma araçlarına birkaç dakikalık mesafede yer alıyor.

Reailİstanbul: 41 bin metrekarelik alanda kurulan projenin, yüzde 81'lik kısmı yeşil ve açık alan olarak değerlendiriliyor. 6 blokta toplam 417 konut ve 1 alışveriş merkezinden oluşan projede toplam 100 konut bulunuyor.

Doğa Turizm Kompleksi: Madencilik sektöründe faaliyet yürüten Kemal Ayvacı, 2004'te Özelleştirme İdaresi'nden Bakırköy'de 87 dönümlük deniz manzaralı Sümerbank arazisini 44 milyon dolara satın almıştı. Doğa Madencilik söz konusu alana “Doğa Turizm Kompleksi” inşa etmeyi planlıyor

Tıbbi Bitkiler Bahçesi: Zeytinburnu'nda 14 bin metrekarelik bir alana kurulmuş Tıbbi Bitkiler Bahçesi'nin temeli 2003 yılında atıldı. Tıbbın babası sayılan "Lokman Hekim"in adını alacak olan bu bahçenin Zeytinburnu ve Merkez Efendi bölgesinin çehresini değiştirecek özellikte.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum'dan Zeytinburnu'nda yıkılan bina açıklaması!
  • 06.05.2021 16:15

Bakan Kurum'dan Zeytinburnu'nda yıkılan bina açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Zeytinburnu'nda yıkılan bina sonrasında ...

Zeytinburnu Belediyesi kentsel dönüşümde tam gaz!
  • 09.04.2021 09:26

Zeytinburnu Belediyesi kentsel dönüşümde tam gaz!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, bölgede kentsel dönüşüm ve diğer çalış ...

Vali Yerlikaya'dan İstanbul için kar yağışı uyarısı
  • 16.01.2021 16:34

Vali Yerlikaya'dan İstanbul için kar yağışı uyarısı

Vali Yerlikaya, kentte bu gece ve yarın yoğun kar yağışı tahmin edildiğini, bu n ...

Zeytinburnu Telsiz kentsel dönüşümünü TOKİ yapacak!
  • 10.12.2020 17:17

Zeytinburnu Telsiz kentsel dönüşümünü TOKİ yapacak!

Zeytinburnu Telsiz Mahallesi kentsel dönüşüm projesi kapsamında TOKİ, 2021 yılın ...

Sinop Boyabat Kent Meydanı projesinde sona gelindi!
  • 05.09.2020 10:58

Sinop Boyabat Kent Meydanı projesinde sona gelindi!

Sinop’un Boyabat ilçesindeki “Kent Meydanı Projesi”nde kamu kurumlarının hizmet ...